Н У Х Т

Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею

07 вересня 2022

Викладачка НУХТ відібрала національні вина для французького музею

Два дні поспіль кипіла робота в Науковому Центрі «Український Інститут Вина», де тривав Всеукраїнський відбір «посольських» вин від національних виробників для найбільшого культурного центру, присвяченого вину як культурній, універсальній і живій спадщині La Cité du Vin.

За рішенням дегустаційної комісії Всеукраїнського відбору, до складу якої входила професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Марина Білько, перемогу здобули вина від національних виробників у категоріях :

- «Вина ординарні столові сухі»: рожеве «Рожевий квадрат» від ФГ «Татове вино ВБ» Fathers wine;

- «Вина ординарні столові сухі сортові»: біле «Бейкуш Тельті Курук» від ТОВ Beykush winery, біле «Шардоне» від ТМ «My Wine Eduard Gorodetsky», біле «Цитроний Магарача» від ТОВ «Вина Запоріжжя» Graevo. Крафтова виноробня, червоне «Ель Капітан Піно Нуар» (ТОВ «46 Паралель Вайн Груп»), червоне «Миколаївське» від ТОВ «Стерх»;

- «Вина ординарні столові спеціального типу»: сухе сортове біле «Бузький Фльор» від ТОВ «Стерх»;

- Вина ординарні витримані столові сортові сухі: біле «Ель Капітан Піно Блан» від ТОВ «46 Паралель Вайн Груп», юіле «Шардоне Гранд Резерв Шабо» від ТОВ «ПТК Шабо», червоне «Каберне Мерло LX» Колоніст» від ТОВ «Велес», ТМ «КОЛОНІСТ» Wine Kolonist, червоне «Каберне Совіньйон АСЕ» від ТМ «Стаховський Вайнс», червоне «Лице» від ФГ «Татове вино ВБ», червоне «Каберне Гранд Резерв Шабо» від ТОВ «ПТК Шабо»;

- «Вина марочні столові сухі»: червоне «Гранд Адмірал Сапераві» від ТОВ «46 Паралель Вайн Груп»;

- «Вина марочні десертні солодкі»: біле «Чизай Троянда Карпат» від ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ»;

- «Вина ігристі»: шампанське України «Одеса Престиж» брют від ТОВ «Престиж-Груп», ігристе брют біле «Шато Чизай» від ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ», ігристе брют рожеве «Моє вино Едуард Городецький» від ТМ «My Wine Eduard Gorodetsky»;

- «Вина ігристі витримані»: біле брют Nature 2014 від ПрАТ «Артвайнері», рожеве брют 2018 від ПрАТ «Артвайнері» та червоне напівсолодке 2020 від ПрАТ «Артвайнері».

Усі переможці проєкту нагороджені спеціальними дипломами за поширення культури та історії українського вина. Ці нагороди – відзнаки високого державного та міжнародного рівнів. Національні виробники, чиї вина відтепер презентуватимуть Україну у французькому музеї вина, мають право неабияк пишатися своєю діяльністю.

Уперше вина України представлятимуть свою державу на такому високому міжнародному рівні. Унікальний відбір українських вин, аналогів якому досі не було, завершився. Проте, він стане лише початком нової віхи розвитку. І нам дуже приємно, що до такої значущої події причетна і викладачка НУХТ. Наших здобувачів освіти навчають кращі!

Опублікований: 07-09-2022
Читайте також:
Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття «Науково-дослідна робота студентів» доцента Олександра Люльки з навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень та технічної творчості» для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». На занятті були присутні декан факультету готельно-ресторанного та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають, як правильно виконати науково-дослідну роботу 02 листопада 2018

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар «Удосконалення технології алкогольних напоїв та технології спиртової бражки». До загального обговорення були представлені доповіді аспірантів кафедри: «Удосконалення технології алкогольних напоїв новими природними та наноматеріалами» Ірини Савченко, «Удосконалення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар відбувся на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 червня 2021

Перший етап пройдений успішно

У Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освіти 4 курсу спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітньо-професійних програм «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» та «Обслуговування комп’ютеризованих інтегровани...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший етап пройдений успішно 25 червня 2021

Фіналісти конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем повернулися з харчових підприємств Донеччини

Нещодавно група АК-3-2, що стали фіналістами конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем, повернулась із екскурсії на провідні українські підприємства Донецької області. Організаторами було запропоноване відвідування: «АПК-Інвест», що реалізує свою продукцію під брендом «М’ясна лавка», Артемівського з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фіналісти конкурсу на кращу академічну групу НУХТ від факультету автоматизації і комп’ютерних систем повернулися з харчових підприємств Донеччини 29 травня 2018