Н У Х Т

Університет співпрацюватиме з авторизованим представником «Phoenix Contact Group» в Україні

22 лютого 2023

Університет співпрацюватиме з авторизованим представником «Phoenix Contact Group» в Україні

Шириться коло партнерів-стейкхолдерів нашого університету – до НУХТ завітав генеральний директор ТОВ «Фенікс Контакт» Андрій Максимець.

Гостя зустрічали ректор Олександр Шевченко, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк і завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Ярослав Смітюх.

Під час зустрічі обговорювали співпрацю у сфері розроблення та впровадження сучасних автоматизованих систем керування з використанням апаратних і програмних засобів промислового інтернету речей (IIoT) та інших технологій Індустрії 4.

Підсумком візиту стало підписання Меморандуму про співпрацю.

Після підписання Меморандуму сторони обговорили план подальших дій. Найбільш перспективними напрямками співробітництва були обрані: комплектація нової лабораторії IIoT передових промислових контролерів зі спеціалізованою архітектурою PLCnext; використання в навчальному процесі хмарної платформи ProfiCloud; використання в лабораторіях кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління професійного інструментарію; залучення викладачів і здобувачів освіти до спільноти користувачів «Фенікс Контакт» для участі в різноманітних конкурсах, грантових програмах, тощо; створення просвітнього та навчального контенту в області IIoT; створення просвітнього та навчального контенту для PLCnext, ProfiCloud та інших технологій від «Фенікс Контакт».

Зазначимо, протягом минулого року співробітники ТОВ «Фенікс Контакт» і викладачі кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління вже активно співпрацювали, зокрема: був створений репозитарій на GitHub, що регулярно поповнюється навчальними та просвітніми матеріалами, створена група для обговорення використання технологій PLCnext у Фейсбук, записана відеопрезентація швидкого старту в PLCnext та підкаст про PLCNext.

«Після нашої перемоги нам усім потрібно буде відбудовувати оновлену, сучасну, високотехнологічну Україну. А для цього нам потрібні будуть висококласні спеціалісти», – зазначив Андрій Максимець. Тож тепер наші здобувачі освіти отримали можливість навчатися на найсучаснішому обладнанні і опановувати найновітніші технології.

Нагадаємо, до групи компаній «Phoenix Contact» належить п’ятнадцять німецьких і чотири міжнародні компанії, а також 55 збутових компаній у всьому світі. На міжнародному рівні концерн представлений у понад 100 країнах. В Україні єдиним авторизованим представником «Phoenix Contact Group» є дочірнє підприємство ТОВ «Фенікс Контакт».

Опублікований: 22-02-2023
Читайте також:
Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України

Відбувся захист випускових робіт викладачів НУХТ, які проходили підвищення кваліфікації в Державному навчальному закладі «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. Доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко та старший викладач кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Олег Мазур у свої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України 05 листопада 2018

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Молекулярна біотехнологія». Цього моменту магістранти чекали з особливим нетерпінням, проте водночас із невеликим острахом, адже на захисті необхідно гідно і максимально ґрунтовно представити результати свої напрацювань із тематики обраних досліджень, які у подаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи захистили курсові роботи з «Молекулярної біотехнології» 24 травня 2021

Перші враження четвертокурсників-біотехнологів від фармацевтичного підприємства

Виробнича практика – важлива складова навчального процесу, яка дає можливість зануритись у реальне професійне життя й «прокачати» навички, отримані в університеті. Цього року здобувачки-біотехнологи 4 курсу бакалаврату Анастасія Охмакевич, Вероніка Тромпак, Ольга Іванець та Юлія Михальська проходять практику в дослідно-впроваджувальній лабораторії ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші враження четвертокурсників-біотехнологів від фармацевтичного підприємства 24 січня 2023