Н У Х Т

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи»

25 жовтня 2024

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи»

Нещодавно викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна, доцентка, к.х.н. Наталія Стеценко та доцентка, к.т.н. Світлана Камінська взяли активну участь у V міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Раціон майбутнього – візія та перспективи».

Програма симпозіуму була насиченою і різноманітною, включала клінічні лекції, доповіді, майстер-класи та міждисциплінарну дискусію у форматі круглого столу. Кожний елемент програми був спроєктований для того, щоб надати учасникам актуальну інформацію і можливість обговорення найбільш значущих аспектів сучасної нутриціології та дієтології.

Учасники детально обговорили важливі питання, що стосуються харчування. Серед тем були: роль кальцію у раціоні людини, де фахівці ділилися новими даними про його значення для здоров’я; підходи до нутритивного менеджменту для дітей, що стосувалися специфіки харчування малих дітей і дітей з особливими потребами; а також харчова непереносимість, яка стає дедалі актуальнішою темою для багатьох родин.

Крім того, під час симпозіуму обговорювалися різноманітні аспекти алергії на їжу, що включало як класичні, так і рідкісні її прояви. Учасники мали можливість дізнатися більше про міфи та реальність, пов’язані з водою та регідратацією, а також про важливість поліненасичених жирних кислот для загального здоров’я.

Окрему увагу було приділено перспективам використання етнічних українських продуктів, таких як амарант, у щоденному харчуванні, що підкреслює важливість локальних інгредієнтів для здорового раціону. Це обговорення стало платформою для обміну ідеями щодо інтеграції традиційних продуктів у сучасну дієтологію.

Захід сприяв популяризації здорового харчування та обміну найновішими знаннями серед медиків, фармацевтів, технологів, викладачів, нутриціологів, дієтологів. Участь у симпозіумі стала важливим кроком для викладачів у їхній професійній діяльності. Всі учасники отримали сертифікати Незалежної Асоціації Нутриціологів та Дієтологів України.

Опублікований: 25-10-2024
Читайте також:
Наші студенти – бронзові призери Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

З 23 по 26 квітня на базі НУБІП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. Наш університет на цих змаганнях ерудитів гідно представила команда у складі: Олени Теребило (ХТ-2-05), Вячеслава Длужевського (ХТ-4-06), Ольги Чугай (ХТ-3-06), Євгена Гука (БТ-1-01), Анни Зварич (БТ-2-01). Цьогоріч олімпіада проходила у 3 тури...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти – бронзові призери Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії 27 квітня 2018

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу

Студенти-першокурсники освітньої програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ виявили соціальну ініціативу та спільно з молодшим і старшим кураторами відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат для хлопчиків із синдромом Дауна й глибокою розумовою відсталістю. Підготовка відбулася оперативно. На зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу 29 листопада 2019

Акредитована ще одна освітня програма університету

26 січня 2021 р. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу №1258/АС-20 щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціальність 073 «Менеджмент») з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «Магістр» і прийняло рішення акр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитована ще одна освітня програма університету 02 лютого 2021

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі

Викладачка циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Тетяна Гарасим провела для здобувачів освіти майстер-клас із приготування безалкогольних коктейлів з елементами оформлення «Патріотичний коктейль». Сьогодні безалкогольні коктейлі є надзвичайно популярними напоями, їх часто н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі 07 жовтня 2022