Н У Х Т

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

11 листопада 2025

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

10 листопада 2025 року відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталії Фалендиш з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів» для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Тема лекції – «Сертифікація органічного виробництва». Лекцію відвідали завідувач і викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Наталія Фалендиш ознайомила здобувачів освіти із загальними положеннями щодо сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Акцентувала увагу на важливості процесу сертифікації для виробників, на значені органічного виробництва для розвитку сталого виробництва.

Лекторка детально зупинилася на питаннях сертифікації за міжнародним стандартом FairWild, який спрямований на сталий збір дикорослих рослин та об’єднує сім принципів і 24 критерії, що охоплюють три ключові підходи: екологічний, соціокультурний та економічний.

Викладачка також ознайомила магістрантів з етапами сертифікації та перевірками органічного виробництва.

Лекція була прочитана на високому науково-методичному рівні, з детальним висвітленням змісту нормативно-правової бази України та Європейського Союзу та наведенням прикладів. Інформація, яку отримали здобувачі освіти, буде використана при виконанні курсового проєкту та кваліфікаційної роботи.

Опублікований: 11-11-2025
Читайте також:
Педагогічна практика аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

У рамках педагогічної практики здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» Іван Глущенко та Олег Ченцов провели лабораторні заняття з дисципліни «Системи автоматизованого проєктування» для здобувачів групи ХМ-2-4, що навчаються за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування», та здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування 28 березня 2024

Екранні історії в аудиторії: студенти презентують улюблене

Під час чергового заняття з англійської мови здобувачі освіти групи ТІ-1-4 разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлією Ткачук провели тематичну презентаційну сесію, присвячену улюбленим фільмам і серіалам. Студенти презентували свої улюблені кінострічки англійською мовою, розповідаючи про сюжет, жанр, акторський склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екранні історії в аудиторії: студенти презентують улюблене 02 червня 2025

З роботою закладів галузі знайомляться першокурсники освітньої програми «Технології харчування»

Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, куратор першокурсників освітньої програми «Технології харчування» Володимир Польовик організував екскурсію до закладу ресторанного господарства виставкового центру «АККО Інтернешнл». Здобувачі академічної групи ХЧ-1-4 ознайомилися з роботою окремих цехів. організацією постача...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З роботою закладів галузі знайомляться першокурсники освітньої програми «Технології харчування» 10 жовтня 2024

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води отримали рекомендації щодо роботи із системою Google Академія

5 жовтня 2023 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся методичний семінар за темою «Google Академія для науковців. Робота з реєстром ідентифікації автора ORCID», який провела завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки НУХТ Інна Путіліна. Мета семінару – сприяння підвищенню наукометричних показників...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води отримали рекомендації щодо роботи із системою Google Академія 06 жовтня 2023