Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

04 квітня 2018

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

Наприкінці березня компанія Європейський науковий центр «Біомаркери» (ESCBM) організувала тренінг-конференцію для молодих вчених, де вони мали змогу прослухати лекції досвідчених науковців з країн Європейського Союзу та дослідників з країн Східного партнерства, Центральної Азії, Росії та Азії. Асистент кафедри біотехнології і мікробіології Христина Берегова для підвищення професійної кваліфікації вирішила взяти очну участь у роботі цього заходу.

Конференцію ESCBM організатори вирішили провести у центрі Праги, серед історичних будівель XV-XVI ст., що вже вражає та захоплює. Реєстрація учасників конференції розпочалась із урочистого привітання. До вітального слова були запрошені видатні науковці: проф.Daniel Petrovic, University of Lubliana, Institute of Histology and Embriology, Cardiology, Genetic Epidemiology, Oрhtalmology, проф. Shahidul Islam, Karolinska Institute, Department of Clinical Science and Education, Stockholm, Sweden, а також проф. Ioana Mozos, VictorBabesUniversity of Medicine and Pharmacy of Timisoara, Romania.

Діяльність ESCBM присвячена сучасним аспектам вивчення біологічних маркерів у галузі фундаментальної та клінічної медицини, фармації, а також молекулярної і фундаментальної біології. Головним пріоритетом ESCBM є створення ефективних умов для обміну досвідом, інформацією, встановлення наукової, культурної взаємодії в єдиному дослідницькому та інформаційному просторі. ESCBM дотримується стратегії Європейської комісії - Європейського дослідницького простору (ERA), яка спрямована на створення відкритого простору для знань, росту і включає як членів ЄС, так і країни Східного партнерства.

Упродовж тижня провідні спеціалісти з Литви (Vilnus University), Молдови (State University of Medicine and Pharmacy), Казахстану (National Medical University), Румунії (Victor Babes University of Medicine and Pharmacy of Timisoara) читали лекції та проводили практичні майстер-класи.

Після навчання учасники мали змогу поринути у старе королівське місто – Прагу. Для них провели екскурсію та ознайомили з найкрасивішими історичними будівлями міста. Час пролетів швидко та непомітно, а поїздка запам’ятається надовго.

Опублікований: 04-04-2018
Читайте також:
НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці

Портал «ДЕНЬГИ.ua» оприлюднив ТОП-15 кращих закладів вищої освіти Києва і вартість навчання у них. Відповідну інфографіку підготували аналітики видання «Слово і Діло». Згідно з наведеними даними, наш університет посідає четверте місце у цьому своєрідному рейтингу. Зазначимо, що цінова політика нашого вишу значно лояльніша до вступників порівняно з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці 24 липня 2020

Чи така вже сувора алгоритмічна диктатура?

Із поняттям диктатури в багатьох із нас асоціація вельми чітка – авторитарна форма правління, суцільний контроль за кожним громадянином. Однак 21 жовтня професор із Португалії Дмитро Метілка у своїй гостьовій онлайн-лекції дав зрозуміти слухачам – студентам і педагогам нашого університету, що диктатура буває не лише політичною, а й алгоритмічною. Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи така вже сувора алгоритмічна диктатура? 22 жовтня 2025

Наші здобувачі у Міністерстві фінансів України

Здобувачі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» 25 квітня долучилися до онлайн-заходу «День відкритих дверей у Міністерстві фінансів України», під час якого ознайомилися з внутрішніми процесами та системою роботи Міністерства, актуальними вакансіями для стажування студентів тощо. Особливу зацікавленість демонстрували здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачі у Міністерстві фінансів України 09 травня 2023

Про особливості технічного регулювання у сфері харчової продукції дізналися студенти й викладачі

22 березня 2018 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся семінар «Особливості технічного регулювання у сфері харчової продукції» для студентів 3 і 4 курсів за участю ректора Інституту підготовки фахівців Ольги Демиденко та провідного інженера з розроблення та технічної перевірки стандартів Світлани Кохан. Окрім студентів на лекції бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості технічного регулювання у сфері харчової продукції дізналися студенти й викладачі 23 березня 2018