Н У Х Т

Апгрейд робочих інструментів викладачів

08 december 2025

Апгрейд робочих інструментів викладачів

Для подальшого науково-педагогічного розвитку професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько і доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко пройшли підвищення кваліфікації за програмою «Академія ШІ для освітян від Google», організоване Міністерством освіти і науки України у співпраці з Beetroot Academy.

Навчальний курс був присвячений інтеграції сучасних інструментів штучного інтелекту в освітній і науковий процеси. Було розглянуто питання оптимізації викладання за допомогою ШІ, зокрема планування і структурування занять, створення навчального контенту, оцінювання й забезпечення зворотного зв'язку зі здобувачами освіти.

Значний інтерес слухачів курсу викликали можливості ШІ у дослідницькій діяльності, насамперед у науковому пошуці актуальних тенденцій, систематизації знайденої інформації, генеруванні гіпотез, підвищенні ефективності наукових розвідок.

Тепер у викладацькому арсеналі:
Gemini – щоб створювати кейси, які реально цікаво вирішувати, а не просто слухати теорію.
NotebookLM – мастхев для роботи з науковими статтями, швидкого та якісного аналізу великих даних.
Deep Search – для пошуку найсвіжіших світових досліджень, про які ще не пишуть у підручниках.

Опанування згаданих технологій є актуальним завданням для викладача вищої школи, адже допоможе в удосконаленні методичних підходів до формування освітніх траєкторій, стимулюватиме навчальну й дослідницьку роботу, сприятиме формуванню цифрової компетентності в сучасному освітньому середовищі. Робимо все, щоб пари були сучасними, а навчання – ефективним!

Published on: 08-12-2025
Read also:
Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології

17 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На розгляд комісії, яку очолювала к.б.н., старша наукова сп...

READ YOURSELF

Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології 18 february 2022

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD

4 червня в університеті відбувся черговий публічний захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Своє дослідження за темою «Удосконалення технології напівфабрикатів кулінарних з використанням нетрадиційної білоквмісної сировини» у разовій ...

READ YOURSELF

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD 07 june 2024

Ступінь PhD – здобуто!

3 червня 2025 року відбувся успішний захист дисертації «Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового низьколактозного» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспірантом кафедри технології молока і молочних продуктів Артуром Михалевичем. Наукова керів...

READ YOURSELF

Ступінь PhD – здобуто! 05 june 2025

У перспективу розвитку дуальної освіти

З метою впровадження на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування дуальної освіти при підготовці здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» і «Магістр» освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» у рамках продовження пл...

READ YOURSELF

У перспективу розвитку дуальної освіти 07 march 2023