Н У Х Т

Вплив харчових підприємств на навколишнє середовище оцінюють наші здобувачі

13 січня 2021

Вплив харчових підприємств на навколишнє середовище оцінюють наші здобувачі

«Оцінювання впливу на довкілля» – дуже важлива дисципліна для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія». Оцінювання впливу на довкілля або оцінювання впливу на навколишнє середовище призначена для виявлення особливостей, інтенсивності та ступеня небезпечності планованої господарської діяльності будь-якого виду на стан довкілля і здоров'я населення. Це процедура перед початком планованої господарської діяльності. Вона передбачає підготування суб’єктами господарювання, органами державної влади й органами місцевого самоврядування відповідного звіту. А також – проведення громадського обговорення, аналізу інформації, наданої у звіті та надання висновку з оцінювання впливу на довкілля уповноваженим органом.

Основним практичним завданням здобувачів освіти груп ЕК-4-3 та ЕК-4-3ск у ході курсу було підготування звіту з оцінювання впливу на довкілля. Звіт стосувався підприємств – майбутніх об’єктів дослідження їх дипломних проєктів.

Перша доповідь, виконана старостою групи Вікторією Іллюшею, була присвячена оцінюванню впливу на довкілля ВАТ «Вінницький міський молочний завод».

Основними джерелами утворення забруднюючих речовин у звіті визначені: печі для випікання вафельних стаканчиків цеху по виробництву морозива, дільниця мийки обладнання і тари для молочних продуктів, аміачно-холодильна компресорна станція, цех сухого молока, зварювальне виробництво, різальне виробництво, ремонтно-механічне відділення, деревообробне виробництво, холодильне виробництво.

Вікторія Іллюша успішно провела дослідження, яке виявило забруднення навколишнього середовища в процесі виробництва шкідливими речовинами – діоксидом азоту, оксидом вуглецю, метаном, ртуттю тощо, і комплексно оцінила наслідки таких впливів на екосистеми Вінниччини.

Така практична підготовка разом із теоретико-методичними складовими вкрай необхідна для підготування успішних екоменеджерів.

Опублікований: 13-01-2021
Читайте також:
Профорієнтаційний рейд Україною

Три дні поспіль – 17, 18, 19 квітня 2019 року наш університет був запрошений на Ярмарки професій, які працювали в центрах зайнятості у містах Чернігів, Бровари та Ірпінь. На виконання Програми профорієнтаційної орієнтації  молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей у 2019 році і з метою формування у молоді адекватного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний рейд Україною 20 квітня 2019

Тренди кондитерського мистецтва від власника homemade-кондитерської та успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Сучасні тенденції розвитку спеціалізованих закладів ресторанного господарства в умовах сьогодення». Організаторка і модераторка заходу – доцентка Тетяна Нікітіна, на запрошення якої до академічного онлайн-простору кафедри завітав успішний випускник, талановитий кондитер, власник hom...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди кондитерського мистецтва від власника homemade-кондитерської та успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 листопада 2021

День кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання у Науково-технічній бібліотеці університету

У рамках проведення Дня кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання в читальному залі для студентів Науково-технічної бібліотеки університету розпочала роботу виставка книжкових видань із фондів бібліотеки, що включає книги, монографії, навчальні посібники, довідники. Нагадаємо, що кафедра має майже сторічну традицію підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання у Науково-технічній бібліотеці університету 13 березня 2018

Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу!

Щорічно студенти кафедри туристичного і готельного бізнесу підкорюють найвищу точку України – гору Говерла. Цього року традиційне сходження на висоту 2061 м відбулося 25 жовтня у складі групи із 94 студентів трьох університетів м. Києва: нашого, Національного університету харчових технологій, Київського університету імені Б. Грінченка та Київського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу! 29 жовтня 2019