Н У Х Т

Визначені переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей «Біологія» і «Біотехнології та біоінженерія»

29 січня 2021

Визначені переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальностей «Біологія» і «Біотехнології та біоінженерія»

Щороку на базі різних закладів вищої освіти проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, метою якого є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких установлення на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їх життя. Основними завданнями конкурсу є: виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; залучення провідних вчених, наукових, науково-педагогічних працівників до творчої роботи з обдарованою молоддю.

На початку 2020 р. світ вразила пандемія COVID-19, яка продовжується і донині. Навчальні заклади в Україні були закриті на карантин і лише в невеличкі проміжки часу студенти могли потрапити до університетів для виконання наукової роботи. А вже аналіз результатів, їх опрацювання та обговорення відбувався з керівниками дистанційно. Тож подати наукові роботи на конкурс студентських робіт у цьому навчальному році було дуже непросто. Але на кафедрі біотехнології і мікробіології здобувачі освіти та їх керівники впорались із цим непростим завданням і підготували дев’ять робіт для участі у Всеукраїнському конкурсі.

Комісія у складі д.б.н. Тетяни Пирог, д.т.н. Віктора Стабніков, к.т.н. Вікторії Красінько та к.б.н. Оксани Скроцької провела рецензування студентських робіт, поданих на І тур конкурсу. Після чого у режимі відеоконференції відбулася зустріч, на якій члени комісії обговорили результати рецензування і ухвалили рішення щодо переможців.

Зі спеціальності «Біологія» перемогу отримали дві наукові роботи. За спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» конкурс проходив за різними секціями. По секції «Промислова та екологічна біотехнологія» були відібрані три найкращі роботи, що були виконані здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» і «магістр». А по секціях «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» та «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія» перемогу отримали по дві роботи, що стосувались відповідних напрямків.

Роботи студентів-переможців будуть відправлені для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, який буде проводитись у два етапи: рецензування робіт і представлення відібраних матеріалів на науково-практичній конференції.

ІІ тур Конкурсу проходитиме у березні-квітні 2021 р. зі спеціальності «Біологія» на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, а за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» – вперше на базі нашого університету. Авторам кращих наукових робіт галузева конкурсна комісія надішле запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції, яка буде проведена дистанційно з використанням сучасних інтернет-технологій.

Тож побажаємо усім студентам-науковцям удачі, сил і натхнення! До зустрічі у ІІ турі!

Опублікований: 29-01-2021
Читайте також:
Новими знаннями й ідеями надихнулися викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

Викладачі Циклової комісії технологічних дисциплін Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ відвідали фестиваль ресторанних технологій  «Best Cook Fest Podillia». У рамках заходу вони побували на майстер-класах провідних фахівців кулінарного мистецтва, ознайомилися з презентаціями тематичних страв від гостей із-за кордону та імен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новими знаннями й ідеями надихнулися викладачі Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 березня 2019

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії

Добігає кінця перший семестр навчального року. Це завжди «гаряча пора» не тільки для здобувачів освіти, але й для викладачів. Потрібно відпрацювати всі лабораторні, зробити самостійні роботи, написати всі звіти, і врешті-решт підготуватися до екзаменів і заліків. Ось чому наприкінці семестру кожне лекційне заняття набуває ще більшої важливості. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії 02 грудня 2021

Почався відбір тренерів для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти

Оголошено конкурс для участі у тренінгу з підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти.  За його результатами запланований відбір, підготовка і сертифікація 40 тренерів для їх подальшого залучення у формування і розвиток мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти в Україні. Для участі кандидатам необхідно надіслати лист (тема...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почався відбір тренерів для підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти 26 липня 2018

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія» 27 січня 2023