Н У Х Т

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

28 лютого 2018

Викладачі університету відзначають високу вмотивованість студентів, що навчаються за дуальною формою

Родзинкою для кафедри іноземних мов професійного спрямування серед студентів-магістрів стала група МЯ 1-1МД, яка розпочала навчання за дуальною формою. Цей пілотний проект вміщує в собі важливу комплексну формулу: навчання – робота – досвід – стипендія/заробітна плата – конкуренція – кар’єрний зріст – самостійність…І це, навіть, не всі переваги цієї форми здобуття освіти.

МОН планує, що в нашій країні поряд із традиційною формою навчання активно впроваджуватиметься і дуальна форма здобуття вищої освіти.

Засновником дуальної освіти вважають Німеччину. Від неї цю систему перейняли Канада, Австрія, Швейцарія та інші країни. Це поєднання роботи і навчання, коли молодого фахівця навчальний заклад готує разом із підприємством. Компанія визначає потрібні їй спеціальності й замовляє вишу. А заклад вищої освіти готує висококваліфікованих фахівців для підприємства. Така форма освіти є прогресивною, бо студенти не залишаються безробітними, а вже працевлаштовані.

Студент поєднує навчання у виші й на підприємстві. При цьому отримує заробітну плату і за умови успішного навчання, може отримувати ще й стипендію.

Вже з першого заняття викладачі кафедри зрозуміли, що ці студенти вирізняються від студентів традиційної форми навчання. Вони умотивовані, зацікавлені у вивченні мови, володінні нею, адже добре усвідомлюють, що іноземна мова – одна з вагомих складових для кар’єрного росту, особливо для тих, хто працюватиме на міжнародні компанії в Україні. Для роботи викладача дуже цікаві та важливі такі студенти, тому що вони не тільки отримують від нього знання, а й діляться своїми знаннями з власного досвіду щодо впровадження нових технологій, розробок, стандартів тощо.

Опублікований: 28-02-2018
Читайте також:
Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»

У залі засідань ректорату відбулося урочисте нагородження переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 навчального року. Нагадаємо, серед переможців Конкурсу – здобувачі освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вручено відзнаки переможцям конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 22 травня 2025

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи

З 11 по 17 лютого 2021 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-магістрів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти відбулася у формі пуб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи 22 лютого 2021

Нова перемога: здобувачка НУХТ перемогла у престижному міжнародному конкурсі

Вперше представниця молодого покоління українських пакувальників взяла участь і здобула перемогу у престижному міжнародному конкурсі German Packaging Award 2022. Неймовірно пишаємося, що нею стала здобувачка освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого нашого університету Ольга Степанова, яка представила у категор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова перемога: здобувачка НУХТ перемогла у престижному міжнародному конкурсі 26 серпня 2022

Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Поза межами звичної аудиторії, на базі готелю «VitaPark Борисфен» національної мережі «Optima Hotels&Resorts», пройшли вересневі практичні заняття з дисциплін «Організація ресторанного господарства» (лекторка – Олена Павлюченко), «Кулінарна етнологія» (лекторка – Олена Матиящук) і «Харчові добавки, прянощі та приправи» (лекторка – Ірина Силка) ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щорічні виїзні практичні заняття здобувачів освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 22 вересня 2025