Н У Х Т

Відкрите заняття з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)»

29 листопада 2022

Відкрите заняття з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)»

Серію відкритих занять у І семестрі 2022-2023 н.р. на кафедрі іноземних мов професійного спрямування завершено!

28 листопада 2022 року доцентка кафедри Світлана Мусійчук провела заняття «Arrivée à l’hôtel» (Приїзд до готелю) з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)» зі здобувачами вищої освіти групи Ф1 (ГС-2-5 + ГС-2-8) факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Заняття відбулося у режимі відеоконференції на платформі Zoom. Основною метою заняття було навчити студентів вживати модельні фрази при спілкуванні з працівником рецепції у день прибуття до готелю. Оскільки при вивченні другої іноземної мови важливо відпрацьовувати правильну вимову, то без фонетичної зарядки обійтись ніяк не можна і, бажано, з аудіопідтримкою, щоб студенти чули не лише мову викладача, а й автентичну мову носіїв.

При перевірці домашнього завдання була використана опція «Сесійні зали». На цьому етапі заняття викладачка використала інтегрований підхід. Більш сильним здобувачам було задане додаткове завдання, з яким вони дуже добре впорались і продемонстрували аудиторії.

Введення нового лексичного матеріалу відбувалося з опорою на аудіо та відео, що дуже важливо при вивченні другої іноземної мови. При опрацюванні поясненого викладачкою нового граматичного матеріалу була використана ще одна опція платформи Zoom – «Whiteboards», де студенти могли письмово утворювати нові граматичні форми.

Заняття супроводжувалось наочними засобами у вигляді презентації у PowerPoint, аудіозаписами, відеороликами. Викладачка підтримувала постійний емоційний контакт із аудиторією, задавала здобувачам запитання, наводила приклади, спонукала їх до мовлення, відпрацьовувала вимову. Студенти виявляли цікавість, були активні і старались працювати з максимальною ефективністю.

Присутні на занятті колеги зазначили, що воно проведене на належному науково-методичному рівні, здобувачі виявляли активність у застосуванні здобутих знань.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
У Полтавському коледжі НУХТ - тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

22-26 квітня 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ пройшов тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін. Викладачі комісії разом зі студентами коледжу провели цікаві і повчальні заходи. 22 квітня під керівництвом викладачів Надії Гагаєвої, Валерія Логвиненка та Олега Шерстюка студенти взяли участь у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі НУХТ - тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін 26 квітня 2019

Науковий Олімп підкорюють аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технологій сметани та продуктів сметанних зі зниженим вмістом жиру» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Оленою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий Олімп підкорюють аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів 23 червня 2025

Стартап «Solar Optic» активно розвивається на ринку Німеччини

У 2021 році здобувачкою освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марією Аліпатовою спільно із завідувачем кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професором Миколою Якимчуком була запропонована ідея установки для використання сонячного світла в якості відновлюваного джерела е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартап «Solar Optic» активно розвивається на ринку Німеччини 07 червня 2023

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

21 червня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося урочисте вручення дипломів випускникам-бакалаврам 2019 року.  По сімейному тепла й затишна атмосфера панувала у актовій залі університету, де зібралися 195 цьогорічних випускників спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм», їх батьки й...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019