Н У Х Т

Викладачі НУХТ взяли участь у першому еногастрономічному саміті

11 листопада 2024

Викладачі НУХТ взяли участь у першому еногастрономічному саміті

Нещодавно викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції; готельно-ресторанної справи; туристичного та готельного бізнесу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у першому еногастрономічному саміті SLOW FOOD ODESA, що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету.

Із доповідями виступили низка вітчизняних і зарубіжних експертів: Slow Food Ukraine презентувала членкиня Міжнародної Ради руху Slow Food, лідерка мережі Slow Food в Україні, голова ГО «Тиха їжа України» та CEO Центрів Здоров'я «Аюрведа-192», засновниця «Фонду збереження продовольчого біорізноманіття України» Юлія Пітенко. Про роль закладів вищої освіти в експертному супроводі руху Slow Food Ukraine йшлося у виступі доцентки кафедри географії України КНУ ім. Т. Шевченка, президентки ГС «Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України», лідерки спільноти Slow Food Академія Київ Олени Мотузенко. Досвідом участі у виставці TERRA MADRE 2024 в м. Турині та підписання угоди Slow Food Odesa ОНТУ поділилися старша викладачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ Оксана Ткачук, і проректорка з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ Ольга Ольшевська. З тренддами сучасної української гастрономії познайомили Майя і Олександр Степові, власники ресторану сучасної київської кухні «ГЛЕК».

Не менш цікавими були доповіді «Гастротуризм як засіб реабілітації» журналістки, гастродослідниці, PR-менеджерки, авторки гастрономічного блогу Tasty drive Юлії Сущенко та виконавчої директорки Всеукраїнської громадської організації «Не будь байдужим!» Оксани Левкової, «Волонтерський рух Bake for Ukraine Марії Каленської» відомої британської журналістки, продюсерки, письменниці та популярної фуд-блогерки Фелісіті Спектор, «Свій до свого по своє – просування локальних продуктів під час воєнного стану» гідеси, організаторки еногастротурів Тетяни Димнич та інші.

Саміт став майданчиком і для презентації локальних виробників. Зокрема, свої продукти представили: мисткиня, кондитерка, учасниця коровайних фестивалів Катерина Юрьєва, керівник проекту BreadWay (Одеса), українська реміснича пекарня Андрій Чорнобай, гастроенутзіаст, волонтер, пекарня DOU, хліб на заквасці В’ячеслав Цивчинський, власники крафтової сироварні «Золоте Копитце» Віталій та Олена Степаніченко, шеф-шоколатьє ТМ Healthy Choice Руслан Громаковський тощо.

Еногастрономічний саміт SLOW FOOD ODESA продемонстрував зростаючий інтерес до підтримки локальних виробників, збереження гастрономічних традицій і розвитку стійкого гастротуризму. Захід, що об'єднав представників освітніх закладів, експертів гастроіндустрії та активістів, став важливою платформою для обміну досвідом, презентацій місцевих продуктів і просування концепції Slow Food в Україні. Це підтвердило також важливу роль закладів вищої освіти у просуванні ідей сталого розвитку та підтримці національної гастрономічної спадщини.

Наші учасники вдячні спікерам за цікавий матеріал, команді організаторів за модерацію заходу та з нетерпінням очікують на наступні події!

Опублікований: 11-11-2024
Читайте також:
МОН завершує розроблення Стратегії інноваційного розвитку України

В Україні потрібно створити якісно нове законодавче поле для регулювання інноваційної діяльності, і МОН зараз активно працює над цим питанням. Про це розповіла генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка. Вона уточнила, що йдеться про закладення нових підходів у розвитку інновацій, трансферу технологій та під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН завершує розроблення Стратегії інноваційного розвитку України 28 серпня 2018

Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії

Для магістрантів першого року навчання освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» та студентів четвертого курсу бакалаврату було організовано зустріч із провідною співробітницею швейцарської фармацевтичної компанії «Hoffmann-La Roche», магістранткою нашого університету спеціальності «Хімічні технології та інженерія» А...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча гостьова лекція від фахівчині міжнародної компанії 15 квітня 2024

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи

У відокремленому структурному підрозділі «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулася зустріч працівників закладу з представником ДСНС України в Сумській області. Члени колективу коледжу прослухали лекцію «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру». Головний інспектор Сумського районного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру вивчають наші колективи 07 вересня 2022

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування

Члени студентської ради університету, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко, голова студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталій Євстаф’єв, голова студентської ради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитро Шемідько відз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування 26 листопада 2018