Н У Х Т

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

22 september 2022

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії.

Учасники семінару почули цікаву розповідь про: сучасну європейську компанію Metsä Board Oyj – виробника картону та матеріалів на його основі; організацію виробництва від заготівлі сировини до готової продукції; можливості дослідницької лабораторії, що має новітнє обладнання для розроблення та контролю якості продукції; дизайн-студію та демонстраційний центр для роботи з клієнтами Pro Nemus; професійну оцінку проєкту призової картонної упаковки Ольги Степанової; нові знайомства та перспективи співпраці зі студентами та вченими Берлінського університету прикладних наук.

Доповнив розповідь студенток завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, звернувши увагу, що традиція академічної мобільності триває вже понад 10 років, і наші студенти щороку відвідують університети та підприємства Болгарії, Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Іспанії та інших країн. Нам приємно, що цей список розширився північною, але такою затишною та теплою Фінляндією.

Із вдячністю згадав наших іноземних партнерів і привітав відчайдушних дівчат директор інституту Сергій Блаженко.

Ініціаторка стажування, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик нагадала, що ця мобільність відбулася завдяки колегам із Берлінського університету прикладних наук, і безпосередньо професору Стефану Юнге, який разом зі своїми студентами запросив здобувачів НУХТ приєднатися до цієї подорожі.   

Зробили висновок, що знання, отримані в університеті та володіння англійською мовою відкривають широкі перспективи для професійного та особистого зростання як в Україні, так і за кордоном.

Професор Олександр Гавва запропонував адміністрації Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого зарахувати результати і представлений звіт, як одну із навчальних дисциплін, яку проходитимуть цього року учасники стажування.

Під час семінару багато студентів висловили бажання приєднатися до групи, яка навесні буде стажуватися у Німеччині.

Згадавши з подякою Збройні сили України та всіх хто, працює на Перемогу, висловивши вдячність та повагу цивілізованому світу за підтримку у нашій боротьбі, семінар був завершений.

Нині в інституті всі з нетерпінням чекають на нову цікаву розповідь іншої групи студенток, які цього літа стажувалися та навчалися у літній школі Жешувського технологічного університету у Польщі.

Published on: 22-09-2022
Read also:
Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці!

Напередодні світлого Великодня особливо відчувається, наскільки важливим є родинний затишок, мир і злагода. Особливо нині! Війна, яка розпочалася ще вісім років тому, після 24 лютого цього року повномасштабно змінила долі більшості з нас: відірвала від дому, родини, звичних справ. Наші мужні захисники і захисниці здійснили і продовжують здійснювати...

READ YOURSELF

Смаколики для військових: кожний важливий на своєму місці! 22 april 2022

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого за участю трьох випускових кафедр – технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся міжкафедральний захист кваліфікаційних робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних...

READ YOURSELF

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів 19 february 2021

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального о...

READ YOURSELF

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів 28 january 2019

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших...

READ YOURSELF

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 29 december 2021