Н У Х Т

Визначені переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей «Біологія» і «Біотехнології та біоінженерія»

29 січня 2021

Визначені переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей «Біологія» і «Біотехнології та біоінженерія»

Щороку на базі різних закладів вищої освіти проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, метою якого є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких установлення на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їх життя. Основними завданнями конкурсу є: виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.

На початку 2020 р. світ вразила пандемія COVID-19, яка продовжується і донині. Навчальні заклади в Україні були закриті на карантин і лише в невеличкі проміжки часу студенти могли потрапити до університетів для виконання наукової роботи. А вже аналіз результатів, їх опрацювання та обговорення відбувався з керівниками дистанційно. Тож подати наукові роботи на конкурс студентських робіт у цьому навчальному році було дуже непросто. Але на кафедрі біотехнології і мікробіології здобувачі освіти та їх керівники впорались із цим непростим завданням і підготували дев’ять робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі.

Комісія у складі д.б.н. Тетяни Пирог, д.т.н. Віктора Стабніков, к.т.н. Вікторії Красінько та к.б.н. Оксани Скроцької провела рецензування студентських робіт, поданих на І тур конкурсу. Після чого у режимі відеоконференції відбулася зустріч, на якій члени комісії обговорили результати рецензування і ухвалили рішення щодо переможців.

Зі спеціальності «Біологія» перемогу отримали дві наукові роботи. За спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» конкурс проходив за різними секціями. По секції «Промислова та екологічна біотехнологія» були відібрані три найкращі роботи, що були виконані здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» і «магістр». А по секціях «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» та «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія» перемогу отримали по дві роботи, що стосувались відповідних напрямків.

Роботи студентів-переможців будуть відправлені для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, який буде проводитись у два етапи: рецензування робіт і представлення відібраних матеріалів на науково-практичній конференції.

ІІ тур Конкурсу проходитиме у березні-квітні 2021 р. зі спеціальності «Біологія» на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, а за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» – вперше на базі нашого університету. Авторам кращих наукових робіт галузева конкурсна комісія надішле запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції, яка буде проведена дистанційно з використанням сучасних інтернет-технологій.

Тож побажаємо усім студентам-науковцям удачі, сил і натхнення! До зустрічі у ІІ турі!

Опублікований: 29-01-2021
Читайте також:
Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

16 грудня 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra), PhD Єви Іванісової. Лекція «Coffee-important non-alcoholic beverage o...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 17 грудня 2021

Маємо ще одного чемпіона України!

У с. Яворів Львівської області на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ відбувся Чемпіонат України з біатлону серед юнаків і дівчат старшої вікової категорії. Насичена програма турніру включала чотири види змагань – короткі індивідуальні гонки, гонки переслідування, естафети та мас-старти. У Чемпіонаті взяли участь здобувачі освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маємо ще одного чемпіона України! 29 грудня 2021

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

19 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», присвячена 135-річчю Національного університету харчових технологій. У конференції взяли участь викладачі та студенти нашого університету, інших закладів вищої о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 20 березня 2019

На часі підготовка кваліфікаційних робіт

Перед етапом проведення попередніх захистів на кафедрі експертизи  харчових продуктів відбувся методичний семінар щодо уточнення вимог до виконання графічної частини кваліфікаційної роботи бакалаврів. Доповідачка, доцентка Оксана Петруша презентувала основні складові графічної частини, приділивши увагу особливостям представлення графічної інформац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На часі підготовка кваліфікаційних робіт 31 травня 2021