8 листопада 2022 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів» для студентів ІІІ курсу освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія».
Із урахуванням останніх досягнень науки та технології, лекторка у доступній формі охарактеризувала харчову та біологічну цінність фікоколоїдів червоних і бурих водоростей; пояснила студентам особливості сучасних методів отримання полісахаридів із гідробіонтів, ознайомила з їх фізіологічною дією на організм людини та напрямами застосування у харчовій індустрії, а також інших галузях народного господарства.
Основні тези, висловлені під час лекції, викладачка послідовно аргументувала інформативним матеріалом, який був представлений у вигляді презентації, розробленої у програмі PowerPoint для Windows, поданої з використанням мультимедійної техніки. Візуалізація навчального матеріалу дозволила студентам більш повно сприймати та опановувати нові знання.
Лекторка вдало поєднувала матеріал лекції зі знаннями, одержаними студентами під час вивчення дисциплін «Фізіологія та гігієна харчування», «Колоїдна хімія». Отримані під час лекції знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проєктів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.
Світлана Бажай-Жежерун наголосила на важливості володіння сучасними знаннями щодо природних харчових сорбентів для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів.
Присутні на лекції колеги, зазначили, що вона була прочитана на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.