Н У Х Т

Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії

02 листопада 2022

Відкриті лекції від викладачок кафедри харчової хімії

Не зважаючи на військовий час і майже екстремальні умови навчання, викладачі кафедри харчової хімії продовжують виконувати свій обов’язок на педагогічно-науковому фронті. Зокрема, доцентка Олена Майборода та старша викладачка Христина Чебаненко провели відкриті лекційні заняття.

Христина Чебаненко 31 жовтня 2022 року прочитала лекцію «Загальні властивості розчинів» з дисципліни «Хімія» для здобувачів збірної групи ННІХТ-1. Викладачка детально розповіла про класифікацію розчинів за відносним вмістом і метою розчинності, класифікацію речовин за здатністю до розчинення. Було розглянуто структури дисперсних систем, поняття істинного, колоїдного розчинів, ефект Тіндаля як ознаку визначення істинного розчину, фізико-хімічні ознаки процесу розчинення, принцип Ле-Шательє, кількісні вираження концентрації розчинів.

Доцентка Олена Майборода 1 листопада 2022 року прочитала лекцію «Будова, властивості та біологічна роль ферментів» з дисципліни «Біохімія» для здобувачів другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю. Були розглянуті основні визначення, будова, структура, номенклатура і класифікація ферментів, їх відмінності від небіологічних каталізаторів. Окремо викладачка зупинилась на постаті нашого видатного співвітчизника, професора Харківського університету Олександра Данилевського. Професор став не тільки засновником біохімічної науки, але й присвятив все своє наукове життя дослідженню функцій ферментів.

Зазначимо, що обидві лекції проведені на високому науково-методичному рівні, чудово структуровані, що дозволяло здобувачам ретельно вести конспектування, супроводжувалися наочними детальними презентаціями. Також колеги відзначили активність слухацької аудиторії до ведення предметного наукового діалогу та доброзичливі конструктивні відповіді викладачок на всі запитання студентів.

Викладачі кафедри харчової хімії, що були присутні на лекціях, високо оцінили проведені заняття і бажають лекторкам нових професійних здобутків, наснаги та миру. 

Опублікований: 02-11-2022
Читайте також:
Досягнення науки і технологій – в життя людства

4 грудня 2019 р. у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася Х студентська науково-практична конференція «Пізнаємо світ. Досягнення науки і технологій – в життя людства». У заході взяли участь викладачі та студенти коледжу, представники підприємств міста. Учасники конференції прослухали наукові доповіді: «Перспективи розвитку сонячн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досягнення науки і технологій – в життя людства 04 грудня 2019

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab»

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab», які запрошували студентів старших курсів на офіційне працевлаштування. «BioTestLab» – єдиний в Україні приватний виробник широкої лінійки ветеринарних імунобіологічних препаратів: вакцин для птахів, кроликів, свиней, великої рогатої худоби та діагностичних тест-с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab» 28 березня 2018

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Відкрита лекція англійською мовою з дисципліни «Технології пакування» відбулася на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 11 жовтня 2023 року. Тема лекції – «Технології пакування продукції в модифікованому газовому середовищі». Лекторка – доцентка кафедри, к.т.н. Анастасія Деренівська. Учасниками та відвідувачами лекції стали студенти 4 курсу г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захистіть свій харчовий продукт: відкрита лекція англійською мовою на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 12 жовтня 2023

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь в International Conference AgroFood, яка відбулася 19 листопада 2020 р. в University of Rzeszow (Польща) та організована в рамках проєкту «Regional Initiative of Excellence project» під патронажем Ржешівського університету. Під час конференції були представлені резул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 листопада 2020