Н У Х Т

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

30 march 2020

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед педагогами вищої освіти, є пошук таких засобів навчання, які самі по собі сприяли б набуттю здобувачами вищої освіти нових знань. Це завдання виглядає особливо актуальним зараз, коли технології самоосвіти у дистанційному форматі стали реаліями сьогодення у зв’язку з вимушеними карантинними заходами.

Саме проблематиці дистанційної біотехнологічної освіти була присвячена доповідь (до речі, теж дистанційна) доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько і Оксани Скроцької на Міжнародній науково-методичній конференції «Экологическое образование и устойчивое развитие. Состояние, цели, проблемы и перспективы», яка днями відбулася в он-лайн режимі на базі Міжнародного державного екологічного інституту ім. А.Д. Сахарова Білоруського державного університету (м. Мінськ, Республіка Білорусь).

Обмін думками з колегами – дуже важлива сфера діяльності викладачів, яка «тримає у тонусі», дозволяє розширити горизонти світогляду і поглибити професійні вміння.

Долучаймося до дистанційної науково-методичної роботи!

Published on: 30-03-2020
Read also:
До боротьби з фальсифікацію продуктів докладають зусилля науковці кафедри фізики

У період дистанційного навчання кафедра фізики працює на повну потужність. Зокрема, завідувач кафедри Світлана Літвинчук і старший викладач Володимир Вишняк взяли участь у роботі круглого столу «СТОП Фальсифікат. Мед. Державний контроль за якістю та безпечністю меду», організованого ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» і присвяченого б...

READ YOURSELF

До боротьби з фальсифікацію продуктів докладають зусилля науковці кафедри фізики 27 january 2020

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів

23 квітня 2019 року під керівництвом викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяни Примак та Світлани Батиченко відбулося виїзне заняття студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» у нововідкритому готелі «Aloft», що належить до найбільшої всесвітньої готельної мережі «Mariott». Студенти ознайомилися з новою концепцією готельного обслу...

READ YOURSELF

Кафедра туристичного та готельного бізнесу розширює бази практичної підготовки студентів 25 april 2019

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – вирішили студенти групи БТ-3-3 і, у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько вирушили до ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Єнамін». Справа в тому, що про «Єнамін» всі вони чули багато цікавого: і що організоване підприємство не так давно, у 1999 році, але вже зд...

READ YOURSELF

Як студенти-біотехнологи на «Єнамін» завітали 22 march 2019

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку»

26 червня 2020 р. в університеті працювала ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках реалізації проектів програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Підтримка Асоціацій EUforUA (611278-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMOSUPPA). ...

READ YOURSELF

Оприлюднені матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські виміри сталого розвитку» 14 august 2020