Н У Х Т

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

28 лютого 2018

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

Родзинкою для кафедри іноземних мов професійного спрямування серед студентів-магістрів стала група МЯ 1-1МД, яка розпочала навчання за дуальною формою. Цей пілотний проект вміщує в собі важливу комплексну формулу: навчання – робота – досвід – стипендія/заробітна плата – конкуренція – кар’єрний зріст – самостійність…І це, навіть, не всі переваги цієї форми здобуття освіти.

МОН планує, що в нашій країні поряд із традиційною формою навчання активно впроваджуватиметься і дуальна форма здобуття вищої освіти.

Засновником дуальної освіти вважають Німеччину. Від неї цю систему перейняли Канада, Австрія, Швейцарія та інші країни. Це поєднання роботи і навчання, коли молодого фахівця навчальний заклад готує разом із підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. А заклад вищої освіти готує висококваліфікованих фахівців для підприємства. Така форма освіти є прогресивною, бо студенти не залишаються безробітними, а вже працевлаштовані.

Студент поєднує навчання у виші й на підприємстві. При цьому отримує заробітну плату і за умови успішного навчання, може отримувати ще й стипендію.

Вже з першого заняття викладачі кафедри зрозуміли, що ці студенти вирізняються від студентів традиційної форми навчання. Вони умотивовані, зацікавлені у вивченні мови, володінні нею, адже добре усвідомлюють, що іноземна мова – одна з вагомих складових для кар’єрного росту, особливо для тих, хто працюватиме на міжнародні компанії в Україні. Для роботи викладача дуже цікаві та важливі такі студенти, тому що вони не тільки отримують від нього знання, а й діляться своїми знаннями з власного досвіду щодо впровадження нових технологій, розробок, стандартів тощо.

Опублікований: 28-02-2018
Читайте також:
Смак традицій у сучасних технологіях

У цьому навчальному році до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю G13 «Харчові технології» вперше введена нова дисципліна «Українські традиції у сучасних технологіях харчових продуктів», що має на меті поєднати багаті кулінарні традиції України зі сучасними підходами до виробництва харчових продуктів. На першому лаб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак традицій у сучасних технологіях 30 вересня 2025

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса. Автором за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 грудня 2019

Тренд ‒ здобуття двох бакалаврських освіт одночасно!

У вересневу додаткову вступну сесію 2025 року здобувачі третього курсу денної форми навчання за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка Михайло Кобиляцький, Юлія Єрьоменко та Ірина Сич вирішили паралельно здобути й економічну освіту. Вони успішно вступ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренд ‒ здобуття двох бакалаврських освіт одночасно! 02 жовтня 2025