Н У Х Т

Відкрита лекція доцентки кафедри фінансів

03 березня 2023

Відкрита лекція доцентки кафедри фінансів

Доцентка кафедри фінансів Ганна Роганова прочитала для здобувачів освітнього рівня «Бакалавр» відкриту лекцію «Аналіз фінансових результатів та рентабельності» з дисципліни «Фінансовий аналіз».

Викладання лекційного матеріалу супроводжувалося практичними прикладами: формування фінансових результатів на основі форми 2 «Звіт про фінансові результати» «Звіт про сукупний дохід», з’ясування цінності інформації кожного розділу Звіту, застосування методики аналізу фінансових результатів, співставлення змін у часі кожної статті доходів, витрат і прибутків підприємства.

Усі розрахунки були продемонстровані на прикладі відомого виробника солодощів ПрАТ «Монделіс Україна», що входить до групи компаній «Mondelēz International», за 2002-2021 роки. Окрім того, було розглянуто динаміку фінансових результатів до оподаткування підприємств України за КВЕДом 56.1-56.3 «Тимчасове розміщування й організація харчування» за аналогічний період і виявлено закономірності. Було наголошено на впливі таких факторів як початок військових дій на Сході України у 2014 році та Covid-19 у 2020 році на формування фінансових результатів підприємств харчової промисловості. Також під час лекції було розглянуто консолідовану фінансову звітність відомого виробника соняшникової олії підприємства-нерезидента України Kernel Holding S.A., з’ясовано відмінності та особливості її подання.

Лекторкою підтримувався активний контакт із аудиторією.

На відкритій лекції були присутні завідувачка та викладачі кафедри, які під час обговорення зазначили, що лекція була прочитана на високому навчально-методичному рівні.

Опублікований: 03-03-2023
Читайте також:
Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер»

Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Зоряна Романова та здобувачка першого курсу, групи ХЧ-1-4 Владислава Ткаченко відвідали Боярський академічний ліцей «Лідер» Боярської міської ради, де зустрілися й плідно поспілкувалися зі старшокласниками. Викладачка розповіла учням 9-11 класів про наш університет, спеціальності й ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції у боярському ліцеї «Лідер» 10 травня 2024

Корисні інсайти від засновника Асоціації сомельє України

На запрошення старшої викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Раїси Матюшенко до освітнього онлайн-простору кафедри з гостьовою лекцією «Сучасні технології виробництва вина і попит споживачів» завітав визнаний вітчизняний фахівець, засновник Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко. Лектор розповів, що сучасні технологі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні інсайти від засновника Асоціації сомельє України 07 травня 2024

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води

Відбулося засідання кафедри технології цукру і підготовки води у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Skype. Під час засідання були обговорені результати захисту звітів із переддипломної практики здобувачами 4 курсу, а також стан виконання ними дипломних проектів. Значна увага була приділена навчанню здобувачів 1-3 курсу та магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води 08 травня 2020

Передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради розпочалася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочалася передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради. Бажання виконувати обов’язки очільника студентського самоврядування виявили три кандидати – Дмитро Богатиренко, Марина Сітало, Владислав Носов. Кожний із кандидатів представив свою передвиборчу програму. 16 вересня відбулася студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради розпочалася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 18 вересня 2019