Н У Х Т

Викладач кафедри фінансів – стипендіат програми Agri Food MBA

27 грудня 2017

Викладач кафедри фінансів – стипендіат програми Agri Food MBA

Однією з ключових цілей кафедри фінансів Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ є поєднання наукових досягнень із сучасною практикою ведення господарської діяльності у харчовій та аграрній сферах.

Колектив кафедри плідно працює над виконанням держбюджетної науково-дослідної роботи «Удосконалення фінансового механізму системи АПК в умовах активізації глобалізаційних процесів». Із метою практичного впровадження свого наукового доробку к.е.н. Юрій Кулинич систематично бере участь у найкращих міжнародних і вітчизняних проектах.

У 2016 році він успішно реалізував бізнес-кейс «Ukrainian agro to Norwegian fishfeed» за результатами участі у програмі «Young Entrepreneurs – Norwegian-Ukrainian Business Development, 2016», де поєднав ключові сектори економік двох країн: українське агро- та рибне господарство Норвегії. Науковим доробком бізнес-кейсу була публікація статті «The investment model for intensive development of the Ukrainian companies of the agricultural sector».

Етапом 2017 року стало отримання стипендії для науковців на навчання за програмою Agri Food MBA у Києво-Могилянській Бізнес-Школі (kmbs). Унікальність програми полягає в інтенсивній підготовці управлінців для аграрної і харчової сфери та в навчанні виключно англійською мовою. Разом із тим, kmbs четвертий рік поспіль визнана кращою бізнес-школою України на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Вибір року 2017».

40% навчання на Agri Food MBA kmbs відбуватиметься за кордоном – у двох найкращих аграрних освітніх установах світу: Вагенінгенському університеті (Нідерланди) та Університеті Альберти (Канада).

«Ми обрали саме ці країни, щоб показати два зовсім різних підходи до ведення агробізнесу. Досвід Канади актуальний для українців, тому що агробізнес в обох країнах працює у схожих грунтово-кліматичних умовах та оперує великими масивами землі. А Нідерланди демонструють кардинально інший приклад – успішно розвивають нішевий бізнес, не маючи значних природних ресурсів» – повідомляє Наталія Гордійчук, керівник програми AgriFood MBA в kmbs.

Фокус програми на спеціалізованих Agri Food курсах та стратегіях і бізнес-моделях нового покоління (кластери, екосистеми). Те, як вони втілюються в Канаді та Нідерландах, учасники програми досліджуватимуть під час практичної частини модулів вже навесні та влітку 2018-го.

Стипендія від kmbs – це вдалий приклад інвестицій бізнесу в науку. А ми, в свою чергу, можемо з впевненістю підтвердити, що навчання студентів напряму підготовки «Фінанси, банківська справа та страхування» в нашому університеті здійснюють висококваліфіковані викладачі-практики!

Опублікований: 27-12-2017
Читайте також:
Правове виховання

Суд починається з поваги, а правосуддя є підставою усіх суспільних чеснот, саме в цьому переконалися студенти Вінницького коледжу НУХТ, здійснивши екскурсію до апеляційного суду Вінницької області. Майбутнім автомеханікам, електрикам, теплотехнікам, технологам, економістам і програмістам випала нагода бути присутніми під час розгляду карних провад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Правове виховання 22 січня 2018

Тонкощі проєктування й дизайну підприємств готельного та ресторанного господарства від фахівців-практиків

На кафедрі готельно-ресторанної справи активно тривають гостьові лекторії від стейкхолдерів, представників бізнесу та роботодавців індустрії гостинності. Цього разу четвертокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Проєктування та дизайн підприємств готельного та ресторанного господарства» слухали лекцію...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі проєктування й дизайну підприємств готельного та ресторанного господарства від фахівців-практиків 14 березня 2025

Тонкощі використання ферментів і мікроорганізмів у виробництві сиру: цінним досвідом ділиться професіонал-практик

Нещодавно на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася онлайн-лекція «Ферменти і мікроорганізми у виробництві сиру», що прочитав інженер-технолог ТОВ «Хр. Хансен Україна» Володимир Поліщук. Лекцію також прослухали студенти-біотехнологи  у рамках вивчення дисципліни «Харчова біотехнологія» (лектор – д.т.н., професор, завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі використання ферментів і мікроорганізмів у виробництві сиру: цінним досвідом ділиться професіонал-практик 22 листопада 2023

Крок до підприємницького мислення

Бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» та викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у семінарі «Від діагностики проблем до залучення інвестицій: як підготувати бізнес до розвитку та ефективно презентувати бізнес-план», який провела директорка з розвитку бізнесу UFuture та CEO інвестиційно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок до підприємницького мислення 11 вересня 2025