18 березня 2024 року відбулася відкрита лекція к.т.н., доцентки кафедри технології цукру і підготовки води Світлани Шульги з дисципліни «Харчові технології. Модуль 7. Технології цукру та полісахаридів» для здобувачів другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Тема лекції – «Основи кристалізації цукру та технологічна схема варочно-кристалізаційного відділення».
Викладачка на високому науково-методичному рівні у доступній для здобувачів формі представила основні технологічні процеси у виробництві білого цукру з використанням сучасних досягнень науки і техніки в бурякоцукровій галузі.
Лекторка органічно поєднувала викладення нового матеріалу з теоретичними знаннями, одержаними здобувачами під час попередніх лекцій. Лекційний матеріал стане здобувачам у пригоді при підготовці до лабораторної роботи, а також при формуванні професійних компетенцій.
Викладання лекційного матеріалу відбувалося в дистанційній формі з використанням застосунку ZOOM та супроводжувалося мультимедійною презентацією, виконаною із застосуванням програмного забезпечення Microsoft Power Point.
Лекція Світлани Шульги була насиченою, корисною та цікавою не тільки для здобувачів освіти, але й для присутніх викладачів.