Н У Х Т

Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії

02 листопада 2022

Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії

Не зважаючи на військовий час і майже екстремальні умови навчання, викладачі кафедри харчової хімії продовжують виконувати свій обов’язок на педагогічно-науковому фронті. Зокрема, доцентка Олена Майборода та старша викладачка Христина Чебаненко провели відкриті лекційні заняття.

Христина Чебаненко 31 жовтня 2022 року прочитала лекцію «Загальні властивості розчинів» з дисципліни «Хімія» для здобувачів збірної групи ННІХТ-1. Викладачка детально розповіла про класифікацію розчинів за відносним вмістом і метою розчинності, класифікацію речовин за здатністю до розчинення. Було розглянуто структури дисперсних систем, поняття істинного, колоїдного розчинів, ефект Тіндаля як ознаку визначення істинного розчину, фізико-хімічні ознаки процесу розчинення, принцип Ле-Шательє, кількісні вираження концентрації розчинів.

Доцентка Олена Майборода 1 листопада 2022 року прочитала лекцію «Будова, властивості та біологічна роль ферментів» з дисципліни «Біохімія» для здобувачів другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю. Були розглянуті основні визначення, будова, структура, номенклатура і класифікація ферментів, їх відмінності від небіологічних каталізаторів. Окремо викладачка зупинилась на постаті нашого видатного співвітчизника, професора Харківського університету Олександра Данилевського. Професор став не тільки засновником біохімічної науки, але й присвятив все своє наукове життя дослідженню функцій ферментів.

Зазначимо, що обидві лекції проведені на високому науково-методичному рівні, чудово структуровані, що дозволяло здобувачам ретельно вести конспектування, супроводжувалися наочними детальними презентаціями. Також колеги відзначили активність слухацької аудиторії до ведення предметного наукового діалогу та доброзичливі конструктивні відповіді викладачок на всі запитання студентів.

Викладачі кафедри харчової хімії, що були присутні на лекціях, високо оцінили проведені заняття і бажають лекторкам нових професійних здобутків, наснаги та миру. 

Опублікований: 02-11-2022
Читайте також:
Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club

Чи знаєте ви, що тиждень перед християнським великим постом є особливим в європейських країнах? Десь печуть млинці або варять вареники, десь у «жирний четвер» їдять пончики, а Венеція славиться своїм карнавалом, подивитися який приїжджають люди з різних частин світу. З давніх часів – починаючи з XVI століття – венеційці мали особливий час, коли, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club 07 березня 2023

Наші рекламісти вітають з Різдвом!

Здобувачі спеціальності 061 «Журналістика», освітньо-професійної програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» вітають зі світлим святом Різдва. Пам’ятаємо, завдяки кому ми маємо змогу відзначати його вдома. Дякуємо ЗСУ за наше Різдво!

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші рекламісти вітають з Різдвом! 25 грудня 2023

Сучасний матеріал щодо мікробіологічних основ харчових технологій на відкритій лекції завідувачки кафедри

14 грудня 2022 року завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Олександра Нєміріч у режимі Zoom-конференції прочитала відкриту лекцію «Мікробіологічні основи технології продукції ресторанного господарства» з навчальної дисципліни «Теоретичні ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасний матеріал щодо мікробіологічних основ харчових технологій на відкритій лекції завідувачки кафедри 16 грудня 2022

Діалог цивілізацій – чинник ефективного міжкультурного  партнерства та комунікації

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування, отримавши офіційне запрошення від Молдавського державного університету та American Studies Center, взяла участь у Міжнародній конференції з питань діалогу цивілізацій, демократії та міжкультурного партнерства, яка відбулась 28-29 вересня 2023року в столиці Молдови Кишиневі. Викладачі кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діалог цивілізацій – чинник ефективного міжкультурного партнерства та комунікації 03 жовтня 2023