Н У Х Т

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

06 лютого 2023

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

Не зважаючи на складну ситуацію в країні та повітряні тривоги, проведення відкритих лекційних занять за допомогою Zoom-конференцій є одним із основних напрямків роботи кожного викладача, адже забезпечує обмін досвідом з колегами, а також налагодження контакту зі студентами.

У рамках вибіркової дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, доктор технічних наук Віктор Стабніков прочитав відкриту лекцію «Таблетки як лікарська форма». Цей предмет дозволяє краще познайомитися з фармацевтичною галуззю, яка є важливим сектором медичної та економічної сфери кожної держави. Адже забезпечення своїх громадян якісними лікарськими засобами – одне з головних завдань будь-якої країни.

Достатньо великий об’єм викладеної інформації, дозволив викладачеві охопити широкий спектр питань, зокрема, переваги та недоліки таблетованих лікарських форм, розглянути класифікацію таблеток, а також детальніше познайомити здобувачів із технологічним процесом виробництва. Лекція дозволила систематизувати весь напрацьований матеріал, оскільки містила інформацію, вивчену на дисциплінах із попередніх курсів, на чому лектором була акцентована увага.

Великою перевагою під час проведення заняття була легкість у спілкуванні викладача зі студентами. Віктор Петрович зацікавив студентів чітким і структурованим викладенням матеріалу, яскравими ілюстраціями, при перегляді яких, можна уявити себе працівником фармацевтичного підприємства. До кожного питання заняття, були зроблені чіткі короткі висновки, які дозволили впорядкувати матеріал, а наприкінці зустрічі – загальне підведення підсумку щодо пройденого матеріалу. Наостанок викладач надав використані матеріали, для того, аби здобувачі могли доопрацювати пройдений матеріал. На жаль, через повітряну тривогу здобувачам не вистачило часу на запитання, але така можливість у них буде на наступному занятті, а поки що вони можуть ще раз проглянути презентацію і знайти незрозумілі моменти.

Лекція стала цікавим досвідом при вивченні дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів». Здобувачі третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» вдячні викладачеві за можливість отримати такі безцінні та корисні знання у такий непростий час!

Опублікований: 06-02-2023
Читайте також:
Завершення весняних Біотехнологічних студій

Останній день феєричних весняних Біотехнологічних студій, реалізованих за підтримки фармацевтичної компанії «Артеріум», відбувся на території постійних партнерів кафедри біотехнології і мікробіології АТ «Київмедпрепарат» («Артеріум»). На початку зустрічі фахівчиня з навчання та розвитку персоналу Марина Герасименко запропонувала учасникам пройти б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершення весняних Біотехнологічних студій 11 квітня 2024

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету

27 червня відбулося останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення нагрудного знаку «За академічні заслуги» професорові кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій сист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки й плани на останньому в навчальному році засіданні вченої ради університету 27 червня 2019

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань

У рамках Тижня обізнаності щодо споживання солі відбулася зустріч-політичний діалог «Зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань», організований Бюро ВООЗ в Україні спільно з Європейським регіональним бюро ВООЗ та у партнерстві з МОЗ України за фінансової підтримки Європейського Союзу та уряду Австрії. Захід, до я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч щодо зменшення споживання солі як стратегія профілактики неінфекційних захворювань 23 травня 2025

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів

25 жовтня 2024 р. керівниця групи з інновацій PepsiCo Україна Юлія Петрусенко у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід. Стан та перспективи» разом зі студенткою кафедри технології молока і молочних продуктів Юлією Кравцовою провела для здобувачів освіти цієї кафедри прак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від фахівчині компанії PepsiCo на кафедрі технології молока і молочних продуктів 29 жовтня 2024