Н У Х Т

Викладачі досліджують цифровізацію українського туризму

18 червня 2025

Викладачі досліджують цифровізацію українського туризму

Викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ Тетяна Пугач виступила в HOTEL SCHOOL Hotel Management College (м. Рига) у межах проєкту Erasmus+ Teaching Mobility з презентацією «Ukraine Goes Mobile: How Travel Apps Shape the Tourism Revival» (Україна переходить у мобільний формат: як туристичні застосунки впливають на відновлення туризму). У дослідженні було проаналізовано роль цифрових технологій у розвитку туристичної галузі України в умовах війни.

Доповідачка продемонструвала три основні додатки, що трансформують український туризм, серед яких Visit Ukraine – національна платформа, яка після 2022 року стала комплексним інструментом з інформацією про перетин кордону, картою укриттів, порадами щодо безпеки та афішею подій; Trekking Carpathians – волонтерський проєкт із понад 500 маршрутами Карпат, детальними картами та можливістю офлайн-навігації (ним користуються туристи з європейських країн та українські мандрівники), а також мобільний застосунок Укрзалізниці, який упровадив систему віртуальних нагород за подорожі, що створює емоційний зв’язок із користувачами й мотивує до нових мандрівок.

Крім того, Тетяна Пугач представила IT-проєкти студентів коледжу та презентувала досвід Луцька у впровадженні QR-кодів біля пам’яток, інтерактивних мап і цифрових елементів у туристичних подіях.

«Цифровий туризм можливий будь-де без мільйонних інвестицій. Потрібні лише люди, які хочуть його розвивати», – підсумувала викладачка, продемонструвавши, як технології підтримують та розвивають туристичну галузь України.

Опублікований: 18-06-2025
Читайте також:
Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

Здобувачі освітнього ступеня «магістр» у межах вивчення дисципліни «Міжнародний гастрономічний туризм» освітньої програми «Туризм і рекреація» та дисципліни «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» дізналися про особливості гастрономічної диплом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії 24 жовтня 2024

Вино як мистецтво: захоплива гостьова лекція від кафедри іноземних мов професійного спрямування

10 квітня 2025 року відбулася захоплива гостьова лекція «Вино як мистецтво: поєднання смаку, аромату та культури», яку прочитав президент Асоціації сомельє України та бренд-амбасадор всесвітньо відомої компанії Moët Hennessy Іван Бачурін. Захід зібрав поціновувачів винної культури, студентів і викладачів, які мали унікальну нагоду зануритися у виш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вино як мистецтво: захоплива гостьова лекція від кафедри іноземних мов професійного спрямування 11 квітня 2025

Розпочинаємо співпрацю з громадою у сфері цифрового управління харчуванням

Наш університет розпочав співпрацю з представниками громади у межах договору про співпрацю, укладеного за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директорки ТОВ «Юкрейніан Смарт Діджиталс» Олени Трофименко – компанії-розробника «Системи управління продуктами і кухнею 2» («СУПіК 2»). Це перша в Україні автоматизована платформа для складання меню, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочинаємо співпрацю з громадою у сфері цифрового управління харчуванням 15 вересня 2025

Повоєнне відновлення українського туризму та стратегії його подальшого розвитку обговорюють наші викладачі

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у Міжнародному туристичному форумі «Туризм в Україні: виклики та відновлення», який відбувся у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Форум став дієвим майданчиком для активної комунікації представників органів державної влади, міс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Повоєнне відновлення українського туризму та стратегії його подальшого розвитку обговорюють наші викладачі 31 березня 2023