Добігли кінця захисти кваліфікаційних робіт технологів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.
Непросто, напружено і хвилююче проходило підтвердження високого рівня знань випускників-бакалаврів, адже вони є першими технологами, що захищають саме кваліфікаційні роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції.
Інноваційні, сучасні, прогресивні ідеї і розробки для вітчизняного ресторанного бізнесу, теми, присвячені зниженню фудкосту продукції крафтової пекарні, новітні підходи до приготування закусок, соусів, супів, десертів і молекулярних напоїв, відображення вегацентричного, дієтичного, низькокалорійного направлення меню закладів, розкриття моно-концептуальних ідей для сучасних підприємств харчування у межах всієї Україні представили здобувачі.
Маємо сподівання, що найближчим часом наші випускники зможуть втілити свої проєкти у життя. Здобувачі успішно впорались із підготовкою і виконанням кваліфікаційних робіт, незважаючи на більш пріоритетні для них і для країни сьогодні завдання. Вони виконували розрахунки, проводили дослідження між волонтерськими дорученнями і службою в ТРО та ЗСУ, настирно працюючи з укриття, підтримуючи рідних і близьких.
Екзаменаційна комісія у складі завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч, доцентів Наталії Стукальської, Ігоря Устименка, старшої викладачки Олени Матиящук та незмінного секретаря Володимира Захарова відзначили наступні роботи, як найбільш цілісні, цікаві та перспективні: «Удосконалення технології десертів зниженої калорійності для ресторану першого класу» Максима Хваля, «Розроблення рецептур кулінарної продукції з використанням топінамбура для ресторану першого класу» Дар’ї Селезньової, «Удосконалення технології чизкейків спеціального призначення для вегетаріанського кафе» Анни Ярмоленко, «Моделювання рецептури і технології коктейлів для кафе загального типу» Єгора Вискушенка (керівник усіх – старший викладач Володимир Захаров), «Розширення асортименту страв із круп для кафе вегацентричного спрямування» Владислава Дзюбаненка (керівниця – доцентка Юлія Фурманова), «Удосконалення технології супів-пюре для ресторану першого класу» Анастасії Крикунової (керівниця – доцентка Олена Павлюченко), «Удосконалення технології заварного тіста для моно-кондитерської» Вікторії Кубрякової (керівниця – професорка Олександра Нєміріч), «Формування асортименту продукції для спеціалізованої пекарні з урахуванням фудкосту» Єремія Ломака (керівниця – доцентка Віра Зуйко), «Розроблення технології десертних страв зниженої енергетичної цінності для спеціалізованого кафе» Аліни Сокол, «Розроблення технології борошняних кондитерських виробів на основі фітозбагачувачів для моно-кондитерської» Марії Мудрик (керівниця обох – доцентка Наталія Стукальська), «Розширення асортименту страв із яловичини для ресторану першого класу» Ярослава Сапливого (керівниця – доцентка Ольга Коваль), «Удосконалення технології солодких жельованих страв для кафе загального типу» Павла Волощенка (керівниця – доцентка Людмила Дейниченко), «Розширення асортименту кулінарної продукції з кисломолочного сиру для кафе сімейного типу» Богдани Романько (керівниця – доцентка Ірина Силка).
Керівництво факультету висловило подяку комісії за плідну та уважну роботу впродовж тривалого часу та науковим керівникам усіх здобувачів 2 курсу денної форми зі скороченим терміном навчання за наполегливу підготовку бакалаврів з харчових технологій, а згодом, сподіваємося, майбутніх магістрантів.
Випускники отримали вітання з таким очікуваним моментом – закінченням бакалаврату та запрошення продовжити навчання для здобуття магістерського рівня вищої освіти у рідному університеті на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка.