Н У Х Т

Впевнено до професії: успішний захист магістрів освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві»

25 грудня 2025

Впевнено до професії: успішний захист магістрів освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві»

18, 19 і 23 грудня 2025 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної та заочної форм здобуття вищої освіти.

До складу екзаменаційної комісії увійшли керуючий партнер компаніїї «ESSEN catering» в місті Київ Дмитро Руденко (голова ЕК), завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч, професор Олег Кузьмін, доцентка Олена Павлюченко, асистентка кафедри Марія Омельченко (секретарка ЕК).

На захистах також був присутній стейкхолдер, завідувач кафедри харчових технологій та хімії, факультету митної справи, матеріалів та технологій Луцького національного технічного університету, доктор технічних наук, професор Ігор Дударєв.

Магістранти продемонстрували ґрунтовну фахову підготовку, аналітичне мислення та креативний підхід до розв’язання актуальних викликів у сфері ресторанного бізнесу. Кваліфікаційні роботи вирізнялися високим рівнем інноваційності, практичною цінністю та спрямованістю на розвиток сучасних тенденцій галузі, охоплюючи проблематику, що має вагоме значення для її подальшого поступу:

- Вікторія Вівсянко «Інноваційна технологія заварного крему з покращеними споживчими властивостями на основі рослинної сировини для ЗРГ» (керівниця – доцентка Ірина Корецька);
- Дмитро Маркін «Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів з мигдалевого борошна для ЗРГ» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Вадим Ткаченко «Розроблення технології борошняних кулінарних виробів (піцци) категорії «Free-From» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Максим Власов «Удосконалення технології основних страв із м’яса яловичини» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Ігор Таточенко «Наукове обґрунтування та удосконалення технології холодних закусок» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Борис Суярко «Моделювання рецептур і технологічних параметрів виробництва страв із кисломолочного сиру» (керівник – професор Олег Кузьмін);
- Світлана Вознюк «Удосконалення технології бісквітного напівфабрикату з використанням функціональних інгредієнтів для ЗРГ» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Олександр Бондар «Удосконалення технології млинчиків підвищеної поживної цінності» (керівниця – доцентка Наталія Ющенко);
- Андрій Коляда «Розроблення технології печива спеціального призначення для ЗРГ» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Михайло Винниченко «Розроблення  технології мармеладу функціонального призначення з локальної ягідної сировини» (керівниця – доцентка Ірина Силка);
- Ростислав Кузьменко «Розроблення технології салатних заправок на основі суміші олій та нетрадиційних приправ» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Анна Максимюк «Удосконалення технології вегетаріанських пудингів з використанням нетрадиційних інгредієнтів» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Поліна Муха «Розроблення технології горохових хлібців з покращеними споживчими властивостями для ЗРГ» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Юрій Духенко «Удосконалення технології овочевих паштетів для ЗРГ» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Аліна Шелестюк «Удосконалення технології солодких страв з виконанням рослинної сировини» (керівниця – доцентка Людмила Мамченко);
- Віталій Федак «Удосконалення технології панкейків з використанням сушеної харчової продукції» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Антон Терещенко «Інноваційна технологія грибних паштетів на основі сухих композитних сумішей» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Тарас Пастушенко «Розроблення технології сухих сумішей для коктейлів на основі рослинних аналогів молока» (керівниця – доцентка Наталія Ющенко);
- Сергій Баранов «Інноваційна технологія пасти з підвищеними поживною та біологічною цінностями» (керівник – професор Олег Кузьмін);
- Михайло Зубач «Наукове обґрунтування рецептур та технологій паштетів з печінки курячої» (керівниця – доцентка Ірина Силка);
- Євген Дольник «Розроблення технології інноваційних маринадів для філе з яловичини в ЗРГ» (керівник – професор Олег Кузьмін);
- Владислав Овчаренко «Удосконалення технології десертів зі зниженим глікемічним індексом» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Оксана Григор’єва «Розроблення технології страви з кисломолочного сиру для дієтичного харчування» (керівниця – доцентка Ірина Корецька);
- Богдана Цуман-Петрова «Удосконалення технології млинчикового напівфабрикату на основі інноваційних видів борошна» (керівниця – доцентка Людмила Мамченко);
- Олександра Колягіна «Удосконалення технології чизкейків з використанням ягід малини та трояндового сиропу» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Катерина Полудньова «Удосконалення технології пісочних напівфабрикатів для ЗРГ» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Олег Комерницький «Удосконалення технології борошняних кулінарних виробів – пончиків для ЗРГ» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Дар’я Лантух «Удосконалення технології закусочних мафінів спеціального призначення» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Єлизавета Яковенко «Інноваційна технологія оздоблювального напівфабрикату» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Олександр Карпачов «Удосконалення технології хлібобулочних виробів для харчування військовослужбовців» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська).

Щиро вітаємо випускників із успішним захистом кваліфікаційних робіт – важливим і символічним етапом, що став логічним підсумком наполегливого навчання, професійного становлення та цілеспрямованої праці. Протягом цього шляху ви здобули не лише ґрунтовні знання й практичні навички, а й безцінний досвід, який стане надійним підґрунтям для подальшого професійного розвитку та самореалізації. Ваш навчальний шлях був сповнений викликів і відповідальних рішень, однак ви гідно подолали всі труднощі, довівши свою готовність до професійної діяльності у динамічному середовищі ресторанного бізнесу. Нехай здобуті досягнення надихають вас на нові звершення, відкривають простір для реалізації амбітних ідей і сприяють впевненому руху вперед.

Бажаємо вам невичерпної енергії, професійного натхнення, сміливих рішень і нових вагомих здобутків. Нехай успішний захист кваліфікаційних робіт стане лише першим кроком до великих професійних перемог!

Опублікований: 25-12-2025
Читайте також:
Провідні компанії запрошують наших випускників до працевлаштування

У Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету уже традиційно відбулася чергова зустріч майбутніх випускників із представниками провідного підприємства, метою якої була пропозиція ефективного працевлаштування та реалізація потенціалу молодих спеціалістів коледжу. На зустрічі були присутні студенти 4-го курсу спеціальності «Обслугов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідні компанії запрошують наших випускників до працевлаштування 27 січня 2017

Потужності Проблемної науково-дослідної лабораторії університету – до послуг магістрантів

Осередком активних наукових досліджень в нашому університеті є Проблемна науково-дослідна лабораторія. Її потужностями та унікальним обладнанням можуть користуватися і корифеї науки, і молоді науковці, і здобувачі освіти. Ось і магістрантка спеціальності «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Ма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужності Проблемної науково-дослідної лабораторії університету – до послуг магістрантів 22 грудня 2023

Роль науки в умовах воєнного стану обговорювали наші науковці

18 серпня 2022 року в межах Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні» працювала локація «Наука та інновації: ефективні дослідження для безпечної освіти», до якої долучилися й науковці нашого університету. Учасників привітав заступник міністра освіти і науки України з питань європейської...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роль науки в умовах воєнного стану обговорювали наші науковці 19 серпня 2022

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані

Науковий локомотив «BIOTEСH» продовжує невпинно рухатись від однієї наукової конференції до іншої. Так, нещодавно були опубліковані матеріали 60-ї науково-практичної конференції студентів «Студентська наука і здоров’я» у м. Семей (Казахстан). Для участі в конференції 11 учасників студентського наукового гуртка «BIOTEСH» кафедри біотехнології і мік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники наукового гуртка «BIOTEСH» представили результати своїх досліджень на конференції у Казахстані 30 березня 2018