Н У Х Т

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

03 квітня 2019

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

2 квітня 2019 в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція «Впровадження дуальної системи освіти при підготовці фахівців готельно-ресторанного спрямування з досвіду німецько-української співпраці» за участі: директора ТОВ «ЕЛМА» Рональда Маца лака,  керівника ТОВ «ЕЛМА» Даніеля Ель Фадгама, представника президії Німецької Спілки Фахівців Готельно-Ресторанної Галузі Берта Крсиновські, відповідальної за професійну освіту на підприємстві Александри Мюллер, члена Правління Професійної школи ГО «Освітнє Товариство м. Дельтова» Карла-Гайнца Ґанцлєбена, консультанта з проектів та програм за підтримки ЄС Мартіна Пфайфера. До заходу долучилися також міський голова Руслан Марцінків, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Ігор Гаврилюк, депутат міської ради Роман Харук, начальник відділу міжнародних зв’язків туризму та промо Уляна Басараб-Ганчак . На конференцію були запрошені успішні випускники коледжу та роботодавці: власник ЗРГ «Піцца Паста» Андрій Жовтуля, Михайло Кланіца (ресторан «4 сезони»), власник готельно-ресторанного комплексу «Надія» Маргарита Бойко.

Під час конференції влада міста, представники департаменту освіти, директор коледжу та делегація з Німеччини обговорили плани та перспективи введення дуальної системи освіти для підготовки фахівців готельно-ресторанного напряму, питання організації професійної освіти у Німеччині: чому підприємства ФРН зацікавлені у підготовці фахівців за  даною системою освіти та які переваги отримує від цього підприємство і учень. Двоє учнів, які навчаються за дуальною системою освіти в школі  м. Тельтов AVT e.V. та Конгресготелі ділилися досвідом із присутніми про своє навчання в Німеччині і плани на майбутнє.

Основною метою участі в проекті для коледжу є вивчення методики організації дуальної освіти, стажування в готельно-ресторанних комплексах Німеччини «Титанік», «Естрель», «Конгресготель», отримання передового європейського досвіду, стажування педагогів коледжу, отримання досвіду щодо випускного оцінювання знань і навичок студентів, навчання випускників коледжу за дуальною формою.

Після завершення конференції, делегація мала нагоду ознайомитись із навчальним закладом: студентами, викладачами коледжу, матеріально-технічною базою (навчальними лабораторіями і майстернями) та продукцією власного виробництва.   

«Міжнародна співпраця, вивчення та впровадження  європейського досвіду підготовки фахівців – одна із ефективних форм інноваційної діяльності в навчальному процесі, шлях до освітньої євроінтеграції навчального закладу», - вважає директор коледжу Віра Кузнецова.

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців

У межах 89-ї щорічної Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ відбулося засідання секції «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів». На секцію було представлено понад 60 доповідей, із них 15 озвучено доповідачами. Приємно вразило широке представництво молодих науковців: у роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування: точки зору молодих науковців 10 квітня 2023

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології»

28 листопада на базі нашого університету відбувся ІІ етап конкурсу «Харчові технології-2019», ініційованого благодійним Фондом Бориса Колеснікова. Відкриття конкурсу відбулося 27 вересня 2018 року. Загалом конкурс «Харчові технології 2019» об'єднав 1 000 студентів харчових вузів із Києва, Харкова, Красногорівки, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

11 студентів НУХТ – переможці Всеукраїнського конкурсу «Харчові технології» 30 листопада 2018

Батьківські збори у Полтавському коледжі НУХТ

2 листопада 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбулися батьківські збори. Перед батьками виступив директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш. Він ознайомив присутніх із актуальними питаннями організації освітнього процесу в закладі та висловив впевненість, що педагогічний колектив і батьківська...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Батьківські збори у Полтавському коледжі НУХТ 04 листопада 2019

Новий навчальний рік у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочався з урочистостей

У Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочався новий навчальний рік. Студентську родину, викладачів, батьків зі святом Знань привітав в.о. директора коледжу, кандидат історичних наук Едуард Зваричук. Він побажав студентам присвятити студентські роки наполегливій праці на шляху здобуття професійних знань, викладачам – твор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний рік у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочався з урочистостей 03 вересня 2018