Н У Х Т

Виконання сучасних салонних процедур опановують слухачі сертифікатної програми «Косметологія»

03 грудня 2018

Виконання сучасних салонних  процедур опановують слухачі сертифікатної програми «Косметологія»

Слухачі сертифікатної програми «Косметологія» опановують виконання сучасних салонних  процедур. На черговому занятті, яке відбулось 30 листопада, дівчата вивчали техніку шугарингу

Шугарінг (від англ. Súgar - цукор; також епіляція цукром, карамельна епіляція, перська епіляція) - спосіб епіляції з використанням густої цукрової пасти. Цукрова епіляція - одна з древніх косметологічних процедур, батьківщиною шугарингу вважається Древній Єгипет. У сучасному світі епіляція стала досить популярною процедурою з середини 80-х років минулого століття.

Заняття провела випускниця кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів, дипломований майстер Ірина Шевченко. Вона розказала про переваги процедури, показала головні прийоми роботи.

Слухачки програми дізналися, що пасту розподіляють по оброблюваній ділянці шкіри і видаляють разом із волосками. Паста для шугарингу є тягучою карамеллю, й її колір залежить від пропорції взятих інгредієнтів і може варіюватися від світло-бурштинового до кольору чорного чаю. Важливе значення має її консистенція: паста повинна бути достатньо пластичною, щоб була можливість нанесення її на шкіру, але і не дуже в'язкою, щоб не прилипала до рук і легко віддалялася з оброблюваної ділянки при відриванні. Існують різні щільності цукрових паст, завдяки чому майстер може підібрати матеріал для різного по жорсткості волосся і гарячих або холодних зон.

Усі бажаючі могли пройти процедуру або навчитись її виконувати під керівництвом досвідченого спеціаліста.

Опублікований: 03-12-2018
Читайте також:
Перше свято студентського поповнення факультету біотехнології та екологічного контролю

Уже традиційно, перш ніж сповна зануритися у студентське життя й розпочати «гризти граніт науки», факультети урочисто приймають нове поповнення до лав студентства. Не виключення факультет біотехнології та екологічного контролю, де свято посвяти першокурсників завжди відбувається по-сімейному тепло й щиро. До свого нового поповнення з вітальним сло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше свято студентського поповнення факультету біотехнології та екологічного контролю 02 вересня 2019

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу

Не зважаючи на те, що новорічні свята вже не за горами, і студентів та викладачів переповнює святковий настрій, магістранти кафедри біотехнології і мікробіології Назар Видасов і Сергій Вискірко, не покладаючи рук, продовжують дослідження в сфері онкологічних захворювань на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу 13 грудня 2019

Не лише на заняттях отримують знання здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Знання можна отримувати не лише на лекційних і практичних заняттях або відвідавши різноманітні бази практики, а й весело проводячи час на міжнародних виставках. Здобувачі другого та третього курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» відвідали «Всеукраїнський тиждень харчових технологій» разом із викладачками кафедри технології ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не лише на заняттях отримують знання здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2021

Фініш – вдалий. Попереду нові звершення!

Кафедра технології оздоровчих продуктів востаннє зустрілася офіційно зі своїми магістрантами другого року навчання на засіданні екзаменаційної комісії для розгляду, обговорення та оцінювання їхніх магістерських робіт. Враження – виняткове. І у викладачів кафедри, які працювали зі здобувачами протягом півтора року, і в голови екзаменаційної комісії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш – вдалий. Попереду нові звершення! 20 лютого 2023