28 лютого 2020 року в університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології».
З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко та завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. Підтримати конкурсантів прийшли члени конкурсної комісії та викладачі: завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів Надія Івчук, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяна Осьмак, доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяна Романовська, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко та доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і Ульяна Кузьмик.
Традиційно змагання розпочалося з тестового випробування, яке відбулося на кафедрі інформатики, за підтримки завідувача кафедри Сергія Грибкова.
Другий етап олімпіади полягав у вирішенні письмового творчого завдання, яке шляхом жеребкування обрав проректор з наукової роботи Олександр Шевченко.
Під час виконання письмового завдання студенти повинні були показати знання з технології хліба пшеничного, молока питного пастеризованого, розкрити закономірності процесу спиртового бродіння у різних технологіях, розкрити суть термогравіметричних методів визначення вологості харчових продуктів.
За підсумковими результатами переможцями І етапу олімпіади стали:
І місце – Владислава Павлова (група ТХ-3-5);
ІІ місце – Андрій Ворвихвост (група ТХ-4-5) ;
ІІІ місце – Марія Деркач (група МО-3-2).
Щиро вітаємо переможців! Бажаємо і надалі натхнення, віри у свої сили, невичерпної енергії, упевненості у подальших конкурсних випробуваннях – ІІ етапі олімпіади, який відбудеться 8-10 квітня на базі Харківського державного університету харчування та торгівлі.