Н У Х Т

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу

30 жовтня 2018

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відсвяткували 90-річчя з дня заснування навчального закладу

На урочистості з нагоди ювілею завітали представники облдержадміністрації, обласної ради, департаменту освіти і науки, міської ради, вчені НУХТ, представники виробництва, випускники коледжу.

Дев’яносторічну історію коледжу створювали декілька поколінь людей, які свого часу пов’язали долю з навчальним закладом. З великою шаною вітали присутні ветеранів педагогічної праці – творців славної історії коледжу.

Директор коледжу Юрій Барилюк привітав працівників із визначною датою. Зазначив, що сьогодні коледж є сучасним освітнім закладом. Показником високої працездатності є той факт, що із 47 викладачів: 7 кандидатів наук, 35 мають вищу кваліфікаційну категорію, 5 присвоєно педагогічне звання «старший викладач», «викладач-методист», 7 мають нагрудний знак «Відмінник освіти України».

Високий рівень фахової підготовки студентів відзначила директор департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова.

З вітальним словом виступив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан Пак, який наголосив, що коледж – один із провідних навчальних закладів міста Суми.

З почесною місією привітати колектив завітали випускники коледжу, а нині вчені Національного університету харчових технологій – професор, кандидат технічних наук, проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерій Мирончук.

За сумлінну працю працівники і студенти коледжу були нагороджені грамотами і цінними подарунками.

За особливі заслуги у галузі освіти подякою міського голови з нагрудним знаком був нагороджений директор коледжу Юрій Барилюк.

Привітати колег зі святом завітали директори ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації м. Суми та директор Полтавського коледжу харчової промисловості НУХТ Анатолій Палаш. Приємні слова подяки на адресу викладачів звучали від випускників – передовиків виробництва.

Запашним короваєм, ювілейним тортом вітали вони наставників, які дали путівку в життя.

Святкового настрою додав концерт, у якому взяли участь кращі художні колективи  м. Суми.

Опублікований: 30-10-2018
Читайте також:
Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації

За ініціативи наставників академічних груп студентів ГС-1-7 і ГС-1-9 Андрія Собіна і Олени Тищенко першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали до своїх рідних освітніх закладів із профорієнтаційним візитом. Здобувачка освіти Вікторія Атаманська (група ГС-1-7) побувала в Оратівському ліцеї Вінницького району Вінницької обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації 24 вересня 2024

Перше знайомство з біотехнологією

Днями учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти і здобувачі освіти фахових коледжів мали можливість стати студентами на день на кафедрі біотехнології і мікробіології нашого університету. У межах цієї профорієнтаційної ініціативи вони взяли участь у лабораторному занятті, на якому старша викладачка Тетяна Белемець разом зі студентами-біот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство з біотехнологією 07 жовтня 2025

Професійне зростання біотехнолога: досвідом діляться випускники

Для професійного росту майбутнього біотехнолога неоціненним є обмін досвідом справжніх фахівців своєї справи зі студентами. У розпал робочого дня на магістрантів освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» і «Фармацевтична біотехнологія» чекав приємний сюрприз – онлайн-зустріч із фахівцем зі стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне зростання біотехнолога: досвідом діляться випускники 27 жовтня 2020

Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Темою цієї лекції була обрана проблема утворення гліцидилових ефірів та 3-монохлорпропандіолу у харчових продуктах. Більшу увагу експерт приділив питанню вмісту цих сполук у кондитерських виробах із в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Німецький експерт прочитав лекцію для викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 31 травня 2021