Н У Х Т

Виїзне заняття здобувачів спеціальності «Харчові технології» у «Водно-інформаційному центрі»

13 вересня 2021

Виїзне заняття здобувачів спеціальності «Харчові технології» у «Водно-інформаційному центрі»

Пріоритетним завданням на шляху до сталого розвитку є забезпечення населення водою належної якості та у достатній кількості. Наразі  надзвичайно актуальним питанням є забезпечення ефективного функціонування системи питного водопостачання в Україні. Саме ці проблеми були порушені під час проведення виїзних занять груп ТІ-І-1 та ТІ-І-4 у «Водно-інформаційному центрі» (м. Київ).

Студентів і викладачів  кафедри технології цукру і підготовки води Наталію Романченко та Наталію Чернову гостинно прийняли працівники центру, адже кафедра має давні дружні стосунки з установою. У минулі роки у Музеї води відбувалися захисти магістерських робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології питної води і води для харчових виробництв», а також заключні частини міжнародних науково-технічних конференцій «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

Надзвичайно цікавими для здобувачів стали й виїзні заняття з дисципліни «Вступ до фаху». Розпочали з фільму, в якому розповідалося про роль води в житті та фізіології людини. Фахівець центру ознайомив здобувачів зі стендами та установками, що відображають основні технологічні процеси очищення води та системи її надходження до споживачів.

Для вчорашніх школярів проведення занять у вигляді екскурсій є не тільки актуальним із точки зору технологічних аспектів водокористування, а й розуміння цінності води, виховання культури використання та захисту водних об’єктів.  Адже Україна входить до країн Європи з обмеженими водними ресурсами. А поки є вода – є і все живе на планеті.

Опублікований: 13-09-2021
Читайте також:
Про управління харчовою безпекою у ресторанному бізнесі від міжнародного аудитора здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках вивчення навчальної дисципліни «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві» на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий online-лекторій «Практичні аспекти розробки, впровадження та аудиту системи управління харчовою безпекою в закладах ресторанного господарства». Гостьова лекторка – Наталія Ве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про управління харчовою безпекою у ресторанному бізнесі від міжнародного аудитора здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2020

Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які завершують свій перший семестр в університеті та вивчають інтенсивний курс «Іноземної мови за професійним спрямуванням», поділилися своїми думками з приводу необхідності вміти розмовляти англійською мовою у їх майбутній професії. Разом із доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники 28 листопада 2019

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами

Днями для здобувачів третього курсу освітньої програми «Технології харчування» відбулася гостьова лекція на тему «Речовини, що поліпшують аромат і смак. Ароматизатори. Підсилювачі смаку і аромату (на прикладі страв ресторану при готелі Cityhotel Residence)», організована в межах вивчення дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи» лекторкою д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами 19 вересня 2025

Викладачі й випускники кафедри управління персоналом та економіки праці зустрілися на професійному івенті

Викладачі й випускники кафедри управління персоналом та економіки праці зустрілися на професійному івенті – проекті «BICYCLE» від компанії HeadHunter Україна, провідного провайдера комплексних HR-рішень. Цього разу зустріч була організована за підтримки Deloitte Ukraine, а ключовими темами обговорень для ейчарів стали кращі практики роботодавців у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі й випускники кафедри управління персоналом та економіки праці зустрілися на професійному івенті 10 травня 2018