Н У Х Т

Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

26 жовтня 2023

Відкрита лекція для магістрантів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 жовтня 2023 року відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик на тему «Основні підходи щодо використання харчових добавок у різних галузях харчової промисловості країн ЄС». Одне із питань теми стосувалося харчових добавок, які поліпшують колір харчових продуктів.

Вивчення цієї теми передбачено програмою вибіркової дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», викладання якої відбувається в рамках реалізації проєкту програми Erasmus+ Модуль Жана Моне (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Лекція читалась здобувачам освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійних програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції також були присутні директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі.

Навівши визначення поняття «харчовий барвник» згідно з Регламентом ЄС 1333/2008, лекторка роз’яснила, які речовини не відносять до барвників. У харчовій промисловості барвники використовують з метою стабілізації забарвлення, підсилення контрасту або відбілювання, тому для технолога важливо правильно обирати барвники. Олена Білик навела класифікацію барвників за походженням, хімічною будовою, товарною формою випуску та розповіла про систему кодифікації. Здобувачі вищої освіти дізналися багато про натуральні, синтетичні та мінеральні барвники, їх одержання в промисловості та особливості застосування з урахуванням властивостей продукту, в який додають барвник, і технології його виробництва. Професорка постійно наголошувала на допустимому добовому споживанні добавок із урахуванням вимог Європейських Регламентів.

Лекція була прочитана на високому методичному рівні, з використанням презентації. Олена Білик постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила практичні приклади застосування харчових барвників. Здобувачі могли поставити запитання, які виникали у них під час лекції. Інформація, представлена в лекції, стане у пригоді здобувачам вищої освіти у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 26-10-2023
Читайте також:
Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі»

Не зважаючи на примхливу осінню погоду, здобувачі групи ХЕ-1-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою прогулялися центром української столиці. Першою зупинкою став Маріїнський палац – домінант палацово-паркового ансамблю на Печерських пагорбах. Далі шлях пролягав повз стадіон «Динамо», де спо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі» 20 жовтня 2021

Коли освіта – результат успішної кар’єри за фахом

Здобувач Данило Собачко успішно поєднав навчання в університеті з роботою за фахом. Працюючи інженером-конструктором у компанії «ТВД Комплект», розуміючи, які знання і компетенції необхідні для успішної конструкторської кар’єри, Данило раціонально і з користю використав всі надані в університеті можливості. Днями здобувач успішно захистив бакалав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли освіта – результат успішної кар’єри за фахом 04 березня 2021

Продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм за новими вимогами наші викладачі

Викладачі університету продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм відповідно до нових вимог. 22 січня вони взяли участь у черговому семінарі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, присвяченому цим питанням. На семінарі були представлені результати акредитацій 2019 року, перспективи акредитації о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм за новими вимогами наші викладачі 23 січня 2020

Профорієнтаційний івент кафедри готельно-ресторанної справи для здобувачів освіти фахового коледжу

8 грудня 2021 року за ініціативи в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран відбулася профорієнтаційна зустріч зі здобувачами освіти фахового коледжу. Гості кафедри в онлайні – студенти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа (освітні програми «Готельне обслуговування» і «Ресторанне обслуговування») відокремленого струк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний івент кафедри готельно-ресторанної справи для здобувачів освіти фахового коледжу 08 грудня 2021