Н У Х Т

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

07 березня 2024

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

4 березня 2024 року відбулася відкрита лекція завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси на тему «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Технологічна схема виробництва екструзійних продуктів на одно- та двошнековому екструдері» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології», яку вивчають здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» на четвертому курсі. На відкритій лекції були присутні викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко та її заступниця Олена Супрун-Крестова.

Професор Володимир Ковбаса надав інформацію про застосування екструзійного оброблення в різних галузях харчової промисловості. Велику увагу було приділено застосуванню високотемпературної екструзії в технології виробництва сухих сніданків. Сухі сніданки – продукти, що набули популярності в усьому світі, а їх асортимент постійно розширюється завдяки використанню нової сировини та екструдерів із різними технічними характеристиками. Лектор навів схему будови екструдера та пояснив принцип його роботи, зосередив увагу здобувачів на процесах перетворення біополімерів крохмалевмісної сировини в процесі екструдування, залежності якості готової продукції від параметрів технологічного процесу. У лекції було також наведено особливості будови сучасних екструдерів, за допомогою яких можна виготовляти різноманітний асортимент екструзійної продукції з різної сировини.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні з використанням презентації. Лектор постійно підтримував контакт з аудиторією та відповідав на запитання здобувачів.

Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти під час виконання курсових проєктів, кваліфікаційних робіт та у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 07-03-2024
Читайте також:
Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

27 лютого викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до капінгу з чемпіонами та відкритого діалогу щодо професії бариста. Відкритий і відвертий діалог-дискусія про те, чи робота баристою є перспективною, можливості кар’єрного зростання і всі плюси й мінуси цієї кавової профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 02 березня 2021

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України!

Шановні захисники і захисниці України! Прийміть щирі вітання з національним святом – Днем захисників і захисниць України, зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва! Бажаємо вам натхнення та успіхів у всіх справах, родинного щастя та достатку, козацького здоров’я, сили та оптимізму, невичерпної енергії та миру! Дякуємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України! 14 жовтня 2021

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

23 жовтня доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, Алла Тимчук та Олена Онопрійчук разом зі студентами-магістрантами 1-го року навчання відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine 2018. Користуючись нагодою, вони інформували її учасників і відвідувачів про переваги навчання в НУХ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 24 жовтня 2018