Н У Х Т

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу

30 жовтня 2018

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу

На урочистості з нагоди ювілею завітали представники облдержадміністрації, обласної ради, департаменту освіти і науки, міської ради, вчені НУХТ, представники виробництва, випускники коледжу.

Дев’яносторічну історію коледжу створювали декілька поколінь людей, які свого часу пов’язали долю з навчальним закладом. З великою шаною вітали присутні ветеранів педагогічної праці – творців славної історії коледжу.

Директор коледжу Юрій Барилюк привітав працівників із визначною датою. Зазначив, що сьогодні коледж є сучасним освітнім закладом. Показником високої працездатності є той факт, що із 47 викладачів: 7 кандидатів наук, 35 мають вищу кваліфікаційну категорію, 5 присвоєно педагогічне звання «старший викладач», «викладач-методист», 7 мають нагрудний знак «Відмінник освіти України».

Високий рівень фахової підготовки студентів відзначила директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова.

З вітальним словом виступив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак, який наголосив, що коледж – один із провідних навчальних закладів міста Суми.

З почесною місією привітати колектив завітали випускники коледжу, а нині вчені Національного університету харчових технологій – професор, кандидат технічних наук, проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерій Мирончук.

За сумлінну працю працівники і студенти коледжу були нагороджені грамотами і цінними подарунками.

За особливі заслуги у галузі освіти подякою міського голови з нагрудним знаком був нагороджений директор коледжу Юрій Барилюк.

Привітати колег зі святом завітали директори ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації м. Суми та директор Полтавського коледжу харчової промисловості НУХТ Анатолій Палаш. Приємні слова подяки на адресу викладачів звучали від випускників – передовиків виробництва.

Запашним короваєм, ювілейним тортом вітали вони наставників, які дали путівку в життя.

Святкового настрою додав концерт, у якому взяли участь кращі художні колективи  м. Суми.

Опублікований: 30-10-2018
Читайте також:
Освіта без бар’єрів: НУХТ долучився до Міжнародного форуму з інклюзивного підручникотворення

Наш університет продовжує послідовно підтримувати політику інклюзії та впроваджувати сучасні підходи до формування доступного освітнього середовища. Представниця університету, асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко взяла участь у Міжнародному форумі «Навчання без бар’єрів: стратегічні напрями підручникотв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освіта без бар’єрів: НУХТ долучився до Міжнародного форуму з інклюзивного підручникотворення 05 грудня 2025

Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії

Уряд прийняв рішення, що відкриває можливість створення в Україні державних ключових лабораторій (ДКЛ) – це будуть команди науковців, що об’єднуватимуться попри відомче підпорядкування та сферу досліджень для вирішення масштабних сучасних проблем. Відповідна постанова була ухвалена під час засідання Кабінету Міністрів України. «Це дасть можливість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії 22 липня 2019

Науково-технічна бібліотека зустрічає здобувачів вищої освіти першого курсу

Уже стало доброю традицією, що на початку навчального року колектив Науково-технічної бібліотеки університету радо зустрічає своїх нових користувачів-першокурсників. Із метою підвищення рівня інформаційної культури для здобувачів-першокурсників проводяться заняття, на яких вони ознайомлюються з бібліотечно-інформаційними послугами та сервісами, ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека зустрічає здобувачів вищої освіти першого курсу 05 жовтня 2022

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 травня 2025