Н У Х Т

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

03 квітня 2019

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

2 квітня 2019 в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція «Впровадження дуальної системи освіти при підготовці фахівців готельно-ресторанного спрямування з досвіду німецько-української співпраці» за участі: директора ТОВ «ЕЛМА» Рональда Маца лака,  керівника ТОВ «ЕЛМА» Даніеля Ель Фадгама, представника президії Німецької Спілки Фахівців Готельно-Ресторанної Галузі Берта Крсиновські, відповідальної за професійну освіту на підприємстві Александри Мюллер, члена Правління Професійної школи ГО «Освітнє Товариство м. Дельтова» Карла-Гайнца Ґанцлєбена, консультанта з проектів та програм за підтримки ЄС Мартіна Пфайфера. До заходу долучилися також міський голова Руслан Марцінків, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Ігор Гаврилюк, депутат міської ради Роман Харук, начальник відділу міжнародних зв’язків туризму та промо Уляна Басараб-Ганчак . На конференцію були запрошені успішні випускники коледжу та роботодавці: власник ЗРГ «Піцца Паста» Андрій Жовтуля, Михайло Кланіца (ресторан «4 сезони»), власник готельно-ресторанного комплексу «Надія» Маргарита Бойко.

Під час конференції влада міста, представники департаменту освіти, директор коледжу та делегація з Німеччини обговорили плани та перспективи введення дуальної системи освіти для підготовки фахівців готельно-ресторанного напряму, питання організації професійної освіти у Німеччині: чому підприємства ФРН зацікавлені у підготовці фахівців за  даною системою освіти та які переваги отримує від цього підприємство і учень. Двоє учнів, які навчаються за дуальною системою освіти в школі  м. Тельтов AVT e.V. та Конгресготелі ділилися досвідом із присутніми про своє навчання в Німеччині і плани на майбутнє.

Основною метою участі в проекті для коледжу є вивчення методики організації дуальної освіти, стажування в готельно-ресторанних комплексах Німеччини «Титанік», «Естрель», «Конгресготель», отримання передового європейського досвіду, стажування педагогів коледжу, отримання досвіду щодо випускного оцінювання знань і навичок студентів, навчання випускників коледжу за дуальною формою.

Після завершення конференції, делегація мала нагоду ознайомитись із навчальним закладом: студентами, викладачами коледжу, матеріально-технічною базою (навчальними лабораторіями і майстернями) та продукцією власного виробництва.   

«Міжнародна співпраця, вивчення та впровадження  європейського досвіду підготовки фахівців – одна із ефективних форм інноваційної діяльності в навчальному процесі, шлях до освітньої євроінтеграції навчального закладу», - вважає директор коледжу Віра Кузнецова.

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів: серед гостей представники фармпідприємств

Другий день захистів бакалаврів-біотехнологів виявився не менш продуктивний, ніж перший. Ще одинадцять у минулому здобувачів вищої освіти почули на свою адресу: «Вітаємо, Вам присвоєна кваліфікація бакалавр з біотехнології!» Тематики інженерних робіт, представлених на розгляд екзаменаційної комісії в другий день, дивували різноплановістю та глибин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів: серед гостей представники фармпідприємств 15 червня 2021

Здобувачі освіти обговорюють харчову безпеку у ЄС

Здобувачі-магістранти освітньо-професійних програм «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» і «Промислова та фармацевтична біотехнологія» долучилися до обговорення цікавої й актуальної теми «Харчова безпека у ЄС». Гостьову лекцію у рамках дисципліни «Екологічна політика та технічне регулювання у ЄС» для магістрантів факультету біотехнології та еколог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти обговорюють харчову безпеку у ЄС 30 травня 2024

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів у дистанційному режимі готується до закінчення навчального семестру та організації підсумкового контролю здобувачів освіти за спеціальностями «Харчові технології» та «Хімічні технології». Ці питання були обговорені на черговому засіданні кафедри, проведеному у фо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до закінчення навчального семестру кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 15 травня 2020

Інтелектуально-розважальний конкурс відбувся у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Із метою розвитку пізнавального інтересу студентів до дисциплін хімії та біології викладачі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ Сніжана Бачмага та Ольга Подобна провели інтелектуально-розважальний конкурс «Хто зверху?». Саме тут студенти намагались вирішити споконвічне питання: хто розумніший – чоловік чи жінка? У запеклій боротьбі красу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуально-розважальний конкурс відбувся у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 20 березня 2018