Н У Х Т

Викладачі-управлінці персоналом пишаються креативними рішеннями своїх вихованців

23 червня 2018

Викладачі-управлінці персоналом пишаються креативними рішеннями своїх вихованців

Професійна HR-спільнота отримала якісне та кількісне поповнення. На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ захистилися 28 бакалаврів спеціалізації «Управління персоналом та економіка праці» денної форми навчання.

Варто відзначити активність роботодавців, що пропонували нашим студентам-ейчарам місця для проходження практики в HR-департаментах і відділах кадрового адміністрування. Крім традиційних партнерів, список баз практики розширився дюжиною провідних підприємств країни, серед яких: найбільший виробник чаю та кави ПрАТ «Мономах», топовий український експортер сиру в країни Східної Європи ТОВ «Клуб сиру», компанії холдингу Terra Food, що є лідером на ринку масла, спредів та сирів не лише в Україні, житлосервіс рейтингового забудовника столиці «Інтергал-Буд», інші відомі виробники, ритейлери та сервісні компанії.

Оновлені тематики дипломних робіт, складені з урахуванням запитів підприємств щодо вирішення актуальних HR-проблем, і дипломні пропозиції студентів вкотре довели, що персонал – це «обличчя», «мозок» та «двигун» будь-якого бізнесу, а ефективне управління ним гарантує прибутковість й надає беззаперечні конкурентні переваги.

«Без п’яти хвилин» ейчари розробляли іміджеві проекти для роботодавців, комплексні програми мотивації, work-life balance, медичного страхування працівників, стажування кандидатів, offline і online навчання співробітників; обґрунтовували необхідність удосконалення бізнес-процесів (новий продукт, модернізація, оптимізація логістичних систем) та відповідні до цього організаційні і кадрові зміни; впроваджували додаткові соціальні пакети; реалізовували Wellness-кампанії; експериментували в ергономіці та промисловому дизайні тощо.

За результатами захисту члени екзаменаційної комісії на чолі з в.о. завідувача випускової кафедри Тамарою Березянко позитивно оцінили всі дипломні роботи, в тому числі 25% на «відмінно», та рекомендували до участі у фахових конкурсах дві із них: Анжели Закотнової (керівник – доцент Олена Чигринець) та Олександри Савотченко (керівник – старший викладач Юлія Гринюк). Ще дві роботи – Катерини Сніжко і Ангеліни Коваленко – відзначені за оригінальні проектні ідеї та їх переконливе обґрунтування.  

Колектив викладачів-управлінців персоналом пишається креативними рішеннями своїх вихованців і достойними результатами співпраці із ними та чекає на її продовження в магістратурі. 

Опублікований: 23-06-2018
Читайте також:
Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» (керівниця – д.е.н., професорка  Світлана Гуткевич) відбулося 26-е засідання круглого столу з міжнародною участю на тему «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір». Традиційно засідання відкрила вступним словом професорка Світлана ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір» 27 листопада 2023

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація». Участь в олімпіаді взяли 18 закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців з якості, стандартизації та сертифікації в Україні. Упродовж двох днів запекл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 24 квітня 2019

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» 30 жовтня відбулося чергове (вісімнадцяте) засідання круглого столу на дуже актуальну тему «Сучасні тенденції та проблеми розвитку економіки». Відкрила захід завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Світлана Гуткеви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки 01 листопада 2019

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку

На 2019 рік у державному бюджеті вперше передбачено кошти для базового фінансування науки в закладах вищої освіти – 100 млн. гривень. Про це пише в своїй статті для «Дзеркала тижня» заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. До цього виші могли отримати лише короткострокове конкурсне фінансування під конкретні вузькі проекти. Максим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заклади вищої освіти вперше зможуть отримати від держави базове фінансування на науку 15 січня 2019