Н У Х Т

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН

10 листопада 2022

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН

8 листопада в університеті вже в одинадцяте відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції».

Цьогоріч науковий захід був присвячений 45-й річниці Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ і проводилася з метою ознайомлення експертів харчової промисловості та наукової спільноти зі здобутками науковців у сфері харчових технологій і промислової біотехнології за тематикою 24 секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України.

Роботу конференції відкрив проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який відзначив високу активність науковців і широку географію учасників.

Зокрема, присутніх проінформували, що в роботі конференції заявлено понад 150 доповідей від більше ніж 40 організацій, серед яких і представники академічної науки, і профільні ЗВО, що готують фахівців для харчової промисловості, і галузі фармації як України, так і зарубіжних країн.

У ході пленарного засідання були заслухані доповіді: «Національний університет харчових технологій в тренді інновацій» проректора з наукової роботи НУХТ Сергія Токарчука, «Функціонально-орієнтоване проєктування машин пакування харчових продуктів у контексті технологій замкненого циклу» завідувачки кафедри мехатроніки і пакувальної техніки Людмили Кривопляс-Володіної, «Становлення, сьогодення та перспективи розвитку Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ» завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна, «Сьогодення та перспективи Державного біотехнологічного університету» проректора з наукової роботи Державного біотехнологійчного університету Валерія Михайлова і «ОНТУ: напрямки розвитку в контексті світових технологічних трендів» проректорки з наукової роботи Одеського національного технологічного університету Наталії Поварової.

Далі науковці працювали у шести секціях, де були заслухані доповіді відповідно до тематик наукових робіт, що виконуються за кошти державного бюджету України.

Найбільш численною була робота четвертої секції «Наукові проблеми технологій зберігання, консервування, виробництва та управління якістю і безпекою продуктів тваринництва, птахівництва і продуктів з гідробіонтів», де доповідалися результати досліджень по чотирьох наукових роботах у рамках грантових тематик Міністерства освіти і науки України науковців Державного біотехнологічного університету і науковців нашого університету в рамках робіт, що виконуються в Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ.

Приємно, що традиційно активну участь у роботі секції з доповідями взяли молоді науковці-здобувачі освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «Доктор філософії» і освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування і переробки м'яса» та «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» освітнього ступеня «Магістр», які навчаються на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів та кафедрі технології молока і молочних продуктів.

Проведення конференції дозволило підвищити поінформованість наукової спільноти щодо наукових досягнень звітного року по напрямках наукових досліджень, що виконуються в рамках держбюджетного фінансування.

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Викладачі відвідують професійні заходи

30 вересня-1 жовтня у Києві на локації КВЦ «Парковий» відбувся фестиваль «Be Wine Show». «Be Wine Show» – масштабна подія винного світу від HOTELIERO, що об’єднує локальних і міжнародних виробників, рестораторів, готельєрів, експертів винної індустрії, професійних сомельє та поціновувачів винної культури. На заході були представлені українські та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі відвідують професійні заходи 02 жовтня 2023

До уваги вступників! Приймальна комісія НУХТ приймає оригінали документів і у вихідні дні!

Приймаємо оригінали документів також у суботу   29 серпня з 9-00 до 17-00 (без обідньої перерви)у неділю   30 серпня з 9-00 до 17-00 (без обідньої перерви) за адресою м. Київ, вул. Володимирська, 70, корпус Б. Для укладання договору про навчання вступника, який є неповнолітньою особою, батьки (один із батьків) повинні мати при собі паспорт і реє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників! Приймальна комісія НУХТ приймає оригінали документів і у вихідні дні! 27 серпня 2020

Про почуття англійською

Вивчення іноземної мови базується на чотирьох основних принципах: читання, письмо, говоріння та сприйняття мови на слух. Ні для кого не секрет, що опанувати останнє – найскладніше. Можна мати чималий словниковий запас, добре говорити і читати, але досить важко розпізнавати знайомі слова в потоці мовлення (не кажучи вже про незнайомі). Існує декільк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про почуття англійською 30 жовтня 2020

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік набули чинності

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності – відповідний наказ МОН був зареєстрований в Мін’юсті та розміщений на сайті Міністерства. Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подання заяв, компактніші терміни вступної кампанії – ці та інші новації ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік набули чинності 09 січня 2019