Н У Х Т

Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею

07 вересня 2022

Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею

Два дні поспіль кипіла робота в Науковому Центрі «Український Інститут Вина», де тривав Всеукраїнський відбір «посольських» вин від національних виробників для найбільшого культурного центру, присвяченого вину як культурній, універсальній і живій спадщині La Cité du Vin.

За рішенням дегустаційної комісії Всеукраїнського відбору, до складу якої входила професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько, перемогу здобули вина від національних виробників у категоріях :

- «Вина ординарні столові сухі»: рожеве «Рожевий квадрат» від ФГ «Татове вино ВБ» Fathers wine;

- «Вина ординарні столові сухі сортові»: біле «Бейкуш Тельті Курук» від ТОВ Beykush winery, біле «Шардоне» від ТМ «My Wine Eduard Gorodetsky», біле «Цитроний Магарача» від ТОВ «Вина Запоріжжя» Graevo. Крафтова виноробня, червоне «Ель Капітан Піно Нуар» (ТОВ «46 Паралель Вайн Груп»), червоне «Миколаївське» від ТОВ «Стерх»;

- «Вина ординарні столові спеціального типу»: сухе сортове біле «Бузький Фльор» від ТОВ «Стерх»;

- Вина ординарні витримані столові сортові сухі: біле «Ель Капітан Піно Блан» від ТОВ «46 Паралель Вайн Груп», юіле «Шардоне Гранд Резерв Шабо» від ТОВ «ПТК Шабо», червоне «Каберне Мерло LX» Колоніст» від ТОВ «Велес», ТМ «КОЛОНІСТ» Wine Kolonist, червоне «Каберне Совіньйон АСЕ» від ТМ «Стаховський Вайнс», червоне «Лице» від ФГ «Татове вино ВБ», червоне «Каберне Гранд Резерв Шабо» від ТОВ «ПТК Шабо»;

- «Вина марочні столові сухі»: червоне «Гранд Адмірал Сапераві» від ТОВ «46 Паралель Вайн Груп»;

- «Вина марочні десертні солодкі»: біле «Чизай Троянда Карпат» від ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ»;

- «Вина ігристі»: шампанське України «Одеса Престиж» брют від ТОВ «Престиж-Груп», ігристе брют біле «Шато Чизай» від ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ», ігристе брют рожеве «Моє вино Едуард Городецький» від ТМ «My Wine Eduard Gorodetsky»;

- «Вина ігристі витримані»: біле брют Nature 2014 від ПрАТ «Артвайнері», рожеве брют 2018 від ПрАТ «Артвайнері» та червоне напівсолодке 2020 від ПрАТ «Артвайнері».

Усі переможці проєкту нагороджені спеціальними дипломами за поширення культури та історії українського вина. Ці нагороди – відзнаки високого державного та міжнародного рівнів. Національні виробники, чиї вина відтепер презентуватимуть Україну у французькому музеї вина, мають право неабияк пишатися своєю діяльністю.

Уперше вина України представлятимуть свою державу на такому високому міжнародному рівні. Унікальний відбір українських вин, аналогів якому досі не було, завершився. Проте, він стане лише початком нової віхи розвитку. І нам дуже приємно, що до такої значущої події причетна і викладачка НУХТ. Наших здобувачів освіти навчають кращі!

Опублікований: 07-09-2022
Читайте також:
Доцентка кафедри інформаційних систем – експертка міжнародної програми у Словачиині

Доцентка кафедри інформаційних систем факультету автоматизації і комп’ютерних систем Олена Харкянен узяла участь у міжнародній програмі «Інноваційна освіта як драйвер сталого розвитку у взаємопартнерстві Україна-Словаччина». Наша викладачка виступила експерткою модуля програми «Modern Information Systems in Data Analysis Artificial Intelligence» (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри інформаційних систем – експертка міжнародної програми у Словачиині 07 вересня 2022

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2020

Про сучасний стан розвитку технологічних можливостей обладнання та виробничої безпеки дізнавалися першокурсники

Студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю у супроводі кураторів груп БТ-1, БТ-2 Ольги Євтушенко та Аліни Сірик відвідали найвідоміший в Україні промислово-технічний захід «Міжнародний промисловий форум-2019», який відбувся 19-22 листопада 2019 року в столичному Міжнародному виставковому центрі. Міжнародний промислови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасний стан розвитку технологічних можливостей обладнання та виробничої безпеки дізнавалися першокурсники 25 листопада 2019

Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес

Дія. Бізнес – масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України у лютому 2020 року. З травня 2021 року проєкт реалізується Мінцифрою спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту. 2 листопада 2023 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес 03 листопада 2023