Н У Х Т

Цікава тема на відкритій лекції викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

01 грудня 2022

Цікава тема на відкритій лекції викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція старшої викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Звягінцевої-Семенець з дисципліни «Технології харчових концентратів», яку вона прочитала для здобувачів 3 курсу освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.

Тема лекції – «Технологія харчоконцентратів на основі їстівних грибів». Зважаючи на швидкий темп життя сучасної людини, в усьому світі зростає попит на солодкі та солоні снеки, які повністю готові до споживання та дають можливість швидко втамувати голод. Зростання попиту на таку продукцію спонукає до розроблення нових видів снеків, зокрема на основі штучно культивованих грибів. Під час лекції Юлія Звягінцева-Семенець навела інформацію про гливи, печериці та шиїтаке, які культивують в Україні та які використовують для виробництва снеків. Здобувачі дізналися про особливості хімічного складу цих видів грибів та їх значення у харчуванні людини. Детально були розглянуті технології грибних снеків і закусок. Цікавою для студентів була інформація про наукові дослідження та розробки технології грибних снеків викладачів кафедри.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні з використанням презентації, лекторка постійно підтримувала контакт зі здобувачами та наводила приклади. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 01-12-2022
Читайте також:
Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП

30 квітня за сприяння відділу працевлаштування випускників НУХТ і гарантки освітньо-професійної програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» Олени Подобій відбулася зустріч студентів спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» з представниками провідної міжнародної компанії ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімтехнологи й біотехнологи ознайомилися з кар’єрними перспективами у МХП 02 травня 2025

Цінний практичний досвід: екскурсія на фармацевтичне підприємство «Фармекс Груп»

Кожному майбутньому біотехнологу важливо не тільки отримувати теоретичну інформацію на лекціях, але і бачити наживо технологічні процеси, обладнання, що підкріплює мотивацію до подальшого навчання, допомагає кращому розумінню матеріалу, та, як наслідок, сприяє становленню висококваліфікованого фахівця. Тож, нещодавно магістранти та студенти 4 курсу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід: екскурсія на фармацевтичне підприємство «Фармекс Груп» 02 жовтня 2023

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету

26-27 березня 2019 року в університеті працюватиме традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід  відбудеться за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Учасники зібрання дізнаються про підсумки роботи бурякоцукрової галузі України...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До чергового масштабного наукового зібрання цукровиків України й зарубіжжя готуються науковці університету 14 січня 2019

Приємна звістка на початку року

Щоб бути конкурентноздатним у своїй галузі, кожний фахівець повинен досконало володіти сучасними інформаційними та комунікативними технологіями, а значить – наполегливо вчитися. Однією з форм заохочення до навчання є проведення різного роду змагань. Серед них неабиякою популярністю у молоді користується Міжнародний конкурс з інформатики та комп’юте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємна звістка на початку року 11 січня 2021