На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16 і 21 лютого 2023 року відбулися публічні захисти 14 кваліфікаційних робіт здобувачами освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» денної та заочної форми навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія».
Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у складі: к.х.н. доцентки кафедри аналітичної хімії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ліонелі Зінько (головчиня ЕК), к.т.н., д. філософ. н., професорки кафедри харчової хімії, гарантки освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Інни Попової, к.т.х., доценток кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій і Тетяни Бойчук.
Уже традиційно на захисти завітали і роботодавці – фахівці фармацевтичного підприємства «Фармак», ТОВ «ЛЕКО СТАЙЛ», а також викладачі кафедри – завідувачка кафедри Тамара Носенко, професор Михайло Мілюкін, доценти Ігор Фесич, Наталія Сабадаш, Галина Біла.
Представлені до захисту роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, оскільки більшість магістрантів уже працюють за спеціальністю у провідних фармацевтичних компаніях і на підприємствах харчової та косметичної галузей.
Усі здобувачі виконали кваліфікаційні роботи на високому науково-практичному рівні, навіть у складних умовах військового стану. Роботи є практико-орієнтованими, виконані на актуальні теми, пройшли апробації на вітчизняних і закордонних міжнародних наукових конференціях. Катерина Подмокова спільно зі своїм науковим керівником опублікувала за темою своєї роботи статтю у науковому журналі.
Магістерські дослідження окремих випускників були рекомендовані до впровадження в освітній процес – Катерини Подмокової (керівник – к.х.н., доцент Ігор Фесич), Олександри Нелюбіної (керівниця – к.т.н., доцентка Олена Подобій) та Микити Лебедєва (керівниця – к.х.н. доцентка Наталія Сабадаш).
Продовжується на кафедрі і практика захисту здобувачами кваліфікаційних робіт англійською мовою. Цього року таких захистів було два – здобувачки денної форми навчання Олександри Нелюбіної та заочної форми навчання Валентини Криштоф (керівниця – к.т.н., доцентка Олена Подобій).
Екзаменаційна комісія високо оцінила представлені дослідження й одноголосно присвоїла усім здобувачам освітню кваліфікацію «Магістр з хімічної технології та інженерії» за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Двоє здобувачів – Богдан Калініченко (денна форма навчання) і Валентина Криштоф (заочна форма навчання) рекомендовані до отримання диплому з відзнакою.
Професорсько-викладацький склад кафедри щиро вітає випускників магістратури з цією важливою подією у житті і запрошує на навчання до аспірантури!