Н У Х Т

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці

05 липня 2018

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів, доктор технічних наук, доцент Тамара Носенко взяла участь у роботі круглого столу «Успішним курсом за якістю українського продукту», організованого Асоціацією українських виробників «Морозиво і   заморожені   продукти».

Під час заходу провідні експерти з якості та безпечності харчових продуктів обговорювали, якої якості харчові продукти споживають українці, зокрема морозиво різних видів, на що звертати увагу споживачам під час вибору  харчового продукту.

Наш фахівець прокоментувала використання пальмової олії. На думку Тамари Носенко, вона не становить стільки загроз організму, як штучні трансжири.

«На думку медиків і дієтологів, більш шкідливими за впливом на організм, зростанням ризику виникнення серцево-судинних захворювань є штучно одержані трансжири. З цієї точки зору можна бути до певної міри адвокатом використання пальмової олії у харчових продуктах», - зазначила вона.

За словами Тамари Носенко, пальмову олію, а також кокосову виробники морозива використовують здебільшого через дефіцит молочного жиру та для зменшення собівартості.

«У чому негативний аспект використання пальмової олії? Передусім, у фальсифікації, коли її використовують для фальсифікації молочного жиру. Однозначно, за це виробник має платити штраф і не має вводити в оману споживача. Пальмову олію використовують у продуктах харчування, щоб не використовувати модифіковані жири - гідрогенізовані рідкі рослинні олії, які є джерелом трансжирів, що є токсичними у нашому раціоні», – роз’яснила наш експерт.

Опублікований: 05-07-2018
Читайте також:
Christmas на завершальному в цьому році засіданні Speaking club

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбулося завершальне в цьому році засідання Speaking club на тему «Christmas», яке організувала та провела викладачка Наталія Божок разом із давнім партнером кафедри зі США Stuart Snuggs. До святкування Різдва в онлайн-форматі долучилися студенти першого та четвертого курсу спеціальност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Christmas на завершальному в цьому році засіданні Speaking club 12 грудня 2022

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації приділяє значну увагу формуванню у студентів комунікативних умінь і навичок, що являють собою надійне підґрунтя подальшого успіху у найрізноманітніших сферах економіки. Такі компетенції є не лише вкрай необхідною умовою професійного зростання ділової людини, а також і чинником успішного вивч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти 26 жовтня 2020

Тематичний захід «Місто, в якому я живу» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ проводять тематичні заходи, метою яких є патріотичне виховання молоді та поглиблення знань з історії рідного краю. Згідно з планом роботи кафедри тема цьогорічного заходу –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід «Місто, в якому я живу» відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 08 травня 2020

Міжнародна практика для здобувачів від ТОВ «ПРОФІТІМ»

25 квітня за ініціативи доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олега Галенка відбулася чергова онлайн-зустріч із партнерами нашого університету, ТОВ «ПРОФІТІМ», в якій взяли участь здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та перер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна практика для здобувачів від ТОВ «ПРОФІТІМ» 26 квітня 2023