Н У Х Т

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

30 march 2020

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед педагогами вищої освіти, є пошук таких засобів навчання, які самі по собі сприяли б набуттю здобувачами вищої освіти нових знань. Це завдання виглядає особливо актуальним зараз, коли технології самоосвіти у дистанційному форматі стали реаліями сьогодення у зв’язку з вимушеними карантинними заходами.

Саме проблематиці дистанційної біотехнологічної освіти була присвячена доповідь (до речі, теж дистанційна) доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько і Оксани Скроцької на Міжнародній науково-методичній конференції «Экологическое образование и устойчивое развитие. Состояние, цели, проблемы и перспективы», яка днями відбулася в он-лайн режимі на базі Міжнародного державного екологічного інституту ім. А.Д. Сахарова Білоруського державного університету (м. Мінськ, Республіка Білорусь).

Обмін думками з колегами – дуже важлива сфера діяльності викладачів, яка «тримає у тонусі», дозволяє розширити горизонти світогляду і поглибити професійні вміння.

Долучаймося до дистанційної науково-методичної роботи!

Published on: 30-03-2020
Read also:
Наші здобувачки гідно представили Україну на конкурсі у Франції

Уже третій рік поспіль здобувачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на запрошення Ministere de l'agriculture et de la souverainete alimentaire беруть участь у Конкурсі молодих дегустаторів вина на Salon International De L’ Agriculture у Парижі. У цьому році Україну представляли здобувачки освітньої програми «Харчові технології»,...

READ YOURSELF

Наші здобувачки гідно представили Україну на конкурсі у Франції 04 march 2025

Відзначаємо День працівників харчової промисловості

12 жовтня в університеті відбулися урочисті загальні збори з нагоди Дня працівників харчової промисловості, який українці традиційно відзначають у третю неділю жовтня. З огляду на воєнний стан, цьогоріч святкували вузьким родинним колом НУХТівської спільноти. Присутніх у актовій залі університету тепло привітав ректор, професор Олександр Шевченко...

READ YOURSELF

Відзначаємо День працівників харчової промисловості 12 october 2023

Менеджери персоналу посіли всі призові місця у всеукраїнському конкурсі!

Наприкінці вересня 2025 року на базі кафедри менеджменту та маркетингу Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (м. Одеса) відбувся Всеукраїнський конкурс кваліфікаційних робіт зі спеціальності 073 «Менеджмент». Вітаємо переможців освітньої програми «Менеджмент персоналу»: за другим (магістерським) рівнем вищої освіти: • І мі...

READ YOURSELF

Менеджери персоналу посіли всі призові місця у всеукраїнському конкурсі! 13 october 2025

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти

Ритми і виклики сучасного світу виробництва харчових продуктів вимагають глибокого поєднання наукових теоретичних знань і розвинених практичних навиків. Їх набуття на міждисциплінарній освітньо-науковій програмі «Lean-виробництво харчової продукції» забезпечується завдяки співпраці науковців і провідних міжнародних фахівців із багаторічним досвідом...

READ YOURSELF

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти 17 december 2024