У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ згідно з навчальним планом з 12 квітня 2021 р. розпочалася переддипломна практика, яка в умовах жорстких карантинних обмежень проводиться дистанційно.
Практика під час навчання в університеті є важливим елементом навчального процесу і проводиться з метою посилення та розширення знань, отриманих здобувачами вищої освіти, закріплення необхідних практичних навичок роботи за спеціальністю в умовах виробництва, опанування передових харчових технологій та знайомства з виробничим обладнанням.
Вона сприяє розвитку самостійної роботи здобувачів. У процесі проходження практик вони самостійно аналізують, обирають і систематизують інформацію в рамках поставлених перед ними завдань; застосовують отримані знання на практиці; вивчають та опановують технологію та обладнання, що використовуються на конкретному харчовому виробництві; розвивають навички роботи в колективі та самоконтроль.
Однією з пріоритетних вимог роботодавців сьогодні є професійна компетентність потенційних працівників. Проходження переддипломної практики дозволяє здобувачам оцінити рівень своєї компетентності та визначити необхідність корекції в процесі навчання. Вони поглиблюють і закріплюють теоретичні знання за всіма дисциплінами навчального плану, систематизують фактичний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи або дипломного проєкту.
Бажаємо здобувачам вчасно і в повному обсязі виконати вимоги з проходження переддипломної практики й успішного її захисту.