Н У Х Т

Виїзне заняття здобувачів спеціальності «Харчові технології» у «Водно-інформаційному центрі»

13 вересня 2021

Виїзне заняття здобувачів спеціальності «Харчові технології» у «Водно-інформаційному центрі»

Пріоритетним завданням на шляху до сталого розвитку є забезпечення населення водою належної якості та у достатній кількості. Наразі  надзвичайно актуальним питанням є забезпечення ефективного функціонування системи питного водопостачання в Україні. Саме ці проблеми були порушені під час проведення виїзних занять груп ТІ-І-1 та ТІ-І-4 у «Водно-інформаційному центрі» (м. Київ).

Студентів і викладачів  кафедри технології цукру і підготовки води Наталію Романченко та Наталію Чернову гостинно прийняли працівники центру, адже кафедра має давні дружні стосунки з установою. У минулі роки у Музеї води відбувалися захисти магістерських робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології питної води і води для харчових виробництв», а також заключні частини міжнародних науково-технічних конференцій «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

Надзвичайно цікавими для здобувачів стали й виїзні заняття з дисципліни «Вступ до фаху». Розпочали з фільму, в якому розповідалося про роль води в житті та фізіології людини. Фахівець центру ознайомив здобувачів зі стендами та установками, що відображають основні технологічні процеси очищення води та системи її надходження до споживачів.

Для вчорашніх школярів проведення занять у вигляді екскурсій є не тільки актуальним із точки зору технологічних аспектів водокористування, а й розуміння цінності води, виховання культури використання та захисту водних об’єктів.  Адже Україна входить до країн Європи з обмеженими водними ресурсами. А поки є вода – є і все живе на планеті.

Опублікований: 13-09-2021
Читайте також:
Незабутній досвід отримали третьокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства

Майбутньому фахівцю потрібно добре знати, з чим у майбутньому йому доведеться мати справу, тож надзвичайно важливо ще на стадії навчання знайомити здобувачів із роботою підприємств, на яких ті коли-небудь будуть працювати. Тож викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Юрій Булій, Ірина Бабич і Роман Мукоїди організували для ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Незабутній досвід отримали третьокурсники кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства 24 вересня 2021

Ще одна аспірантка здобула ступінь PhD!

Серію успішних захистів дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) продовжила аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Гетьман. Дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба з використанням заквасок з борошна круп’яних культур» здобувачка виконала під керівництвом к.т.н., доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна аспірантка здобула ступінь PhD! 30 листопада 2023

Наука в основі всіх процесів

Випускник кафедри біотехнології і мікробіології  2018 року Валентин Моцар прочитав першокурсникам лекцію з дисципліни «Вступ до фаху». Валентин був головою студради факультету біотехнології та екологічного контролю, ще під час навчання займався науково-дослідною роботою, в т.ч. і на базі АТ «Фармак», нині він – інженер технологічної лабораторії цен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука в основі всіх процесів 27 вересня 2021

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

9 травня 2022 року відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу щодо вільного вибору дисциплін професійного і практичного спрямування на І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 09 травня 2022