Н У Х Т

Відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів»

20 листопада 2023

Відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів»

16-17 листопада в університеті відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів», організована кафедрами фінансів та обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Конференція працювала в онлайн-форматі. Попри складні умови, воєнний стан і повітряні тривоги оргкомітету вдалося зібрати велику кількість учасників, зацікавлених у обговоренні тематичних питань, передбачених програмою конференції.

Роботу конференції відкрила завідувачка кафедри фінансів, професорка Лада Шірінян, яка привітала учасників, подякувала за участь і побажала приємного та конструктивного спілкування.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, який наголосив на важливості наукового зібрання й актуальності питань, винесених для обговорення, підкреслив значення науково-інноваційної роботи та практичної діяльності в умовах нестабільності й побажав присутнім плідної роботи.

Модераторкою наукового зваходу виступила доцентка кафедри фінансів Світлана Бойко.

У роботі конференції взяли участь представники Державного податкового університету (м. Ірпінь), Дніпровського державного аграрно-економічного університету (м. Дніпро), Дніпровського національного університету ім. О. Гончара (м. Дніпро), Запорізького національного університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана (м. Київ), Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету біоресурсів та природокористування України (м. Київ), Національного університету «Львівська політехніка» (м. Львів), Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», Національного технічного університету «Дніпровська Політехніка», Університету Олександра Дубчека в Тренчині (Словаччина), Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Черкаського державного бізнес-коледжу.

Учасники конференції обговорили актуальні питання страхування воєнних ризиків, генетичної дискримінації у страхуванні життя, впровадження новітніх технологій у фінансах, банківській справі та страхуванні, впливу воєнного стану на державний борг України, особливості діяльності банківської системи України у повоєнному відновленні економіки, а також актуальні питання формування собівартості та обліку витрат підприємств харчової промисловості, інформаційного забезпечення управління розвитком сучасного промислового підприємства, організації обліку на підприємствах.

На пленарному засіданні з цікавими та змістовими доповідями виступили к.е.н., професор Віктор Тринчук (Луганський національний університет імені Тараса Шевченка), к.е.н., доцент Михайло Арич (НУХТ), старша викладачка Світлана Ніколаєнко (НУХТ), здобувачка освіти Анастасія Коротка (НУХТ).

Усі доповіді викликали інтерес і жваве обговорення серед присутніх, що, безумовно, свідчить про актуальність розглянутих питань та важливість проведення подібних заходів. Завдяки спільним зусиллям науковців і практиків зроблена спроба виробити єдине бачення існуючих проблем, виявити шляхи їх подолання та окреслити перспективи розвитку фінансів і бухгалтерського обліку.

За результатами заявлених доповідей і поданих тез буде видано електронний збірник матеріалів науково-практичної конференції.

Колективи кафедр фінансів та обліку і аудиту щиро вдячні всім учасникам за цікаві доповіді та плідну наукову співпрацю!

Опублікований: 20-11-2023
Читайте також:
Над покращенням своїх професійних компетенцій невпинно працюють викладачі кафедри фізики

Викладачі кафедри фізики Михайло Лазаренко та Інна Гуцало з 6 квітня по 6  листопада 2020 року проходили підвищення кваліфікації в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Центрального інституту післядипломної  освіти Національної академії педагогічних наук України. Підвищення кваліфікації відбувалося за освітньо-професійною програмою «Науково-педаго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над покращенням своїх професійних компетенцій невпинно працюють викладачі кафедри фізики 30 листопада 2020

Омріяний диплом – отриманий!

Адміністрація та викладачі Смілянського технологічного фахового коледжу нашого університету тепло привітали своїх цьогорічних випускників із завершенням навчання. Хоч, через карантинні обмеження, традиційні урочистості довелося скасувати, всі випускники, отримуючи свої дипломи, почули на свою адресу багато щирих напутніх слів. Зокрема, у зверненн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Омріяний диплом – отриманий! 15 липня 2020

Таємниці літери «Е» очима біотехнологів

Харчові добавки – речовини, що додаються в продукти харчування для поліпшення їх зовнішніх якостей, смаку, для збільшення терміну зберігання. В останні роки кількість харчових добавок постійно збільшується, все частіше зустрічаються незнайомі назви. У продукти додають підсолоджувачі, ароматизатори, загусники, консерванти і барвники. Суперечки щодо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці літери «Е» очима біотехнологів 30 квітня 2021