Н У Х Т

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

17 грудня 2024

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Підготовка фахівців за цією програмою має важливе значення для популяризації в Україні органічного виробництва, яке спрямоване на виробництво якісної продукції без використання шкідливих речовин у сільському господарстві та в переробній промисловості. Органічне виробництво передбачає впровадження технологій, що зменшують негативний вплив на навколишнє середовище, забезпечують ощадливе використання природних ресурсів та відповідає стратегії сталого розвитку.

Здобувачі представили результати досліджень щодо розроблення технологій органічних пастильних виробів, рахат-лукуму, донатів та органічного хліба і паличок грісіні з використанням різних видів органічної сировини, що дають можливість підвищити поживну цінність виробів або замінити у рецептурі традиційну сировину. Особлива увага приділялася відповідності якості сировини та технологій міжнародним стандартам органічного виробництва, застосуванню технологічних режимів, які сприяють максимальному збереженню усіх цінних компонентів готового виробу.

Голова екзаменаційної комісії, виконавчий директор установи «Федерація органічного руху України» Андрій Коняшин, відзначив високий рівень та актуальність досліджень, практичне значення розробок, які можуть бути впроваджені у виробництво. У складі екзаменаційної комісії також працювали гарантка освітньо-професійної програми, професорка Юлія Камбулова, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та доцентка цієї кафедри Наталія Фалендиш. Щоб підтримати здобувачів до захисту приєдналися наукові керівники магістрантів.

На завершення голова екзаменаційної комісії привітав здобувачів із успішним захистом і побажав наснаги у професійній діяльності та популяризації виробництва органічних харчових продуктів в Україні.

Бажаємо нашим випускникам творчого натхнення, вагомих здобутків і кар’єрного успіху!

Опублікований: 17-12-2024
Читайте також:
Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

9 квітня 2019 року відбулася конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за результатами роботи 2018-2019 навчального року. Конференцію відкрив голова студентської ради факультету Віталій Євстаф’єв, який повідомив, що за результатами реєстрації делегатів кворум є. Це старости, їх заступники, ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 квітня 2019

Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Під керівництвом викладачів кафедри, здобувачі під час н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 18 грудня 2024

«Нібулон» зацікавлений у наших випускниках

У рамках розширення співпраці Смілянський технологічний фаховий коледж НУХТ приймав представників провідної агропромислової компанії України «Нібулон». До навчального закладу завітали заступниця начальника з підбору персоналу Ірина Савенко та начальниця відділу організації і контролю якості Олена Шевчук. Компанія ТОВ СП «Нібулон» зацікавлена у фор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Нібулон» зацікавлений у наших випускниках 30 грудня 2021

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті

4 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Careers advice» (поради щодо працевлаштування) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Практичне заняття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради щодо працевлаштування англійською на відкритому практичному занятті 05 листопада 2021