Н У Х Т

Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 березня 2024

Лекція з вибіркової дисципліни для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

25 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Бондаренко з вибіркової дисципліни «Фізіологічно-функціональні інгредієнти у технологіях борошняних та кондитерських виробів», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Тема лекції – «Характеристика фізіологічно-функціональних властивостей харчових волокон та використання сировини, що є їх джерелом, у виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів».

У раціоні харчування сучасної людини спостерігається певний дефіцит харчових волокон. Такі компоненти мають важливе значення в раціоні харчування людини, особливо в сучасних умовах значного споживання рафінованої продукції. За умови забезпечення рекомендованої добової потреби в харчових волокнах можна уникнути розвитку багатьох захворювань. З метою підвищення вмісту харчових волокон виробники використовують різні види сировини, перелік яких стрімко зростає. Тому фахівцям харчової промисловості потрібно бути добре обізнаним у цій сфері, щоб виробляти безпечну та корисну продукцію.

Лекторка детально роз’яснила здобувачам вищої освіти сучасні підходи до поняття «харчові волокна», сформульовані світовими організаціями. Студенти дізналися про класифікацію харчових волокон, їх властивості, сировинні джерела та речовини, які згідно зі сучасним визначенням також належать до харчових волокон.

Частину лекції Юлія Бондаренко присвятила наведенню прикладів збагачення хлібобулочних виробів харчовими волокнами. Здобувачі дізналися про вплив сировини, багатої на харчові волокна, на показники якості хлібобулочних виробів, можливі шляхи поліпшення якості готової продукції.

Лекцію було прочитано на високому методичному рівні. Викладачка постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади та відповідала на запитання, які ставили магістранти. Інформація, представлена у лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти під час виконання магістерських робіт та у майбутній професійній діяльності.

На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри, які високо оцінили педагогічну майстерність Юлії Бондаренко.

Опублікований: 27-03-2024
Читайте також:
Чудова нагода

29-31 травня 2018 року у бізнес-центрі «Торонто-Київ» відбудеться Міжнародний форум «Cosmetics Ukraine-2018», у рамках якого традиційно працюватиме секція «Освіта і кар’єра», де зберуться досвідчені фахівці, лідери ринку, а також студенти, випускники профільних вишів, зацікавлені в професійному та кар’єрному розвитку. Міжнародні освітні фонди висту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудова нагода 22 січня 2018

Ректорат прийняв рішення про преміювання співробітниць університету з нагоди свята

Наближається 8 Березня, і жінки приймають вітання та подарунки від представників сильної статі. У нашому університеті ставлення до жінок особливе, тож ректорат прийняв рішення за зразкове виконання трудових обов’язків, високі досягнення у науково-педагогічній та науковій діяльності преміювати прекрасну частину нашого колективу з нагоди свята. Від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректорат прийняв рішення про преміювання співробітниць університету з нагоди свята 07 березня 2019

Здобувачі-контрактники можуть отримувати податкову знижку на навчання

Здобувачі освіти, щ о навчаються в університеті на контрактній основі, мають право на певну компенсацію вартості освітніх послуг, тобто податкову знижку на навчання. Про це йдеться у роз’ясненні Служби освітнього омбудсмена. Право на отримання певної компенсації вартості освітніх послуг встановлено Податковим кодексом України, у разі якщо студент ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-контрактники можуть отримувати податкову знижку на навчання 09 серпня 2021

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності

29 листопада 2023 р. завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран разом із професоркою Тетяною Сильчук і доценкою Ольгою Пушкою в рамках конференції «Ресторани України: шлях самурая» дізналися, з якими труднощами та викликами сьогодення стикається ресторанний бізнес. Спікери конференції – ресторатори-практики з багаторічним стажем:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з практиками сфери гостинності 29 листопада 2023