Нещодавно викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна, доцентка, к.х.н. Наталія Стеценко та доцентка, к.т.н. Світлана Камінська взяли активну участь у V міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Раціон майбутнього – візія та перспективи».
Програма симпозіуму була насиченою і різноманітною, включала клінічні лекції, доповіді, майстер-класи та міждисциплінарну дискусію у форматі круглого столу. Кожний елемент програми був спроєктований для того, щоб надати учасникам актуальну інформацію і можливість обговорення найбільш значущих аспектів сучасної нутриціології та дієтології.
Учасники детально обговорили важливі питання, що стосуються харчування. Серед тем були: роль кальцію у раціоні людини, де фахівці ділилися новими даними про його значення для здоров’я; підходи до нутритивного менеджменту для дітей, що стосувалися специфіки харчування малих дітей і дітей з особливими потребами; а також харчова непереносимість, яка стає дедалі актуальнішою темою для багатьох родин.
Крім того, під час симпозіуму обговорювалися різноманітні аспекти алергії на їжу, що включало як класичні, так і рідкісні її прояви. Учасники мали можливість дізнатися більше про міфи та реальність, пов’язані з водою та регідратацією, а також про важливість поліненасичених жирних кислот для загального здоров’я.
Окрему увагу було приділено перспективам використання етнічних українських продуктів, таких як амарант, у щоденному харчуванні, що підкреслює важливість локальних інгредієнтів для здорового раціону. Це обговорення стало платформою для обміну ідеями щодо інтеграції традиційних продуктів у сучасну дієтологію.
Захід сприяв популяризації здорового харчування та обміну найновішими знаннями серед медиків, фармацевтів, технологів, викладачів, нутриціологів, дієтологів. Участь у симпозіумі стала важливим кроком для викладачів у їхній професійній діяльності. Всі учасники отримали сертифікати Незалежної Асоціації Нутриціологів та Дієтологів України.