Н У Х Т

Цікавий і пізнавальний день студентів-біотехнологів

19 жовтня 2018

Цікавий і пізнавальний день студентів-біотехнологів

Поглибити практичні знання з дисциплін «Мікробіологія, санітарія, гігієна виробництв з основами НАССР» та «Основи проектування біотехнологічних виробництв» на XI Міжнародній виставці «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH» мали змогу студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Це була не просто цікава екскурсія по стендах із найновітнішим обладнанням у сфері фармацевтичного виробництва та біотехнологій: «Збери власну біотехнологічну лабораторію», але і можливість побачити знайоме із занять з обладнання та задати мільйон запитань представниками фірм.

Майбутні біотехнологи мали можливість ознайомитися з новітніми апаратами, які були представленні на виставці – сучасними хроматографами, магнітними мішалками, мікроскопами, автоматичними аналітичними установками, апаратами для зберігання культур, автоматизованою мікробіологічною лабораторією, різноманітними тест-системами  та багато чим іншим.     

Дуже цікава розмова відбулася з представником компанії Sartorius, яка розповіла про методику вирощування тваринних клітин. Між студентами та фахівцем зав’язалася жвава дискусія, що стосувалася ферментерів, їх типів і принципів роботи, вони дізналися багато нового про одноразові ферментери та принципи їх роботи, про які буквально недавно розповідав на лекції з «Основ проектування біотехнологічних виробництв» доцент Юрій Карлаш.

Студенти вдячні викладачам кафедри біотехнології та мікробіології за те, що для них організували настільки цікавий і пізнавальний день. Кожний із них зі впевненістю заявив, що прийде сюди наступного разу, оскільки не хотілось покидати таке цікаве місце. 

Опублікований: 19-10-2018
Читайте також:
Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Захистом звітів із виробничої та професійної практик завершився весняний семестр для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр». Як і у минулі роки колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції доклав максимум зусиль, щоб задовольнити здобувачів освіти у їх виборі місця проходження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика – невід’ємна компонента якісної підготовки фахівців на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 01 липня 2025

Навчання та практика нероздільні: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

Магістрант ІІ року навчання Артем Герштман сприймає як дарунок долі проходження практики в мікробіологічній лабораторії ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод». Спочатку, після проходження інструктажу з техніки безпеки, він ознайомився з азами роботи на фармацевтичному підприємстві – правильним миттям рук, процедурою перевдягання в клас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання та практика нероздільні: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» 04 жовтня 2018

Крок за кроком у професійне майбутнє

Професія біотехнолога потребує не тільки ґрунтовних теоретичних знань, а й практичних навичок, які студенти можуть опанувати на чималій кількості підприємств України. Не став винятком й Інститут агроекології та природокористування НААН України, де студентка IV курсу кафедри біотехнології і мікробіології Яніна Павлюкова проходить практику у відділі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок за кроком у професійне майбутнє 30 січня 2018

Благодійна акція з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ провели щорічну благодійну акцію у Сумському геріатричному пансіонаті для ветеранів війни і праці. Захід був організований з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, що в усьому світі відзначають 3 грудня. З нетерпінням чекали мешканці пансіонату на традиційну зустріч зі студентами, з як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Благодійна акція з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю 04 грудня 2018