Н У Х Т

Апгрейд робочих інструментів викладачів

08 грудня 2025

Апгрейд робочих інструментів викладачів

Для подальшого науково-педагогічного розвитку професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько і доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко пройшли підвищення кваліфікації за програмою «Академія ШІ для освітян від Google», організоване Міністерством освіти і науки України у співпраці з Beetroot Academy.

Навчальний курс був присвячений інтеграції сучасних інструментів штучного інтелекту в освітній і науковий процеси. Було розглянуто питання оптимізації викладання за допомогою ШІ, зокрема планування і структурування занять, створення навчального контенту, оцінювання й забезпечення зворотного зв'язку зі здобувачами освіти.

Значний інтерес слухачів курсу викликали можливості ШІ у дослідницькій діяльності, насамперед у науковому пошуці актуальних тенденцій, систематизації знайденої інформації, генеруванні гіпотез, підвищенні ефективності наукових розвідок.

Тепер у викладацькому арсеналі:
Gemini – щоб створювати кейси, які реально цікаво вирішувати, а не просто слухати теорію.
NotebookLM – мастхев для роботи з науковими статтями, швидкого та якісного аналізу великих даних.
Deep Search – для пошуку найсвіжіших світових досліджень, про які ще не пишуть у підручниках.

Опанування згаданих технологій є актуальним завданням для викладача вищої школи, адже допоможе в удосконаленні методичних підходів до формування освітніх траєкторій, стимулюватиме навчальну й дослідницьку роботу, сприятиме формуванню цифрової компетентності в сучасному освітньому середовищі. Робимо все, щоб пари були сучасними, а навчання – ефективним!

Опублікований: 08-12-2025
Читайте також:
Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ на чолі із завідувачем кафедри Анатолієм Куцом відвідав передові підприємства харчової промисловості – приватну міні-пивоварню «Волинський Бровар» і Державне підприємство «Зірненський спиртовий завод».  Спочатку викладачі відвідал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини 25 листопада 2019

Інтерактивний формат свята для першокурсників

Щорічно 27 вересня у світі відзначають Всесвітній день туризму – визначний день для усіх, хто любить мандри. І хоч через карантинні обмеження відсвяткувати цей день у традиційно грандіозному форматі з яскравими дійствами на території університету не вдалося, кафедра туристичного та готельного бізнесу не могла залишитись осторонь свого улюбленого св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивний формат свята для першокурсників 29 вересня 2020

Сучасні наукові уявлення про бактерії і не тільки…

На кафедрі біотехнології і мікробіології (БТМ) відбулася чергова відкрита лекція для здобувачів освітнього рівня «бакалавр», спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія». Лектор – один із ветеранів кафедри, доцент Олександр Воронцов. Не зважаючи на багаторічний досвід, викладач для кожного потоку здобувачів по новому формує стиль курсу і йо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні наукові уявлення про бактерії і не тільки… 02 березня 2021

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи

Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Дулька провела профорієнтаційну роботу в Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Бродильне виробництво та виноробство» разом із викладачкою долучилися до лекторію «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми профорієнтаційної роботи кафедри готельно-ресторанної справи 25 лютого 2021