На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре горобини і журавлини та камеді геллану» аспірантки Іванни Сивній. Науковий керівник роботи – професор Віра Оболкіна.
У своїй роботі Іванна Сивній запропонувала технологію виробництва пюре з горобини та журавлини в умовах кондитерської фабрики та довела доцільність його використання у білково-збивному кремі. Запропоновані автором технології дають можливість не лише уникнути використання в кремі синтетичних барвників та ароматизаторів, а й консервантів, завдяки високому вмісту в ягодах флавоноїдів, каротиноїдів та органічних кислот.
На попередньому захисті, крім викладачів та аспірантів кафедри, були присутні декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, завідувач кафедри технології зберігання та переробки зерна Олег Шаповаленко та професор цієї ж кафедри Ігор Гапонюк.
Аспірантка гідно представила результати досліджень за темою дисертаційної роботи та відповіла на всі запитання.
Позитивний відгук на дисертаційну роботу надала професор Антонелла Дорохович, яка відзначила актуальність теми, практичне значення запропонованих технологій і висловила зауваження й побажання щодо наведених результатів досліджень. Із позитивними відгуками та побажаннями також виступили рецензенти, професор Юлія Камбулова та доцент Олена Кохан.
За результатами відкритого голосування дисертаційна робота допущена до розгляду у спеціалізованій вченій раді.