Долаючи карантин і не зупиняючи навчальний процес, кафедра технології цукру і підготовки води йде у ногу зі сучасними технологіями та тестує нові інформаційні рішення для залучення великої кількості студентів до лекцій у реальному часі.
28 травня 2020 р. за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM доцент кафедри Наталія Романченко прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Харчові технології. Технологія цукру і полісахаридів» для студентів денної форми навчання груп ТІ-ІІ-1 і ТІ-ІІ-2. Тема лекції – «Отримання цукру. Вимоги нормативної документації до білого цукру».
На лекції були присутні начальник навчально-методичного відділу, професор Валерій Виговський, завідувачка кафедри технології цукру і підготовки води, доктор технічних наук, професорка Наталія Гусятинська та викладацький склад кафедри. Онлайн-лекцію прослухали більше 40 студентів.
Присутні відзначили, що лектор вільно оперувала технічними формулюваннями для викладання матеріалу та надавала ґрунтовні, зрозумілі відповіді на питання студентів. Викладення матеріалу супроводжувалося презентацією з використанням апаратурно-технологічних схем, фото та рисунків нового обладнання, таблиць і формул.
Під час лекції студенти вдосконалювали свої навички використання програми ZOOM, давали правильні відповіді в чаті на задані викладачем запитання, чим довели, що підчас карантину матеріал може викладатися і сприйматися дистанційно.
Впевнені, що, незважаючи, на всі складнощі карантинного періоду, викладачі і студенти гідно справляються з викликом дистанційного навчання та сподіваємося на швидку зустріч у реалі.