Н У Х Т

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

28 лютого 2018

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

Родзинкою для кафедри іноземних мов професійного спрямування серед студентів-магістрів стала група МЯ 1-1МД, яка розпочала навчання за дуальною формою. Цей пілотний проект вміщує в собі важливу комплексну формулу: навчання – робота – досвід – стипендія/заробітна плата – конкуренція – кар’єрний зріст – самостійність…І це, навіть, не всі переваги цієї форми здобуття освіти.

МОН планує, що в нашій країні поряд із традиційною формою навчання активно впроваджуватиметься і дуальна форма здобуття вищої освіти.

Засновником дуальної освіти вважають Німеччину. Від неї цю систему перейняли Канада, Австрія, Швейцарія та інші країни. Це поєднання роботи і навчання, коли молодого фахівця навчальний заклад готує разом із підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. А заклад вищої освіти готує висококваліфікованих фахівців для підприємства. Така форма освіти є прогресивною, бо студенти не залишаються безробітними, а вже працевлаштовані.

Студент поєднує навчання у виші й на підприємстві. При цьому отримує заробітну плату і за умови успішного навчання, може отримувати ще й стипендію.

Вже з першого заняття викладачі кафедри зрозуміли, що ці студенти вирізняються від студентів традиційної форми навчання. Вони умотивовані, зацікавлені у вивченні мови, володінні нею, адже добре усвідомлюють, що іноземна мова – одна з вагомих складових для кар’єрного росту, особливо для тих, хто працюватиме на міжнародні компанії в Україні. Для роботи викладача дуже цікаві та важливі такі студенти, тому що вони не тільки отримують від нього знання, а й діляться своїми знаннями з власного досвіду щодо впровадження нових технологій, розробок, стандартів тощо.

Опублікований: 28-02-2018
Читайте також:
Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Розроблення технології крекерів підвищеної біологічної цінності із застосуванням борошна амаранту та камеді акації» аспірантки Ольги Дзигар. Науковий керівник – професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна. Під час презента...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту дисертації ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 березня 2019

Науково-технічна бібліотека НУХТ запрошує

Колектив Науково-технічної бібліотеки НУХТ регулярно знайомить викладачів, співробітників і студентів університету з літературою, що знаходиться у фондах бібліотеки. Наразі розпочали роботу одразу дві книжкові виставки, що експонують підручники, навчальні посібники, довідники тощо. Одна з них – «Вода – еліксир життя», приурочена до Всесвітнього д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека НУХТ запрошує 19 березня 2018

Професійне зростання в дії: викладачі НУХТ – серед учасників тренінгу «ESG 2015 та їх імплементація в Україні»

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, провідна фахівчиня відділу супроводу експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Марія Омельченко успішно пройшла тренінг «ESG 2015 та їх імплементація в Україні», організований для керівництва Агентства, його членів, керівного складу та працівників Секрета...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне зростання в дії: викладачі НУХТ – серед учасників тренінгу «ESG 2015 та їх імплементація в Україні» 01 серпня 2025

Про освітню програму «Холодильні техніка та технології» розповів київським школярам здобувач-другокурсник

Здобувач другого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Смірнов відвідав київську школу №282, де провів профорієнтаційні зустрічі з учнями 10-х та 11-х класів. Студент розповів школярам про різноплановість і багатогранність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про освітню програму «Холодильні техніка та технології» розповів київським школярам здобувач-другокурсник 01 листопада 2021