Н У Х Т

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

22 september 2022

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії.

Учасники семінару почули цікаву розповідь про: сучасну європейську компанію Metsä Board Oyj – виробника картону та матеріалів на його основі; організацію виробництва від заготівлі сировини до готової продукції; можливості дослідницької лабораторії, що має новітнє обладнання для розроблення та контролю якості продукції; дизайн-студію та демонстраційний центр для роботи з клієнтами Pro Nemus; професійну оцінку проєкту призової картонної упаковки Ольги Степанової; нові знайомства та перспективи співпраці зі студентами та вченими Берлінського університету прикладних наук.

Доповнив розповідь студенток завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва, звернувши увагу, що традиція академічної мобільності триває вже понад 10 років, і наші студенти щороку відвідують університети та підприємства Болгарії, Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, Іспанії та інших країн. Нам приємно, що цей список розширився північною, але такою затишною та теплою Фінляндією.

Із вдячністю згадав наших іноземних партнерів і привітав відчайдушних дівчат директор інституту Сергій Блаженко.

Ініціаторка стажування, доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик нагадала, що ця мобільність відбулася завдяки колегам із Берлінського університету прикладних наук, і безпосередньо професору Стефану Юнге, який разом зі своїми студентами запросив здобувачів НУХТ приєднатися до цієї подорожі.   

Зробили висновок, що знання, отримані в університеті та володіння англійською мовою відкривають широкі перспективи для професійного та особистого зростання як в Україні, так і за кордоном.

Професор Олександр Гавва запропонував адміністрації Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого зарахувати результати і представлений звіт, як одну із навчальних дисциплін, яку проходитимуть цього року учасники стажування.

Під час семінару багато студентів висловили бажання приєднатися до групи, яка навесні буде стажуватися у Німеччині.

Згадавши з подякою Збройні сили України та всіх хто, працює на Перемогу, висловивши вдячність та повагу цивілізованому світу за підтримку у нашій боротьбі, семінар був завершений.

Нині в інституті всі з нетерпінням чекають на нову цікаву розповідь іншої групи студенток, які цього літа стажувалися та навчалися у літній школі Жешувського технологічного університету у Польщі.

Published on: 22-09-2022
Read also:
Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян. Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі. Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі п...

READ YOURSELF

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи 01 july 2025

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2024 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому були присутні науково-педагогічні працівники, що входять до скл...

READ YOURSELF

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг 17 january 2024

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

У рамках співпраці між ТОВ «Сільпо-Фуд» та Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ, 20 лютого 2019 року відбувся захист магістерських робіт у Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо». Кращі студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які навчалися за освітньою програмою «Технології зберігання, консервув...

READ YOURSELF

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 february 2019

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки вітає призерів та їх керівників Міжнародного конкурсу студентських наукових праць «Black Sea Science 2023», який щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-FoodAssociation! Організаційний комітет Конкурсу за напрямом «...

READ YOURSELF

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 06 april 2023