Н У Х Т

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами

20 червня 2023

Велика родина біотехнологів поповнюється новими кваліфікованими бакалаврами

На кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалася серія захистів кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Екзаменаційна комісія працює у складі: завідувача кафедри біотехнології і мікробіології, д.т.н. Віктора Стабнікова, гарантки освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», к.б.н, доцентки Світлани Старовойтової, заступниці завідувача кафедри, к.т.н., доцентки Вікторії Красінько та відповідального за дипломне проєктування, к.т.н., доцента Юрія Карлаша. Секретарка екзаменаційної комісії – Тетяна Сулейко.

Традиційно Zoom-конференція розпочалася з вітального слова деканки факультету біотехнології та екологічного контролю, к.т.н., доцентки Наталії Грегірчак, яка по-материнськи підтримала здобувачів у цю хвилюючі мить і побажала віри у власні сили та знання, впевнених доповідей, легких запитань та об’єктивних оцінок. Естафету перейняв завідувач кафедри Віктор Стабніков, запевнивши присутніх, що найближчими днями на всіх чекає купа приємних миттєвостей – від приголомшливих захистів і гарячих наукових дискусій до несподіваних біотехнологічних рішень.

Щороку захисти бакалаврів-біотехнологів викликають жвавий інтерес у стейкхолдерів. Цього разу приєдналася фахівчиня лабораторії хіміко-біологічного аналізу відділу контролю якості ФФ «Дарниця», випускниця кафедри 2015 року Ніна Микитенко. Гостя привітала майбутніх випускників і запропонувала всім охочим розглянути можливість працевлаштування у фармацевтичній фірмі «Дарниця», адже випускники кафедри, а також здобувачі старших курсів залюбки приймаються на практику, стажування та роботу в компанію, де вони можуть набути виробничого досвіду, закріпити теоретичні навички та розпочати блискучий професійний шлях.

На відео-конференцію завітали також і здобувачі освіти молодших курсів.

У перший день захищалися десятеро здобувачів. Вони представили як роботи з науковою частиною (до речі, дослідження проводилися на базі кафедри, і не припинялися ні в карантинні, і у воєнний час!), так і роботи інженерного спрямування, присвячені розробленню технологій біосинтезу поверхнево-активних речовин, антибіотиків, пробіотичних препаратів, ферментів та органічних кислот.

Захисти пройшли чудово – всі залишилися задоволеними: члени екзаменаційної комісії – високим рівнем кваліфікаційних робіт, а здобувачі – гідними результатами. Оцінку «відмінно» отримали сім здобувачів, ще троє – «високу четвірку». Трьох бакалаврів – Дар’ю Благодир, Анну Воробей та Анастасію Охмакевич комісія рекомендувала до отримання диплома із відзнакою.

Наступного дня на першу позицію вийшли ще десятеро здобувачів. І знов наукові роботи, і знов сучасні та оригінальні технологічні рішення, і шість годин засідання екзаменаційної комісії промайнули на одному диханні.

Наукові роботи були присвячені біосинтезу наночастинок металів із метою застосування для боротьби як із пухлинами, так і з буденними ОРВІ. Інженерні роботи – біосинтезу антибіотиків, амінокислот, вітамінів, дієтичних добавок на основі базидієвих грибів та навіть вирішенню природоохоронної проблеми – біодеградації поціклічних ароматичних вуглеводнів. Ось такі багатогранні наші бакалаври!

Другий день також порадував результатами: всі отримали позитивні оцінки, а відмінників цього дня було троє – Марія Дзюба, Ростислав Коваль і Вікторія Негретова (всі вони отримають диплом із відзнакою).

Вітаємо випускників! Вони задали гарний тон іншим здобувачам. Викладачі вірять, що і наступні захисти будуть не менш приємними та впевненими і чекають на зустріч зі своїми вихованцями у магістратурі.

Опублікований: 20-06-2023
Читайте також:
100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018

Секретами ведення бізнесу поділився зі студентами гість кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та туристичного і готельного бізнесу

23 листопада 2018 року об’єднаними зусиллями кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри туристичного і готельного бізнесу відбулась зустріч студентів другого курсу спеціальності «Туризм» та третього курсу спеціальності «Харчові технології» із відомим діячем у галузі готельного і ресторанного бізнесу, менеджером мережі сімейни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секретами ведення бізнесу поділився зі студентами гість кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та туристичного і готельного бізнесу 26 листопада 2018

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН

Загальновідомо, що наукова робота нарівні з освітнім і виховним процесами є невід’ємною складовою частиною будь-якого навчального закладу. В нашому університеті вона здійснюється з перших днів його створення. Наукові дослідження наших науковців спрямовані на розроблення теоретичних основ харчових технологій, їх інтенсифікацію та оптимізацію, створ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки нашого колективу за минулий календарний рік вразили спеціалістів МОН 16 лютого 2018

Гостьовий лекторій для бакалаврів спеціальності «Готельо-ресторанна справа» від фаундерки студії дизайну інтер’єрів

Нетворкінг із фахівцями-практиками і управлінцями – це поглиблення теоретичної та практичної підготовки наших студентів, мотивація до професійного та особистого розвитку. До четвертокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання з гостьовою лекцією завітала дизайнерка інтер‘єрів, засновниця студії дизайну інтер’єрів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекторій для бакалаврів спеціальності «Готельо-ресторанна справа» від фаундерки студії дизайну інтер’єрів 07 березня 2024