Н У Х Т

Наші науковці можуть стати членами Наукової ради Національного фонду досліджень

20 липня 2018

Наші науковці можуть стати членами Наукової ради Національного фонду досліджень

Розпочався перший етап запуску роботи Національного фонду досліджень (НФД) – відбір кандидатів до Наукової ради Фонду. Відповідний конкурс оголосив Науковий комітет Нацради з питань розвитку науки і технологій. Саме він є Наглядовою радою НФД і повинен на конкурсних засадах обрати Наукову раду Фонду.

Висувати кандидатів на конкурс можуть:

- Національна академія наук України,

- національні галузеві академії наук,

- наукові установи, заклади вищої освіти,

- громадські наукові організації.

Водночас самовисування кандидатів не передбачено.

Майбутні члени Наукової ради Фонду повинні мати високу наукову репутацію, досвід у міжнародних проектах, бути громадянами України, володіти українською та англійською мовами, мати науковий ступінь і понад 10 років наукового стажу, впровадити у виробництво щонайменше два патенти на винахід тощо. Повний перелік вимог можна переглянути в Положенні про конкурс.

Загалом до Наукової ради НФД обиратимуть 30 осіб. Вони працюватимуть у таких секціях:

- природничих, технічних наук та математики (14 членів);

- біології, медицини та аграрних наук (9 членів);

- соціальних і гуманітарних наук (7 членів).

Членів Наукової ради обиратимуть не більш як на 4 роки. Кожні 2 роки має відбуватися оновлення не менше половини персонального складу ради.

Для подання кандидата на конкурс треба надати такі документи:

- витяг з протоколу засідання вченої (науково-технічної, технічної) ради (загальних зборів, статутного органу тощо) суб’єкта подання щодо висунення кандидата з обґрунтуванням його/її відповідності оприлюдненим кваліфікаційним вимогам до кандидатів і компетентності за напрямом (напрямами) наукової і науково-технічної діяльності, який  кандидат має представляти у відповідній секції Наукової ради;

- заяву кандидата із згодою на участь у конкурсі, адресовану на ім’я голови Ідентифікаційного комітету;

- анкету кандидата;

- копію паспорта громадянина України;

- копії документів про вищу освіту, про присудження кандидату найвищого наукового ступеня, найвищого вченого звання;

- письмову згоду кандидата на оброблення персональних даних.

Документи оформлюються українською мовою. Вони подаються в електронному (на пошту uasciencecops@gmail.com) та паперовому вигляді (на адресу: вул. Володимирська, 58, каб. 38, м. Київ-33, МСП, 01601, Наукова бібліотека ім. М. Максимовича (Науковий комітет НРПРНТ - Ідентифікаційний комітет).

Документи прийматимуть до 23 год. 59 хв. 7 вересня 2018 року. Результати планують оприлюднити 17 вересня 2018 року.

Більше інформації дивіться у Вимозі щодо оформлення документів, Положенні про конкурс, офіційному оголошенні.

Докладніше про участь у конкурсі та заповнення анкети можна дізнатися за телефоном 097 117 38 06 або надіславши лист на електронну пошту uasciencecops@gmail.com

Необхідні документи можна також завантажити на Урядовому порталі.

Нагадуємо, що 4 липня в Україні був створений Національний фонд досліджень, який вже з 2019 року має розпочати грантову підтримку наукових досліджень і розробок. Органами його управління будуть Наглядова рада, Наукова рада та Дирекція.

Опублікований: 20-07-2018
Читайте також:
Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». За традицією відкриття засідання секції конференції розпочалося з привітальних слів в.о. завідувачки кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів» 12 квітня 2024

Сучасна навчальна література для крафтовиків

Продовжується наукове співробітництво вчених нашого університету з колегами з Луцького національного технічного університету та Національного авіаційного університету. Результатом плідної співпраці став навчальний посібник «Крафтові харчові технології: розроблення, дослідження, інжиніринг», підготовлений колективом авторів, до складу якого входить ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасна навчальна література для крафтовиків 01 листопада 2024

У дружній атмосфері спілкування однодумців відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських макаронних виробів та харчових концентратів»

Понад 90 років в нашому університеті існує традиція на початку квітня проводити науковий захід, що об’єднує молодих науковців із різних куточків нашої країни та світу – Міжнародну наукову конференцію «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». 9 квітня викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дружній атмосфері спілкування однодумців відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських макаронних виробів та харчових концентратів» 10 квітня 2025

Про лідерство в індустрії гостинності – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

18 червня відбувся черговий англомовний освітній вебінар від міжнародного партнера кафедри готельно-ресторанної справи Swiss Education Group (SEG). Участь у заході у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» брали здобувачі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Формат – панельна дискусія від управлінців міжнародної г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про лідерство в індустрії гостинності – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 червня 2020