Н У Х Т

Цікавий і пізнавальний день студентів-біотехнологів

19 жовтня 2018

Цікавий і пізнавальний день студентів-біотехнологів

Поглибити практичні знання з дисциплін «Мікробіологія, санітарія, гігієна виробництв з основами НАССР» та «Основи проектування біотехнологічних виробництв» на XI Міжнародній виставці «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH» мали змогу студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Це була не просто цікава екскурсія по стендах із найновітнішим обладнанням у сфері фармацевтичного виробництва та біотехнологій: «Збери власну біотехнологічну лабораторію», але і можливість побачити знайоме із занять з обладнання та задати мільйон запитань представниками фірм.

Майбутні біотехнологи мали можливість ознайомитися з новітніми апаратами, які були представленні на виставці – сучасними хроматографами, магнітними мішалками, мікроскопами, автоматичними аналітичними установками, апаратами для зберігання культур, автоматизованою мікробіологічною лабораторією, різноманітними тест-системами  та багато чим іншим.     

Дуже цікава розмова відбулася з представником компанії Sartorius, яка розповіла про методику вирощування тваринних клітин. Між студентами та фахівцем зав’язалася жвава дискусія, що стосувалася ферментерів, їх типів і принципів роботи, вони дізналися багато нового про одноразові ферментери та принципи їх роботи, про які буквально недавно розповідав на лекції з «Основ проектування біотехнологічних виробництв» доцент Юрій Карлаш.

Студенти вдячні викладачам кафедри біотехнології та мікробіології за те, що для них організували настільки цікавий і пізнавальний день. Кожний із них зі впевненістю заявив, що прийде сюди наступного разу, оскільки не хотілось покидати таке цікаве місце. 

Опублікований: 19-10-2018
Читайте також:
У Сумській філії нашого університету захистилися бакалаври-заочники спеціальності «Харчові технології»

У Сумській філії нашого університету відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. До складу комісії також увійшли професор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумській філії нашого університету захистилися бакалаври-заочники спеціальності «Харчові технології» 21 лютого 2022

Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club

Чи знаєте ви, що тиждень перед християнським великим постом є особливим в європейських країнах? Десь печуть млинці або варять вареники, десь у «жирний четвер» їдять пончики, а Венеція славиться своїм карнавалом, подивитися який приїжджають люди з різних частин світу. З давніх часів – починаючи з XVI століття – венеційці мали особливий час, коли, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club 07 березня 2023

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанної справи

4 січня 2024 року за сприяння класних керівників 11-х класів і дирекції КЗЗСО І-ІІІ ступенів «Варвинський ліцей №1» відбулася профорієнтаційна зустріч відповідального за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи, асистента Артема Ущаповського зі старшокласниками. Викладач ознайомив зі спеціальностями, за якими здійснюється підгот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває активна профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанної справи 11 січня 2024

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

3 грудня 2020 р. професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели онлайн-зустріч «Чому для навчання потрібно обрати саме Національний університет харчових технологій» із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Учням, які перебували на навчанні в школі відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 04 грудня 2020