Н У Х Т

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

18 травня 2021

Відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

Згідно з планом проведення відкритих занять 17 травня відбулася відкрита лекція «Технології фаршевих консервів» доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігоря Страшинського з навчальної дисципліни «М’ясні технології. Модуль 2. Технології м'ясних і м'ясомістких консервів» для здобувачів третього курсу спеціальності «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якого приєдналися завідувач і викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів.

Під час лекції були висвітлені питання алгоритму виробництва фаршевих консервів, зокрема розглянуті методи підготовки основної м’ясної сировини, способи соління м’яса і складання фаршу, фасування, контрольного зважування, закатування, контролю герметичності, стерилізації, сортування, пакування, зберігання.

Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося мультимедійною презентацією, яка містила схеми, таблиці, рисунки та відеоматеріали. Це дало можливість познайомити слухачів зі сучасним виробництвом та обладнанням для виготовлення м’ясних і м'ясомістких фаршевих консервів і навіть в умовах дистанційного навчання надати здобувачам можливість опанувати матеріал максимально ефективно.

Фахівець на високому методичному і науково-теоретичному рівні представив до уваги здобувачів матеріал, необхідний при формуванні професійних компетенцій, що буде використаний при підготовці до лабораторних робіт, а також при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Проєктування харчових виробництв», кваліфікаційної бакалаврської роботи та у професійній діяльності.

Опублікований: 18-05-2021
Читайте також:
Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки…

7  листопада 2019 року в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулося засідання обласного методичного об’єднання ЗВО Івано-Франківської області, які здійснюють підготовку  за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». Презентувала роботу навчального закладу директор коледжу Віра Кузнецова. Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обласне засідання методичного об`єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки… 08 листопада 2019

Новий науковий рік стартував із успішного захисту дисертаційного дослідження на здобуття ступеня PhD

27 серпня в університеті стартував новий науковий рік здобувачів ступеня «доктор філософії». Дисертаційне дослідження «Удосконалення технології ензимного дегумінгу рослинних олій» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» у разовій спеціалізованій вченій раді предс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік стартував із успішного захисту дисертаційного дослідження на здобуття ступеня PhD 28 серпня 2024

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи

23 травня студенти кафедри біотехнології і мікробіології, які навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», разом із викладачами Оксаною Скроцькою та Тетяною Нечипор відвідали єдиний в Україні завод із повним технологічним циклом виробництва генно-інженерних інсулінів (від субстанції до готових лікарських форм) – ПрАТ «Індар». С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості процесу отримання інсуліну на ПрАТ «Індар» вивчали студенти-біотехнологи 24 травня 2018