Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій.
Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якого приєдналися завідувач і викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів.
Під час лекції були висвітлені питання алгоритму виробництва фаршевих консервів, зокрема розглянуті методи підготовки основної м’ясної сировини, способи соління м’яса і складання фаршу, фасування, контрольного зважування, закатування, контролю герметичності, стерилізації, сортування, пакування, зберігання.
Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила схеми, таблиці, рисунки та відеоматеріали. Це дало можливість познайомити слухачів зі сучасним виробництвом та обладнанням для виготовлення м’ясних і м'ясомістких фаршевих консервів і навіть в умовах дистанційного навчання надати здобувачам можливість опанувати матеріал максимально ефективно.
Фахівець на високому методичному і науково-теоретичному рівні представив до уваги здобувачів матеріал, необхідний при формуванні професійних компетенцій, що буде використаний при підготовці до лабораторних робіт, а також при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Проєктування харчових виробництв», кваліфікаційної бакалаврської роботи та у професійній діяльності.