Н У Х Т

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

03 квітня 2019

Впровадження дуальної системи освіти з досвіду німецько-української співпраці обговорили у Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

2 квітня 2019 в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася конференція «Впровадження дуальної системи освіти при підготовці фахівців готельно-ресторанного спрямування з досвіду німецько-української співпраці» за участі: директора ТОВ «ЕЛМА» Рональда Маца лака,  керівника ТОВ «ЕЛМА» Даніеля Ель Фадгама, представника президії Німецької Спілки Фахівців Готельно-Ресторанної Галузі Берта Крсиновські, відповідальної за професійну освіту на підприємстві Александри Мюллер, члена Правління Професійної школи ГО «Освітнє Товариство м. Дельтова» Карла-Гайнца Ґанцлєбена, консультанта з проектів та програм за підтримки ЄС Мартіна Пфайфера. До заходу долучилися також міський голова Руслан Марцінків, директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович, заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Ігор Гаврилюк, депутат міської ради Роман Харук, начальник відділу міжнародних зв’язків туризму та промо Уляна Басараб-Ганчак . На конференцію були запрошені успішні випускники коледжу та роботодавці: власник ЗРГ «Піцца Паста» Андрій Жовтуля, Михайло Кланіца (ресторан «4 сезони»), власник готельно-ресторанного комплексу «Надія» Маргарита Бойко.

Під час конференції влада міста, представники департаменту освіти, директор коледжу та делегація з Німеччини обговорили плани та перспективи введення дуальної системи освіти для підготовки фахівців готельно-ресторанного напряму, питання організації професійної освіти у Німеччині: чому підприємства ФРН зацікавлені у підготовці фахівців за  даною системою освіти та які переваги отримує від цього підприємство і учень. Двоє учнів, які навчаються за дуальною системою освіти в школі  м. Тельтов AVT e.V. та Конгресготелі ділилися досвідом із присутніми про своє навчання в Німеччині і плани на майбутнє.

Основною метою участі в проекті для коледжу є вивчення методики організації дуальної освіти, стажування в готельно-ресторанних комплексах Німеччини «Титанік», «Естрель», «Конгресготель», отримання передового європейського досвіду, стажування педагогів коледжу, отримання досвіду щодо випускного оцінювання знань і навичок студентів, навчання випускників коледжу за дуальною формою.

Після завершення конференції, делегація мала нагоду ознайомитись із навчальним закладом: студентами, викладачами коледжу, матеріально-технічною базою (навчальними лабораторіями і майстернями) та продукцією власного виробництва.   

«Міжнародна співпраця, вивчення та впровадження  європейського досвіду підготовки фахівців – одна із ефективних форм інноваційної діяльності в навчальному процесі, шлях до освітньої євроінтеграції навчального закладу», - вважає директор коледжу Віра Кузнецова.

Опублікований: 03-04-2019
Читайте також:
Освітня програма «Холодильні техніка та технології»: всі нюанси від наших викладачів

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, доцент, гарант бакалаврської освітньої програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Олексій Пилипенко та доцент, відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри Роман Грищенко 25 січня 2024 року зустрілися в онлайн-просторі зі здобувачами четв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітня програма «Холодильні техніка та технології»: всі нюанси від наших викладачів 25 січня 2024

Наші студенти відзначені за інноваційний підхід на IV Міжнародному етнофестивалі кулінарного мистецтва

У Луцькому коледжі технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся  IV Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва, в якому взяла участь команда «Станіславські віртуози» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ – голова циклової комісії Оксана Данилів, викладач спец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти відзначені за інноваційний підхід на IV Міжнародному етнофестивалі кулінарного мистецтва 31 жовтня 2018

Традиційний круглий стіл кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участю майбутніх вступників

У рамках загальноуніверситетського Дня відкритих дверей, що відбувся 7 жовтня 2023 року, на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки завітали майбутні вступники. Гості ознайомилися зі структурою та славетною історією кафедри, поспілкувалися з викладачами і завідувачем кафедри Валентином Петренком, дізналися про перспективи та можливості навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний круглий стіл кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участю майбутніх вступників 09 жовтня 2023

Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 жовтня 2022 року в рамках дисципліни «Моделювання діяльності закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій «Програмне забезпечення для управління сферою гостинності» від головного виконавчого директора компанії «Expert Solution» Ігоря Гречка. Лектор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 жовтня 2022