Н У Х Т

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

22 вересня 2022

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії.

Учасники семінару почули цікаву розповідь про: сучасну європейську компанію Metsä Board Oyj – виробника картону та матеріалів на його основі; організацію виробництва від заготівлі сировини до готової продукції; можливості дослідницької лабораторії, що має новітнє обладнання для розроблення та контролю якості продукції; дизайн-студію та демонстраційний центр для роботи з клієнтами Pro Nemus; професійну оцінку проєкту призової картонної упаковки Ольги Степанової; нові знайомства та перспективи співпраці зі студентами та вченими Берлінського університету прикладних наук.

Доповнив розповідь студенток завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, звернувши увагу, що традиція академічної мобільності триває вже понад 10 років, і наші студенти щороку відвідують університети та підприємства Болгарії, Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Іспанії та інших країн. Нам приємно, що цей список розширився північною, але такою затишною та теплою Фінляндією.

Із вдячністю згадав наших іноземних партнерів і привітав відчайдушних дівчат директор інституту Сергій Блаженко.

Ініціаторка стажування, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик нагадала, що ця мобільність відбулася завдяки колегам із Берлінського університету прикладних наук, і безпосередньо професору Стефану Юнге, який разом зі своїми студентами запросив здобувачів НУХТ приєднатися до цієї подорожі.   

Зробили висновок, що знання, отримані в університеті та володіння англійською мовою відкривають широкі перспективи для професійного та особистого зростання як в Україні, так і за кордоном.

Професор Олександр Гавва запропонував адміністрації Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого зарахувати результати і представлений звіт, як одну із навчальних дисциплін, яку проходитимуть цього року учасники стажування.

Під час семінару багато студентів висловили бажання приєднатися до групи, яка навесні буде стажуватися у Німеччині.

Згадавши з подякою Збройні сили України та всіх хто, працює на Перемогу, висловивши вдячність та повагу цивілізованому світу за підтримку у нашій боротьбі, семінар був завершений.

Нині в інституті всі з нетерпінням чекають на нову цікаву розповідь іншої групи студенток, які цього літа стажувалися та навчалися у літній школі Жешувського технологічного університету у Польщі.

Опублікований: 22-09-2022
Читайте також:
Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм»

3 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного і готельного бізнесу для студентів спеціальності «Туризм» відбулася онлайн-лекція з дисципліни «Івентивний менеджмент» за участю фахівця-практика. Запрошений практик – Уляна Медуха, директор з розвитку бізнесу в онлайн-видавництві «МС. Today», співзасновник консалтингової компанії зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм» 06 квітня 2020

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій

У Національному університеті харчових технологій працюють освітні центри «Донбас-Україна» для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території у Донецькій і Луганській областях, та «Крим-Україна» для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Такі вступники мають право вступати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій 04 серпня 2020

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри харчової хімії Інна Попова, доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, а також доцент Національного університету біоресурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побачило світ нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі 12 січня 2018

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр»

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно захистили кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології». Цього разу на захисти завітали представники роботодавців, зокрема, випускник кафедри, директор олійно-екстракційного заводу компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр» 20 червня 2024