Н У Х Т

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

30 march 2020

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед педагогами вищої освіти, є пошук таких засобів навчання, які самі по собі сприяли б набуттю здобувачами вищої освіти нових знань. Це завдання виглядає особливо актуальним зараз, коли технології самоосвіти у дистанційному форматі стали реаліями сьогодення у зв’язку з вимушеними карантинними заходами.

Саме проблематиці дистанційної біотехнологічної освіти була присвячена доповідь (до речі, теж дистанційна) доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько і Оксани Скроцької на Міжнародній науково-методичній конференції «Экологическое образование и устойчивое развитие. Состояние, цели, проблемы и перспективы», яка днями відбулася в он-лайн режимі на базі Міжнародного державного екологічного інституту ім. А.Д. Сахарова Білоруського державного університету (м. Мінськ, Республіка Білорусь).

Обмін думками з колегами – дуже важлива сфера діяльності викладачів, яка «тримає у тонусі», дозволяє розширити горизонти світогляду і поглибити професійні вміння.

Долучаймося до дистанційної науково-методичної роботи!

Published on: 30-03-2020
Read also:
Здобувачка ступеню PhD кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів використала вимушену еміграцію для академічної мобільності

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк (керівниця – професорка Тамара Носенко) скористалася пропозицією від партнерів кафедри по українсько-австрійському науково-дослідному проєкту з Інституту харчової науки і технології Університету природних ресурсів та природничих наук (BОКU, В...

READ YOURSELF

Здобувачка ступеню PhD кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів використала вимушену еміграцію для академічної мобільності 04 april 2022

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету

Творчо готуються до святкування Великодня наші здобувачі освіти. 29 та 30 квітня в університеті пройшов майстер-клас з писанкарства від студентської ради університету. Всі охочі могли навчитися або розвинути свої навички цієї давньої техніки. Також за допомогою приймальної комісії до участі були запрошені учні декількох шкіл. Мистецтву писанкарств...

READ YOURSELF

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету 01 may 2024

Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича»

Здобувачі кафедри маркетингу долучилися до участі в 32-му Міжнародному фестивалі молодіжної демократії та масмедіа «Золота осінь Славутича – 2025». Він традиційно проходить на початку осені й об’єднує креативну, творчу та активну молодь. Учасники мали представити на заочний етап конкурсу свої відеороботи на тему #час_єднання, що розкривали б «тему...

READ YOURSELF

Здобувачі кафедри маркетингу – серед переможців міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» 08 september 2025

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів

В.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Вашека та професорка Оксана Шульга ініціювали підписання меморандуму про співпрацю між нашим університетом і ГО «Асоціація пест контроль менеджменту» (представник ГО – Олександр Консорс). Основними напрямами діяльності ГО є сприяння об’єднанню активних громадян, не байдужих до якості і б...

READ YOURSELF

Професійна співпраця кафедри експертизи харчових продуктів 30 april 2025