Н У Х Т

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

17 december 2024

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

Підготовка фахівців за цією програмою має важливе значення для популяризації в Україні органічного виробництва, яке спрямоване на виробництво якісної продукції без використання шкідливих речовин у сільському господарстві та в переробній промисловості. Органічне виробництво передбачає впровадження технологій, що зменшують негативний вплив на навколишнє середовище, забезпечують ощадливе використання природних ресурсів та відповідає стратегії сталого розвитку.

Здобувачі представили результати досліджень щодо розроблення технологій органічних пастильних виробів, рахат-лукуму, донатів та органічного хліба і паличок грісіні з використанням різних видів органічної сировини, що дають можливість підвищити поживну цінність виробів або замінити у рецептурі традиційну сировину. Особлива увага приділялася відповідності якості сировини та технологій міжнародним стандартам органічного виробництва, застосуванню технологічних режимів, які сприяють максимальному збереженню усіх цінних компонентів готового виробу.

Голова екзаменаційної комісії, виконавчий директор установи «Федерація органічного руху України» Андрій Коняшин, відзначив високий рівень та актуальність досліджень, практичне значення розробок, які можуть бути впроваджені у виробництво. У складі екзаменаційної комісії також працювали гарантка освітньо-професійної програми, професорка Юлія Камбулова, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та доцентка цієї кафедри Наталія Фалендиш. Щоб підтримати здобувачів до захисту приєдналися наукові керівники магістрантів.

На завершення голова екзаменаційної комісії привітав здобувачів із успішним захистом і побажав наснаги у професійній діяльності та популяризації виробництва органічних харчових продуктів в Україні.

Бажаємо нашим випускникам творчого натхнення, вагомих здобутків і кар’єрного успіху!

Published on: 17-12-2024
Read also:
Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники

Студенти 3 курсу відвідали сучасне косметичне підприємство. Поїздка була організована завдяки щільній співпраці керівництва підприємства ТОВ «Ремос» (ТМ «Яка») і викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Популярність до бренду «ЯКА» прийшла не одразу, адже це були свого часу найперші серед ви...

READ YOURSELF

Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники 20 may 2019

Масниця приходить, тепло із собою приводить!

Днями велика аудиторія – понад 100 чоловік – зібралася в Zoom-конференції на відкриту лекцію професорки кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталії Науменко «Масниця приходить – тепло із собою приводить». Ще в середині останнього зимового місяця, коли зима все-таки вступила у свої права після несподівано теплого січня, – на сторінках со...

READ YOURSELF

Масниця приходить, тепло із собою приводить! 24 february 2025

Відвідування виставки – нові ідеї, знайомства та розвиток

Протягом 28-30 жовтня в Міжнародному виставковому центрі в столиці України відбувся довгоочікуваний для всіх харчовиків захід «Agro2Food». Це професійна виставка технологій, обладнання, інгредієнтів і пакувальних рішень для агропереробки та харчової промисловості. Подія об'єднала виробників і постачальників рішень для хлібопекарської, кондитерської...

READ YOURSELF

Відвідування виставки – нові ідеї, знайомства та розвиток 31 october 2025

Міжнародне стажування за програмою Erasmus+ в Університеті Західної Аттики (Греція)

Викладачки кафедри економіки праці і менеджменту – професорка Світлана Бурлуцька та доцентка Ліана Мазнік і здобувачки третього рівня вищої освіти Анастасія Рудова та Віолетта Резник успішно завершили тиждень міжнародної академічної мобільності у рамках програми Erasmus+ Programme Key Action 1- Mobility for learners and staff (Академічна мобільніст...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування за програмою Erasmus+ в Університеті Західної Аттики (Греція) 23 june 2025