Н У Х Т

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

22 september 2022

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії.

Учасники семінару почули цікаву розповідь про: сучасну європейську компанію Metsä Board Oyj – виробника картону та матеріалів на його основі; організацію виробництва від заготівлі сировини до готової продукції; можливості дослідницької лабораторії, що має новітнє обладнання для розроблення та контролю якості продукції; дизайн-студію та демонстраційний центр для роботи з клієнтами Pro Nemus; професійну оцінку проєкту призової картонної упаковки Ольги Степанової; нові знайомства та перспективи співпраці зі студентами та вченими Берлінського університету прикладних наук.

Доповнив розповідь студенток завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, звернувши увагу, що традиція академічної мобільності триває вже понад 10 років, і наші студенти щороку відвідують університети та підприємства Болгарії, Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Іспанії та інших країн. Нам приємно, що цей список розширився північною, але такою затишною та теплою Фінляндією.

Із вдячністю згадав наших іноземних партнерів і привітав відчайдушних дівчат директор інституту Сергій Блаженко.

Ініціаторка стажування, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик нагадала, що ця мобільність відбулася завдяки колегам із Берлінського університету прикладних наук, і безпосередньо професору Стефану Юнге, який разом зі своїми студентами запросив здобувачів НУХТ приєднатися до цієї подорожі.   

Зробили висновок, що знання, отримані в університеті та володіння англійською мовою відкривають широкі перспективи для професійного та особистого зростання як в Україні, так і за кордоном.

Професор Олександр Гавва запропонував адміністрації Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого зарахувати результати і представлений звіт, як одну із навчальних дисциплін, яку проходитимуть цього року учасники стажування.

Під час семінару багато студентів висловили бажання приєднатися до групи, яка навесні буде стажуватися у Німеччині.

Згадавши з подякою Збройні сили України та всіх хто, працює на Перемогу, висловивши вдячність та повагу цивілізованому світу за підтримку у нашій боротьбі, семінар був завершений.

Нині в інституті всі з нетерпінням чекають на нову цікаву розповідь іншої групи студенток, які цього літа стажувалися та навчалися у літній школі Жешувського технологічного університету у Польщі.

Published on: 22-09-2022
Read also:
Чеські колеги привітали університет з новорічними святами

Наближаються новорічні свята, і наш колектив почав отримувати вітання від колег і партнерів, у тому числі зарубіжних. Одними з перших нас привітали колеги з Університету Томаша Бати (м. Злін, Чехія): Шановні колеги, від імені Міжнародного офісу Університету Томаша Бати у м. Злін я хотів би подякувати вам за довіру та співпрацю з нашим університе...

READ YOURSELF

Чеські колеги привітали університет з новорічними святами 22 december 2020

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти

24 травня 2022 р. у рамках проходження навчальної практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» 1 курсу та виробничої практики здобувачами2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», відбувся майстер-клас із приготування шоколадного десерт...

READ YOURSELF

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти 26 may 2022

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра

У квітні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та головчині ГО «Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпро» Олени Булах укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти, з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Сторони також запланували співпрацю у галузі навчально-методичної, науково-практичної та осві...

READ YOURSELF

Наш новий партнер – Асоціація Рестораторів та Готельєрів м. Дніпра 07 april 2023

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

16-17 квітня 2019 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 43 студентських наукових робіт, що надійшли з 30 закладів вищої освіти. Участь у роботі конку...

READ YOURSELF

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 24 april 2019