Н У Х Т

Викладачі НУХТ взяли участь у першому еногастрономічному саміті

11 листопада 2024

Викладачі НУХТ взяли участь у першому еногастрономічному саміті

Нещодавно викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції; готельно-ресторанної справи; туристичного та готельного бізнесу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у першому еногастрономічному саміті SLOW FOOD ODESA, що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету.

Із доповідями виступили низка вітчизняних і зарубіжних експертів: Slow Food Ukraine презентувала членкиня Міжнародної Ради руху Slow Food, лідерка мережі Slow Food в Україні, голова ГО «Тиха їжа України» та CEO Центрів Здоров'я «Аюрведа-192», засновниця «Фонду збереження продовольчого біорізноманіття України» Юлія Пітенко. Про роль закладів вищої освіти в експертному супроводі руху Slow Food Ukraine йшлося у виступі доцентки кафедри географії України КНУ ім. Т. Шевченка, президентки ГС «Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України», лідерки спільноти Slow Food Академія Київ Олени Мотузенко. Досвідом участі у виставці TERRA MADRE 2024 в м. Турині та підписання угоди Slow Food Odesa ОНТУ поділилися старша викладачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ Оксана Ткачук, і проректорка з наукової роботи та міжнародних зв'язків ОНТУ Ольга Ольшевська. З тренддами сучасної української гастрономії познайомили Майя і Олександр Степові, власники ресторану сучасної київської кухні «ГЛЕК».

Не менш цікавими були доповіді «Гастротуризм як засіб реабілітації» журналістки, гастродослідниці, PR-менеджерки, авторки гастрономічного блогу Tasty drive Юлії Сущенко та виконавчої директорки Всеукраїнської громадської організації «Не будь байдужим!» Оксани Левкової, «Волонтерський рух Bake for Ukraine Марії Каленської» відомої британської журналістки, продюсерки, письменниці та популярної фуд-блогерки Фелісіті Спектор, «Свій до свого по своє – просування локальних продуктів під час воєнного стану» гідеси, організаторки еногастротурів Тетяни Димнич та інші.

Саміт став майданчиком і для презентації локальних виробників. Зокрема, свої продукти представили: мисткиня, кондитерка, учасниця коровайних фестивалів Катерина Юрьєва, керівник проекту BreadWay (Одеса), українська реміснича пекарня Андрій Чорнобай, гастроенутзіаст, волонтер, пекарня DOU, хліб на заквасці В’ячеслав Цивчинський, власники крафтової сироварні «Золоте Копитце» Віталій та Олена Степаніченко, шеф-шоколатьє ТМ Healthy Choice Руслан Громаковський тощо.

Еногастрономічний саміт SLOW FOOD ODESA продемонстрував зростаючий інтерес до підтримки локальних виробників, збереження гастрономічних традицій і розвитку стійкого гастротуризму. Захід, що об'єднав представників освітніх закладів, експертів гастроіндустрії та активістів, став важливою платформою для обміну досвідом, презентацій місцевих продуктів і просування концепції Slow Food в Україні. Це підтвердило також важливу роль закладів вищої освіти у просуванні ідей сталого розвитку та підтримці національної гастрономічної спадщини.

Наші учасники вдячні спікерам за цікавий матеріал, команді організаторів за модерацію заходу та з нетерпінням очікують на наступні події!

Опублікований: 11-11-2024
Читайте також:
Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти

Про цікаві та незабутні подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися й при цьому працювати за фахом майбутньої спеціальності у сфері обслуговування дізналися студенти на країнознавчому семінарі, організованому доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Яною Окопною. На семінар була запрошена представник компаній «W...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти 04 жовтня 2019

Фінансисти дізнавалися про витоки історії заощаджень

Здобувачі спеціальності «Фінанси», завідувачка кафедри фінансів Лада Шірінян і доцентки Світлана Бойко та Юлія Даниленко 28 жовтня взяли участь у віртуальній екскурсії, яку провів доктор історичних наук, старший зберігач фондів відділу «Музей грошей» НБУ Андрій Бойко-Гагарін. Тема екскурсії «Таємниці давніх скарбів: витоки історії заощаджень» вияв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінансисти дізнавалися про витоки історії заощаджень 28 жовтня 2025

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації

За ініціативи наставників академічних груп студентів ГС-1-7 і ГС-1-9 Андрія Собіна і Олени Тищенко першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали до своїх рідних освітніх закладів із профорієнтаційним візитом. Здобувачка освіти Вікторія Атаманська (група ГС-1-7) побувала в Оратівському ліцеї Вінницького району Вінницької обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації 24 вересня 2024

Працевлаштування на МХП – навчання і розвиток для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за пропозицією МХП та за підтримки гарантки магістерської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової, доцентки Світлани Усатюк відбулася онлайн-конференція на тему «Створюючи майбутнє України: можливості для молоді», що зібрала найвмотивованіших здобувачів бакалаврського (першого) рівня,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працевлаштування на МХП – навчання і розвиток для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 10 червня 2025