Н У Х Т

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

30 march 2020

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед педагогами вищої освіти, є пошук таких засобів навчання, які самі по собі сприяли б набуттю здобувачами вищої освіти нових знань. Це завдання виглядає особливо актуальним зараз, коли технології самоосвіти у дистанційному форматі стали реаліями сьогодення у зв’язку з вимушеними карантинними заходами.

Саме проблематиці дистанційної біотехнологічної освіти була присвячена доповідь (до речі, теж дистанційна) доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько і Оксани Скроцької на Міжнародній науково-методичній конференції «Экологическое образование и устойчивое развитие. Состояние, цели, проблемы и перспективы», яка днями відбулася в он-лайн режимі на базі Міжнародного державного екологічного інституту ім. А.Д. Сахарова Білоруського державного університету (м. Мінськ, Республіка Білорусь).

Обмін думками з колегами – дуже важлива сфера діяльності викладачів, яка «тримає у тонусі», дозволяє розширити горизонти світогляду і поглибити професійні вміння.

Долучаймося до дистанційної науково-методичної роботи!

Published on: 30-03-2020
Read also:
Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин

Харчова галузь працює завжди, і карантинні обмеження не стають на заваді підприємствам виробляти якісні харчові продукти. Не стоїть осторонь і виноробна галузь. Наразі ринок українського виноробства пропонує споживачеві велику кількість продукції. До її популяризації активно долучаються профільні фахівці, серед яких і викладачі нашого університету....

READ YOURSELF

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин 26 may 2020

Захисти екологів-аудиторів

20 лютого на кафедрі екологічної безпеки та охорони праці відбулися захисти магістерських робіт студентів спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» освітньої програми «Екологічний контроль та аудит». Екзаменаційну комісію  очолила доцент кафедри біотехнології Навчально-наукового інституту екологічної безпеки Національного аві...

READ YOURSELF

Захисти екологів-аудиторів 21 february 2019

Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України!

Шановні викладачі, співробітники, здобувачі вищої освіти! Щиро вітаю вас із національними святами нашої державності – Днем Українського Прапора і Днем Незалежності України! Український Прапор сьогодні став символом свободи і незалежності, мужності і героїзму, слави й відродження не лише для нас, а й для всього світу. З ним йдуть у бій, його трима...

READ YOURSELF

Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України! 23 august 2022