Н У Х Т

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів

10 листопада 2022

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів

8 листопада 2022 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів» для студентів ІІІ курсу освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми  «Харчові технології та інженерія».

Із урахуванням останніх досягнень науки та технології, лекторка у доступній формі охарактеризувала харчову та біологічну цінність фікоколоїдів червоних і бурих водоростей; пояснила студентам особливості сучасних методів отримання полісахаридів із гідробіонтів, ознайомила з їх фізіологічною дією на організм людини та напрямами застосування у харчовій індустрії, а також інших галузях народного господарства.

Основні тези, висловлені під час лекції, викладачка послідовно аргументувала інформативним матеріалом, який був представлений у вигляді презентації, розробленої у програмі PowerPoint для Windows, поданої з використанням мультимедійної техніки. Візуалізація навчального матеріалу дозволила студентам більш повно сприймати та опановувати нові знання.

Лекторка вдало поєднувала матеріал лекції зі знаннями, одержаними студентами під час вивчення дисциплін «Фізіологія та гігієна харчування», «Колоїдна хімія». Отримані під час лекції знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проєктів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.

Світлана Бажай-Жежерун наголосила на важливості володіння сучасними знаннями щодо природних харчових сорбентів для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів.

Присутні на лекції колеги, зазначили, що вона була прочитана на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води

Долаючи карантин і не зупиняючи навчальний процес, кафедра технології цукру і підготовки води йде у ногу зі сучасними технологіями та тестує нові інформаційні рішення для залучення великої кількості студентів до лекцій у реальному часі. 28 травня 2020 р. за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM доцент кафедри Наталія Романченко прочитала відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води 01 червня 2020

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук

23 травня 2018 р. у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами» Мар’яни Назар (науковий керівник – доцент, к. т. н. Тетяна Сильчук). Актуальність і своєчасність робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук 29 травня 2018

Онлайн-екскурсії патріотичного та професійного спрямування

Днями відбулася чергова онлайн-кураторська зустріч викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, асистентки Тетяни Федоренко з академічною групою ОП-3-7+ск. Викладачка кафедри разом зі здобувачами освіти обговорила поточні умови навчання в університеті, особливості модульного та семестрового контролю, безпекову ситуацію, а також розповіла пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-екскурсії патріотичного та професійного спрямування 16 грудня 2022

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 лютого 2019