Н У Х Т

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

06 лютого 2023

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

Не зважаючи на складну ситуацію в країні та повітряні тривоги, проведення відкритих лекційних занять за допомогою Zoom-конференцій є одним із основних напрямків роботи кожного викладача, адже забезпечує обмін досвідом з колегами, а також налагодження контакту зі студентами.

У рамках вибіркової дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, доктор технічних наук Віктор Стабніков прочитав відкриту лекцію «Таблетки як лікарська форма». Цей предмет дозволяє краще познайомитися з фармацевтичною галуззю, яка є важливим сектором медичної та економічної сфери кожної держави. Адже забезпечення своїх громадян якісними лікарськими засобами – одне з головних завдань будь-якої країни.

Достатньо великий об’єм викладеної інформації, дозволив викладачеві охопити широкий спектр питань, зокрема, переваги та недоліки таблетованих лікарських форм, розглянути класифікацію таблеток, а також детальніше познайомити здобувачів із технологічним процесом виробництва. Лекція дозволила систематизувати весь напрацьований матеріал, оскільки містила інформацію, вивчену на дисциплінах із попередніх курсів, на чому лектором була акцентована увага.

Великою перевагою під час проведення заняття була легкість у спілкуванні викладача зі студентами. Віктор Петрович зацікавив студентів чітким і структурованим викладенням матеріалу, яскравими ілюстраціями, при перегляді яких, можна уявити себе працівником фармацевтичного підприємства. До кожного питання заняття, були зроблені чіткі короткі висновки, які дозволили впорядкувати матеріал, а наприкінці зустрічі – загальне підведення підсумку щодо пройденого матеріалу. Наостанок викладач надав використані матеріали, для того, аби здобувачі могли доопрацювати пройдений матеріал. На жаль, через повітряну тривогу здобувачам не вистачило часу на запитання, але така можливість у них буде на наступному занятті, а поки що вони можуть ще раз проглянути презентацію і знайти незрозумілі моменти.

Лекція стала цікавим досвідом при вивченні дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів». Здобувачі третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» вдячні викладачеві за можливість отримати такі безцінні та корисні знання у такий непростий час!

Опублікований: 06-02-2023
Читайте також:
Дорогою профорієнтації: зупинка ПАТ «Лубнифарм»

Профоірієнтаційний десант НУХТ у складі декана факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак, доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Інни Лич та Юрія Пенчука і старшого викладача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Юрія ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дорогою профорієнтації: зупинка ПАТ «Лубнифарм» 19 листопада 2018

Викладачка НУХТ – учасниця молодіжного проєкту «Модель Данського парламенту: Демократія в дії для України»

У жовтні 2025 року асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко успішно пройшла відбір і стала учасницею Онлайн-школи Данської демократії – першого етапу масштабного проєкту «Модель Данського парламенту: Демократія в дії для України», що реалізується ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» за підтримки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка НУХТ – учасниця молодіжного проєкту «Модель Данського парламенту: Демократія в дії для України» 14 жовтня 2025

Невтомна праця на перемогу

Декілька років поспіль українська система освіти приймає серйозні виклики. Але найбільший виклик заклади освіти прийняли саме зараз, в умовах війни, коли гостро постало питання повноцінного функціонування й продовження освітнього процесу. Складні умови вимагають нестандартних рішень, нових підходів і найбільше – невтомної праці на результат. Викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Невтомна праця на перемогу 19 липня 2022

Новий гастрономічний досвід для майбутніх вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

У кулінарній студії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції на гостей профорієнтаційного івенту очікував креативний майстер-клас з технології борошняних кулінарних спеціалітетів різних країн світу. Фахівчиня ресторану сучасної азійської кухні NĂM відомого шефа Ектора Хіменеса-Браво познайомила з асортиментом популярних азіатських ді...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для майбутніх вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 04 листопада 2024