Н У Х Т

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

06 лютого 2023

Відкрита лекція – важливий елемент підвищення педагогічної майстерності

Не зважаючи на складну ситуацію в країні та повітряні тривоги, проведення відкритих лекційних занять за допомогою Zoom-конференцій є одним із основних напрямків роботи кожного викладача, адже забезпечує обмін досвідом з колегами, а також налагодження контакту зі студентами.

У рамках вибіркової дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів» завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, доктор технічних наук Віктор Стабніков прочитав відкриту лекцію «Таблетки як лікарська форма». Цей предмет дозволяє краще познайомитися з фармацевтичною галуззю, яка є важливим сектором медичної та економічної сфери кожної держави. Адже забезпечення своїх громадян якісними лікарськими засобами – одне з головних завдань будь-якої країни.

Достатньо великий об’єм викладеної інформації, дозволив викладачеві охопити широкий спектр питань, зокрема, переваги та недоліки таблетованих лікарських форм, розглянути класифікацію таблеток, а також детальніше познайомити здобувачів із технологічним процесом виробництва. Лекція дозволила систематизувати весь напрацьований матеріал, оскільки містила інформацію, вивчену на дисциплінах із попередніх курсів, на чому лектором була акцентована увага.

Великою перевагою під час проведення заняття була легкість у спілкуванні викладача зі студентами. Віктор Петрович зацікавив студентів чітким і структурованим викладенням матеріалу, яскравими ілюстраціями, при перегляді яких, можна уявити себе працівником фармацевтичного підприємства. До кожного питання заняття, були зроблені чіткі короткі висновки, які дозволили впорядкувати матеріал, а наприкінці зустрічі – загальне підведення підсумку щодо пройденого матеріалу. Наостанок викладач надав використані матеріали, для того, аби здобувачі могли доопрацювати пройдений матеріал. На жаль, через повітряну тривогу здобувачам не вистачило часу на запитання, але така можливість у них буде на наступному занятті, а поки що вони можуть ще раз проглянути презентацію і знайти незрозумілі моменти.

Лекція стала цікавим досвідом при вивченні дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів». Здобувачі третього курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» вдячні викладачеві за можливість отримати такі безцінні та корисні знання у такий непростий час!

Опублікований: 06-02-2023
Читайте також:
Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі

5 лютого 2024 р. кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів для студентів-бакалаврів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» була організована гостьова лекція «Сучасні методи виявлення фальсифікації олій та жирів», яку прочитала начальниця науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цінний практичний досвід провідних фахівців галузі 08 лютого 2024

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України

Відбулося засідання Президії НААН України, на якому розглядалася актуальна тема «Вино і здоров’я людини: біохімічні, екологічні та соціальні аспекти».У засіданні та в обговоренні взяла участь доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько, яка розповіла про корисні властивості червоних столових натуральних вин і вермуті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства взяла участь у засіданні Президії НААН України 16 квітня 2018

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр»

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі від компанії «Лесаффр», який провели технологині Олександра Пашковська та Алла Набока. Крафтовий хліб користується значним попитом, проте його виробництво передбачає багато ручної праці, застосування особливих технологічних прийомів приготування тіста, обр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про крафтовий хліб від технологинь компанії «Лесаффр» 17 листопада 2021

Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Друге заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на базі кафедри технології молока і молочних продуктів. Студенти ознайомилися з технологією м’якого морозива, яке користується значним попитом у гостей закладів ресторанного господарства, технологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 02 квітня 2018