26-27 травня 2018 рокуАсоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» за участі Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» організувала Фестиваль морозива.
У Фестивалі брали участь провідні підприємства України з виробництва морозива – члени Асоціації з 8-ми регіонів країни. Серед запрошених до участі у цьому професійно спрямованому заході були й викладачі і студенти НУХТ. Наш університет входить до складу Асоціації «Морозиво і заморожені продукти» у якості асоційованого члена з 2004 року і щороку бере активну участь у всіх рекламно-виставкових заходах цього професійного об’єднання виробників морозива.
Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів мали змогу ознайомитися зі сучасним станом ринку морозива, а також кращою продукцією вітчизняних виробників – ПАТ «Житомирський маслозавод» (ТМ «Рудь»), ПОГ АПВТ «Фірма Ласка», ТОВ «Хладопром» (ТМ «Хладик»), ТОВ «Ласунка» (ТМ «Ласунка»), ПрАТ «Геркулес» та ін. Завдяки відвідуванню фестивалю, студенти змогли поспілкуватися з провідними спеціалістами галузі, розширити свої знання, побачити новинки ринку, а також ознайомитись із відкриттям виробниками морозива нових горизонтів експорту високоякісної продукції. Викладачами кафедри також була проведена профорієнтаційна робота серед учасників фестивалю, зокрема з питань вступу до НУХТ для навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» спеціалізацією «Технології зберігання, консервування та переробки молока».
Кафедра технології молока і молочних продуктів висловлює щиру подяку Асоціації «Морозиво і заморожені продукти» та особисто її президентові Ігорю Бартковському за запрошення взяти участь у відкритті Фестивалю морозива, що стало ще одним кроком до зміцнення ділових стосунків між кафедрою та провідними підприємствами галузі.