Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

04 квітня 2018

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

Наприкінці березня компанія Європейський науковий центр «Біомаркери» (ESCBM) організувала тренінг-конференцію для молодих вчених, де вони мали змогу прослухати лекції досвідчених науковців з країн Європейського Союзу та дослідників з країн Східного партнерства, Центральної Азії, Росії та Азії. Асистент кафедри біотехнології і мікробіології Христина Берегова для підвищення професійної кваліфікації вирішила взяти очну участь у роботі цього заходу.

Конференцію ESCBM організатори вирішили провести у центрі Праги, серед історичних будівель XV-XVI ст., що вже вражає та захоплює. Реєстрація учасників конференції розпочалась із урочистого привітання. До вітального слова були запрошені видатні науковці: проф.Daniel Petrovic, University of Lubliana, Institute of Histology and Embriology, Cardiology, Genetic Epidemiology, Oрhtalmology, проф. Shahidul Islam, Karolinska Institute, Department of Clinical Science and Education, Stockholm, Sweden, а також проф. Ioana Mozos, VictorBabesUniversity of Medicine and Pharmacy of Timisoara, Romania.

Діяльність ESCBM присвячена сучасним аспектам вивчення біологічних маркерів у галузі фундаментальної та клінічної медицини, фармації, а також молекулярної і фундаментальної біології. Головним пріоритетом ESCBM є створення ефективних умов для обміну досвідом, інформацією, встановлення наукової, культурної взаємодії в єдиному дослідницькому та інформаційному просторі. ESCBM дотримується стратегії Європейської комісії - Європейського дослідницького простору (ERA), яка спрямована на створення відкритого простору для знань, росту і включає як членів ЄС, так і країни Східного партнерства.

Упродовж тижня провідні спеціалісти з Литви (Vilnus University), Молдови (State University of Medicine and Pharmacy), Казахстану (National Medical University), Румунії (Victor Babes University of Medicine and Pharmacy of Timisoara) читали лекції та проводили практичні майстер-класи.

Після навчання учасники мали змогу поринути у старе королівське місто – Прагу. Для них провели екскурсію та ознайомили з найкрасивішими історичними будівлями міста. Час пролетів швидко та непомітно, а поїздка запам’ятається надовго.

Опублікований: 04-04-2018
Читайте також:
Досвідом впровадження інноваційних технологій діляться виробничники

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Досвід впровадження інноваційних технологій вирощування традиційних та органічних культур і отримання продуктів їх перероблення на агрофірмі «Поле» за участю начальниці відділу контролю якості ТОВ Агрофірма «Поле» Вікторії Павловської. Компанія спеціалізується...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідом впровадження інноваційних технологій діляться виробничники 28 червня 2023

Семінар докторанта відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин».  Доповідь за темою своєї дисертаційної роботи представила доцент кафедри Марина Білько, яка розповіла, що останнім часом рожеві вина набувають все більшої популярності в нашій країні, про корисні властиво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Семінар докторанта відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 квітня 2018

До Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності УНР

Український інститут національної пам’яті підготував інформаційні матеріали до Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки, які люб’язно надає для ознайомлення. 

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Дня Соборності України та 105-ої річниці проголошення незалежності УНР 20 січня 2023

Чекаємо на талановиту молодь

Доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Оксана Басс провела профорієнтаційну бесіду з учнями 10-их і 11-их класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №269 з поглибленим вивченням французької мови. Зустріч відбулася під час шкільного благодійного заходу «Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ». Учні школи пригощали відвідувачів смако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чекаємо на талановиту молодь 28 травня 2024