Н У Х Т

Відкрите заняття з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)»

29 листопада 2022

Відкрите заняття з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)»

Серію відкритих занять у І семестрі 2022-2023 н.р. на кафедрі іноземних мов професійного спрямування завершено!

28 листопада 2022 року доцентка кафедри Світлана Мусійчук провела заняття «Arrivée à l’hôtel» (Приїзд до готелю) з дисципліни «Друга іноземна мова (французька мова)» зі здобувачами вищої освіти групи Ф1 (ГС-2-5 + ГС-2-8) факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Заняття відбулося у режимі відеоконференції на платформі Zoom. Основною метою заняття було навчити студентів вживати модельні фрази при спілкуванні з працівником рецепції у день прибуття до готелю. Оскільки при вивченні другої іноземної мови важливо відпрацьовувати правильну вимову, то без фонетичної зарядки обійтись ніяк не можна і, бажано, з аудіопідтримкою, щоб студенти чули не лише мову викладача, а й автентичну мову носіїв.

При перевірці домашнього завдання була використана опція «Сесійні зали». На цьому етапі заняття викладачка використала інтегрований підхід. Більш сильним здобувачам було задане додаткове завдання, з яким вони дуже добре впорались і продемонстрували аудиторії.

Введення нового лексичного матеріалу відбувалося з опорою на аудіо та відео, що дуже важливо при вивченні другої іноземної мови. При опрацюванні поясненого викладачкою нового граматичного матеріалу була використана ще одна опція платформи Zoom – «Whiteboards», де студенти могли письмово утворювати нові граматичні форми.

Заняття супроводжувалось наочними засобами у вигляді презентації у PowerPoint, аудіозаписами, відеороликами. Викладачка підтримувала постійний емоційний контакт із аудиторією, задавала здобувачам запитання, наводила приклади, спонукала їх до мовлення, відпрацьовувала вимову. Студенти виявляли цікавість, були активні і старались працювати з максимальною ефективністю.

Присутні на занятті колеги зазначили, що воно проведене на належному науково-методичному рівні, здобувачі виявляли активність у застосуванні здобутих знань.

Опублікований: 29-11-2022
Читайте також:
Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ

Нова традиція з’явилася у відокремленому структурному підрозділі «Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій» – свято для студентів, які здобули середню освіту, та нагородження в номінації «Золота молодь України» за найкращі досягнення в спорті, дозвіллі та навчанні. У присілку Бистрий відбувся міні-фестива...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ 25 червня 2021

Кафедра туристичного та готельного бізнесу продовжує серію практикумів із партнерами

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася вже друга лекція-практикум «PR подій» від практикуючої піарниці й спеціалістки з міжнародних комунікацій Тетяни Сугак. Лекторка поділилася зі здобувачами реальними кейсами та розповіла на прикладі конкретних проєктів про тонкощі роботи піарника в івент-індустрії. Серед основних тем обговорили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра туристичного та готельного бізнесу продовжує серію практикумів із партнерами 30 березня 2023

Багатовекторна профорієнтація

14 березня викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів одночасно провели профорієнтаційні заходи в двох містах України. Відповідальний за профорієнтаційну роботу в Навчально-науковому інституті харчових технологій і по кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, доцент Ігор Страшинський згідно з договорами про співпрацю відвідав Боярс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Багатовекторна профорієнтація 17 березня 2025

Досвід роботи зі сучасними технологічними комплексами виробництва хлібних і кондитерських виробів отримують наші студенти й викладачі

Один із лідерів виробництва хліба – «Перший столичний хлібзавод», що входить до Холдингу «Хлібні Інвестиції», впродовж останніх років люб’язно приймає на практику наших студентів. Тож протягом наступного місяця чудовий практичний досвід роботи зі сучасними технологічними комплексами виробництва хлібних і кондитерських виробів отримають студенти На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід роботи зі сучасними технологічними комплексами виробництва хлібних і кондитерських виробів отримують наші студенти й викладачі 17 січня 2019