Н У Х Т

Викладачі знайомляться з можливостями у сфері сучасних фінансів і промислового розвитку

20 жовтня 2025

Викладачі знайомляться з можливостями у сфері сучасних фінансів і промислового розвитку

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до лекцій, проведених у межах Проєкту «Український глобальний факультет», що реалізується Академією КМЕФ за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта та фінтех-компанії Activitis, присвячених викликам і можливостям у сфері сучасних фінансів і промислового розвитку.

Під час першого заходу «Вбудовані фінанси для бізнесу: факторинг, BNPL та АІ», який провів радник з розвитку та стратегічних партнерств компанії Activitis Гліб Денисюк слухачі ознайомилися з концепцією вбудованих фінансів як частини бізнес-процесів, що дозволяє зменшити ручну працю, адаптувати фінансові ліміти до потреб клієнтів і забезпечити стабільний грошовий потік. Особливу увагу спікер приділив взаємодії BNPL (buy now, pay later) і факторингу, які разом формують ефективну модель підтримки продажів і управління готівковими потоками. Також розглянуто роль штучного інтелекту як інструменту для аналітики, управління ризиками та автоматизації фінансових рішень.

Друга лекція «Побудова фінансової системи для промислового зростання» за участі експертів Берлінської вищої школи економіки та права, доктора Гансйорга Герра та докторки Петри Дюнгаупт була присвячена досвіду Німеччини у фінансуванні промисловості, ролі банків розвитку у забезпеченні економічної стабільності та практичним порадам для України, зокрема щодо формування власної фінансової архітектури для стимулювання виробництва та індустріалізації.

Обидві лекції стали майданчиком для інтелектуального обміну, аналізу міжнародного досвіду та пошуку стратегічних рішень для сталого розвитку України. Учасники висловлюють подяку лекторам за змістовні виступи, а організаторам – за реалізацію важливого освітнього проєкту.

Опублікований: 20-10-2025
Читайте також:
Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

21 листопада в університеті відбулася XIII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 140-й річниці НУХТ. Конференція проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні наукові питання на секції ІІ Міжнародної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» 22 листопада 2024

Способи оптимізації навчального контенту під запити молоді вивчають викладачі кафедри фізики та професійної безпеки

Цікавий і корисний онлайн-вебінар щодо використання відеогенератора штучного інтелекту Elai в освітньому процесі відвідали викладачі кафедри фізики та професійної безпеки. Захід був організований спільно з Міністерством освіти і науки України та компанією Elai – інноваційним постачальником рішень у сфері створення відео за допомогою генеративного ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Способи оптимізації навчального контенту під запити молоді вивчають викладачі кафедри фізики та професійної безпеки 25 квітня 2025

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами

Днями для здобувачів третього курсу освітньої програми «Технології харчування» відбулася гостьова лекція на тему «Речовини, що поліпшують аромат і смак. Ароматизатори. Підсилювачі смаку і аромату (на прикладі страв ресторану при готелі Cityhotel Residence)», організована в межах вивчення дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи» лекторкою д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами 19 вересня 2025

Розпочинаємо новий навчальний рік завчасно!

27 серпня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Галенко провів зі здобувачами освіти онлайн-засідання щодо проходження виробничої, технологічної та переддипломної практики. Здобувачі кафедри освітнього ступеню «бакалавр» четвертого курсу і освітнього ступеню «магістр» другого року навчання згідно з графіками навчального процесу м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочинаємо новий навчальний рік завчасно! 28 серпня 2021