Н У Х Т

Вплив харчових підприємств на навколишнє середовище оцінюють наші здобувачі

13 січня 2021

Вплив харчових підприємств на навколишнє середовище оцінюють наші здобувачі

«Оцінювання впливу на довкілля» – дуже важлива дисципліна для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія». Оцінювання впливу на довкілля або оцінювання впливу на навколишнє середовище призначена для виявлення особливостей, інтенсивності та ступеня небезпечності планованої господарської діяльності будь-якого виду на стан довкілля і здоров'я населення. Це процедура перед початком планованої господарської діяльності. Вона передбачає підготування суб’єктами господарювання, органами державної влади й органами місцевого самоврядування відповідного звіту. А також – проведення громадського обговорення, аналізу інформації, наданої у звіті та надання висновку з оцінювання впливу на довкілля уповноваженим органом.

Основним практичним завданням здобувачів освіти груп ЕК-4-3 та ЕК-4-3ск у ході курсу було підготування звіту з оцінювання впливу на довкілля. Звіт стосувався підприємств – майбутніх об’єктів дослідження їх дипломних проєктів.

Перша доповідь, виконана старостою групи Вікторією Іллюшею, була присвячена оцінюванню впливу на довкілля ВАТ «Вінницький міський молочний завод».

Основними джерелами утворення забруднюючих речовин у звіті визначені: печі для випікання вафельних стаканчиків цеху по виробництву морозива, дільниця мийки обладнання і тари для молочних продуктів, аміачно-холодильна компресорна станція, цех сухого молока, зварювальне виробництво, різальне виробництво, ремонтно-механічне відділення, деревообробне виробництво, холодильне виробництво.

Вікторія Іллюша успішно провела дослідження, яке виявило забруднення навколишнього середовища в процесі виробництва шкідливими речовинами – діоксидом азоту, оксидом вуглецю, метаном, ртуттю тощо, і комплексно оцінила наслідки таких впливів на екосистеми Вінниччини.

Така практична підготовка разом із теоретико-методичними складовими вкрай необхідна для підготування успішних екоменеджерів.

Опублікований: 13-01-2021
Читайте також:
Першокурсники відкривають неймовірну красу ботанічного саду ім. М.М. Гришка

Напередодні дня Києва здобувачі групи ХЕ-1-7 разом із кураторкою, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою відвідали ботанічний сад ім. М.М. Гришка. Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка – це не тільки ботанічний сад із неймовірною кількістю прекрасних рослин, а й науково-дослідна установа для проєктування і створ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники відкривають неймовірну красу ботанічного саду ім. М.М. Гришка 27 травня 2024

Успішне навчання студентів і викладачів на Courserа продовжується

Два місяці поспіль викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування спонукають своїх студентів та особисто себе до навчання на навчальній платформі Coursera, яка пропонує безкоштовне навчання на корисних, пізнавальних, цікавих курсах від провідних університетів світу. Тому знову маємо позитивний результат. Цього разу радіємо успіхам студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне навчання студентів і викладачів на Courserа продовжується 26 травня 2020

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу запрошує випускників навчальних підрозділів нашого університету продовжити навчання

Дні поступово стають довшими, а от до вступної кампанії все менше часу. І майбутнім абітурієнтам пора серйозніше задуматись про вибір вишу для продовження навчання. Допомогти учням навчальних підрозділів нашого університету – Свалявської філії і філії у м. Львові, Свалявського технічного коледжу з цим нелегким вибором вирішила доцент кафедри техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу запрошує випускників навчальних підрозділів нашого університету продовжити навчання 15 лютого 2017

Стейкхолдери запрошують наших випускників на роботу

Відбулася зустріч стейкхолдерки, керівниці технологічного відділу ДП «Zeelandia» в Україні, кандидатки технічних наук Наталії Савчук із випускниками-бакалаврами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, які нещодавно захистили кваліфікаційні роботи. Наталія Савчук розповіла  про  історію компанії «Zeelandia», яка була заснована н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери запрошують наших випускників на роботу 25 червня 2021