Н У Х Т

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

21 червня 2022

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Добігли кінця захисти кваліфікаційних робіт технологів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Непросто, напружено і хвилююче проходило підтвердження високого рівня знань випускників-бакалаврів, адже вони є першими технологами, що захищають саме кваліфікаційні роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Інноваційні, сучасні, прогресивні ідеї і розробки для вітчизняного ресторанного бізнесу, теми, присвячені зниженню фудкосту продукції крафтової пекарні, новітні підходи до приготування закусок, соусів, супів, десертів і молекулярних напоїв, відображення вегацентричного, дієтичного, низькокалорійного направлення меню закладів, розкриття моно-концептуальних ідей для сучасних підприємств харчування у межах всієї Україні представили здобувачі.

Маємо сподівання, що найближчим часом наші випускники зможуть втілити свої проєкти у життя. Здобувачі успішно впорались із підготовкою і виконанням кваліфікаційних робіт, незважаючи на більш пріоритетні для них і для країни сьогодні завдання. Вони виконували розрахунки, проводили дослідження між волонтерськими дорученнями і службою в ТРО та ЗСУ, настирно працюючи з укриття, підтримуючи рідних і близьких.

Екзаменаційна комісія у складі завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч, доцентів Наталії Стукальської, Ігоря Устименка, старшої викладачки Олени Матиящук та незмінного секретаря Володимира Захарова відзначили наступні роботи, як найбільш цілісні, цікаві та перспективні: «Удосконалення технології десертів зниженої калорійності для ресторану першого класу» Максима Хваля, «Розроблення рецептур кулінарної продукції з використанням топінамбура для ресторану першого класу» Дар’ї Селезньової, «Удосконалення технології чизкейків спеціального призначення для вегетаріанського кафе» Анни Ярмоленко, «Моделювання рецептури і технології коктейлів для кафе загального типу» Єгора Вискушенка (керівник усіх – старший викладач Володимир Захаров), «Розширення асортименту страв із круп для кафе вегацентричного спрямування» Владислава Дзюбаненка (керівниця – доцентка Юлія Фурманова), «Удосконалення технології супів-пюре для ресторану першого класу» Анастасії Крикунової (керівниця – доцентка Олена Павлюченко), «Удосконалення технології заварного тіста для моно-кондитерської» Вікторії Кубрякової (керівниця – професорка Олександра Нєміріч), «Формування асортименту продукції для спеціалізованої пекарні з урахуванням фудкосту» Єремія Ломака (керівниця – доцентка Віра Зуйко), «Розроблення технології десертних страв зниженої енергетичної цінності для спеціалізованого кафе» Аліни Сокол, «Розроблення технології борошняних кондитерських виробів на основі фітозбагачувачів для моно-кондитерської» Марії Мудрик (керівниця обох – доцентка Наталія Стукальська), «Розширення асортименту страв із яловичини для ресторану першого класу» Ярослава Сапливого (керівниця – доцентка Ольга Коваль), «Удосконалення технології солодких жельованих страв для кафе загального типу» Павла Волощенка (керівниця – доцентка Людмила Дейниченко), «Розширення асортименту кулінарної продукції з кисломолочного сиру для кафе сімейного типу» Богдани Романько (керівниця – доцентка Ірина Силка).

Керівництво факультету висловило подяку комісії за плідну та уважну роботу впродовж тривалого часу та науковим керівникам усіх здобувачів 2 курсу денної форми зі скороченим терміном навчання за наполегливу підготовку бакалаврів з харчових технологій, а згодом, сподіваємося, майбутніх магістрантів.

Випускники отримали вітання з таким очікуваним моментом – закінченням бакалаврату та запрошення продовжити навчання для здобуття магістерського рівня вищої освіти у рідному університеті на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка. 

Опублікований: 21-06-2022
Читайте також:
Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 лютого 2021

Перші кроки впровадження дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

За ініціативи викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, здобувачам освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» та «Інжиніринг харчових виробництв», які навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», запропоновано взяти участь ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки впровадження дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 10 лютого 2023

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020

26 вересня відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування AUCPC 2020 року, який вперше проходив у незвичному онлайн-форматі з оновленими умовами. Кращі студенти-програмісти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ не злякалися нових умов, адже готувалися до туру, терміни якого переносили двічі. Команда коледжу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти-програмісти успішно здолали перший етап AUCPC-2020 30 вересня 2020

Діджитал-профорієнтація від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

6 квітня 2024 року викладацько-студентський колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) імені проф. В.Ф. Доценка гостинно зустрічав майбутніх вступників в онлайні на традиційному OPEN DAY. Відкрила профорієнтаційний івент в освітньому діджитал-просторі деканка факультету Віта Цирульнікова, яка презентувала учасникам пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діджитал-профорієнтація від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 08 квітня 2024