Н У Х Т

Виконання сучасних салонних процедур опановують слухачі сертифікатної програми «Косметологія»

03 грудня 2018

Виконання сучасних салонних  процедур опановують слухачі сертифікатної програми «Косметологія»

Слухачі сертифікатної програми «Косметологія» опановують виконання сучасних салонних  процедур. На черговому занятті, яке відбулось 30 листопада, дівчата вивчали техніку шугарингу

Шугарінг (від англ. Súgar - цукор; також епіляція цукром, карамельна епіляція, перська епіляція) - спосіб епіляції з використанням густої цукрової пасти. Цукрова епіляція - одна з древніх косметологічних процедур, батьківщиною шугарингу вважається Древній Єгипет. У сучасному світі епіляція стала досить популярною процедурою з середини 80-х років минулого століття.

Заняття провела випускниця кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів, дипломований майстер Ірина Шевченко. Вона розказала про переваги процедури, показала головні прийоми роботи.

Слухачки програми дізналися, що пасту розподіляють по оброблюваній ділянці шкіри і видаляють разом із волосками. Паста для шугарингу є тягучою карамеллю, й її колір залежить від пропорції взятих інгредієнтів і може варіюватися від світло-бурштинового до кольору чорного чаю. Важливе значення має її консистенція: паста повинна бути достатньо пластичною, щоб була можливість нанесення її на шкіру, але і не дуже в'язкою, щоб не прилипала до рук і легко віддалялася з оброблюваної ділянки при відриванні. Існують різні щільності цукрових паст, завдяки чому майстер може підібрати матеріал для різного по жорсткості волосся і гарячих або холодних зон.

Усі бажаючі могли пройти процедуру або навчитись її виконувати під керівництвом досвідченого спеціаліста.

Опублікований: 03-12-2018
Читайте також:
Відбулася звітно-виборча конференція профбюро адміністративно-господарської частини

Триває підготовка до звітно-виборчої конференції профкому співробітників університету. 6 листопада відбулася звітно-виборча конференція профбюро адміністративно-господарської частини НУХТ, на якій також була присутня представниця профкому Лариса Карташова. Під час конференції було заслухано та затверджено звіт про роботу голови профбюро адміністра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася звітно-виборча конференція профбюро адміністративно-господарської частини 06 листопада 2024

Гаряча пора у молодих науковців

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися наукові семінари аспірантів Юлії Приходько «Вплив рецептурних компонентів на якість безглютенового хліба з крохмале-соргової суміші» (науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот) і Галини Андронович «Дослідження впливу нас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаряча пора у молодих науковців 13 червня 2019

Технології грузинських страв для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від відомого бренд-шефа

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) відбувся майстер-клас з технології грузинських страв від улюбленого випускника факультету, бренд-шефа ресторану автентичної кухні «КазаН ДиваН» Володимира Єманова для студентів спеціальностей «Харчові технології» і «Готельно-ресторанна справа». Бренд-шеф розповів про приправи, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технології грузинських страв для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від відомого бренд-шефа 14 листопада 2019

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії

Державна служба якості освіти здійснюватиме моніторинг організації та проведення вступної кампанії закладами вищої та фахової передвищої освіти. За словами, голови Держслужби Руслана Гурака, діяльність служби якості освіти спрямована на захист прав учнів, вступників, студентів на здобуття відповідного рівня освіти. «Наразі розроблено Програму мон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії 10 серпня 2020