Н У Х Т

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами

20 червня 2023

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалася серія захистів кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Екзаменаційна комісія працює у складі: завідувача кафедри біотехнології і мікробіології, д.т.н. Віктора Стабнікова, гарантки освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», к.б.н, доцентки Світлани Старовойтової, заступниці завідувача кафедри, к.т.н., доцентки Вікторії Красінько та відповідального за дипломне проєктування, к.т.н., доцента Юрія Карлаша. Секретарка екзаменаційної комісії – Тетяна Сулейко.

Традиційно Zoom-конференція розпочалася з вітального слова деканки факультету біотехнології та екологічного контролю, к.т.н., доцентки Наталії Грегірчак, яка по-материнськи підтримала здобувачів у цю хвилюючі мить і побажала віри у власні сили та знання, впевнених доповідей, легких запитань та об’єктивних оцінок. Естафету перейняв завідувач кафедри Віктор Стабніков, запевнивши присутніх, що найближчими днями на всіх чекає купа приємних миттєвостей – від приголомшливих захистів і гарячих наукових дискусій до несподіваних біотехнологічних рішень.

Щороку захисти бакалаврів-біотехнологів викликають жвавий інтерес у стейкхолдерів. Цього разу приєдналася фахівчиня лабораторії хіміко-біологічного аналізу відділу контролю якості ФФ «Дарниця», випускниця кафедри 2015 року Ніна Микитенко. Гостя привітала майбутніх випускників і запропонувала всім охочим розглянути можливість працевлаштування у фармацевтичній фірмі «Дарниця», адже випускники кафедри, а також здобувачі старших курсів залюбки приймаються на практику, стажування та роботу в компанію, де вони можуть набути виробничого досвіду, закріпити теоретичні навички та розпочати блискучий професійний шлях.

На відео-конференцію завітали також і здобувачі освіти молодших курсів.

У перший день захищалися десятеро здобувачів. Вони представили як роботи з науковою частиною (до речі, дослідження проводилися на базі кафедри, і не припинялися ні в карантинні, і у воєнний час!), так і роботи інженерного спрямування, присвячені розробленню технологій біосинтезу поверхнево-активних речовин, антибіотиків, пробіотичних препаратів, ферментів та органічних кислот.

Захисти пройшли чудово – всі залишилися задоволеними: члени екзаменаційної комісії – високим рівнем кваліфікаційних робіт, а здобувачі – гідними результатами. Оцінку «відмінно» отримали сім здобувачів, ще троє – «високу четвірку». Трьох бакалаврів – Дар’ю Благодир, Анну Воробей та Анастасію Охмакевич комісія рекомендувала до отримання диплома із відзнакою.

Наступного дня на першу позицію вийшли ще десятеро здобувачів. І знов наукові роботи, і знов сучасні та оригінальні технологічні рішення, і шість годин засідання екзаменаційної комісії промайнули на одному диханні.

Наукові роботи були присвячені біосинтезу наночастинок металів із метою застосування для боротьби як із пухлинами, так і з буденними ОРВІ. Інженерні роботи – біосинтезу антибіотиків, амінокислот, вітамінів, дієтичних добавок на основі базидієвих грибів та навіть вирішенню природоохоронної проблеми – біодеградації поціклічних ароматичних вуглеводнів. Ось такі багатогранні наші бакалаври!

Другий день також порадував результатами: всі отримали позитивні оцінки, а відмінників цього дня було троє – Марія Дзюба, Ростислав Коваль і Вікторія Негретова (всі вони отримають диплом із відзнакою).

Вітаємо випускників! Вони задали гарний тон іншим здобувачам. Викладачі вірять, що і наступні захисти будуть не менш приємними та впевненими і чекають на зустріч зі своїми вихованцями у магістратурі.

Опублікований: 20-06-2023
Читайте також:
Секрети ефективності кейтерингового бізнесу дізналися наші викладачі

22 лютого 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції на запрошення кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського та її завідувачки, професорки Марії Паски взяли участь у гостьовій лекції Людмили Шастало «Організація виїзного кейтерингу разом із «Дефі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети ефективності кейтерингового бізнесу дізналися наші викладачі 24 лютого 2022

Перше заняття факультету культури у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Хто він, «герой нашого часу»? Невже той, хто кочує з бойовика в бойовик, з серіалу в серіал, із шоу в шоу, хто заповнює сьогодні наше кіно і телеекрани, завойовує наші розуми і душі? Чи не тому так мало сьогодні творчих людей і так складно і незатишно їм жити у добу такої «свободи» і такої «демократії»? З цього проблемного питання розпочалося перш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше заняття факультету культури у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 31 жовтня 2018

Про сучасний стан розвитку технологічних можливостей обладнання та виробничої безпеки дізнавалися першокурсники

Студенти першого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю у супроводі кураторів груп БТ-1, БТ-2 Ольги Євтушенко та Аліни Сірик відвідали найвідоміший в Україні промислово-технічний захід «Міжнародний промисловий форум-2019», який відбувся 19-22 листопада 2019 року в столичному Міжнародному виставковому центрі. Міжнародний промислови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасний стан розвитку технологічних можливостей обладнання та виробничої безпеки дізнавалися першокурсники 25 листопада 2019

Наукова спадщина професора Анатолія Українця

2 жовтня ми згадуємо велику людину – вченого, мудрого педагога, наставника, який залишив яскравий слід у науці й серцях тисяч здобувачів і колег – Анатолія Українця – доктора технічних наук, професора, ректора нашого університету у період з 2003 по 2020 рік. Його ім’я назавжди вписане в історію університету, адже він поєднав у собі мудрість науковц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова спадщина професора Анатолія Українця 02 жовтня 2025