Н У Х Т

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширюють горизонти міжнародної співпраці

20 червня 2018

Науковці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розширюють горизонти міжнародної співпраці

19 червня кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства прийняла естафету гостинності у кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і також приймала доктора Wang Deliang, докторів Luan Chunguang, Hao Feike і Han Xinglin з Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості і ферментів (м. Пекін).

Завідувач кафедри Анатолій Куц і професор Валентина Кошова розповіли про історію кафедри та її традиції, про наукові школи й наукові розробки і їх впровадження у виробництво (й не лише на теренах України!), а також ознайомили гостей із обладнанням лабораторій кафедри. Спілкуватися було легко – доцент Петро Бойко взяв на себе місію перекладача, тому спілкування відбувалося невимушено і плідно.

Співробітники кафедри Борис Роздобудько, Петро Бойко, Роман Мукоїд провели дегустацію крафтового пива, розробленого і впровадженого в умовах виробництва на міні-броварні (директор – Борис Роздобудько).

Під час спілкування з китайськими колегами наші фахівці дізналися, що доктор Wang Deliang та його команда займається дослідженнями технології пивоваріння, безалкогольних і міцних напоїв, у їх інституті створений дослідницький центр тренінгу студентів. Також доктор Wang займається презентацією технологічних новацій європейських країн фахівцям Китаю. Коло питань, що розглядається китайськими науковцями: ферментовані напої, обладнання для крафтових пивоварень, перевірка якості алкогольних напоїв, безпечність і якість продукції пивоваріння, органолептичне оцінювання алкогольних напоїв, тощо.

На завершення, сторони домовилися про обмін науковою інформацією та участь у наукових конференціях. 

Опублікований: 20-06-2018
Читайте також:
У вирі вакцин побували четвертокурсники-біотехнологи

Наближається завершення останнього навчального семестру для наших здобувачів 4 року навчання, а отже і вичитуються останні лекції. На кафедрі біотехнології і мікробіології доцентка Світлана Старовойтова прочитала чергову лекцію з дисципліни «Технології пробіотиків і вакцин», під час якої  здобувачі мали змогу ознайомитись із найактуальнішою темою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вирі вакцин побували четвертокурсники-біотехнологи 20 квітня 2021

Нові розробки та технології у ресторанному бізнесі: відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів

16 і 19 лютого 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві», денної форми здобуття освіти. Кваліфікаційні роботи здобувачів були присвяче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові розробки та технології у ресторанному бізнесі: відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрів 21 лютого 2024

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив

Осінь 2024 року принесла нам не тільки різнобарвне кленове листя, звичні уже повітряні тривоги, а й подарувала чудове свято – науковий форум «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість, безпека», організований кафедрою технології оздоровчих продуктів 7-8 листопада. Такого розмаїття представників, доповідей, наукових напрямі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив 11 листопада 2024

У Науково-технічній бібліотеці університету розпочала роботу тематична виставка

2017 рік оголошений Міжнародним роком стійкого туризму в інтересах розвитку. Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про важливість міжнародного туризму, який сприяє кращому взаєморозумінню між народами в усьому світі, підвищує обізнаність про багату спадщину різних цивілізацій і допомагає кращому розумінню цінностей, властивих різним культурам,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Науково-технічній бібліотеці університету розпочала роботу тематична виставка 20 лютого 2017